Е,овакој и ја да кажу некој збор,најпрво на другара Попова да му одговору.На Мзт фали најдобар играч грузијац Цинцаѕе,центар Класен и још едн играч(највероватно Дамјан Стојановски),а тој су 3 кључни играча на овј тим,такој да они ке су бар за 30-40% појаки него ли што бесва денс.
Друго , мислеше дека смо поквалитетни од Фени,али очигледно у овј тренутак не смо,имав подобри странци и искусни домашни играчи.
За Кожува мислу дека ке е најпријатно изненадување овуј сезону,сви 7 странца су му доста квалитетни,кој е пратија српску лигу знае ги сви тија појачања.
За Работнички се очекуе овуј сезону да биде прв фаворит,мада ја давам малу предност на Мзт....
Соколи не ги знам довољно и не можу ништо да кажу,иако доведесва 3-4 квалитетни играчи од домашну лигу.
Малко за утакмицу од денс,Осман позитивно изненадување,Рус ми изгледа много квалитетан играч,Костоски лидер прав кд треба увек су туј његови поени,Манда много грешке прави,претеруе више,црнци денс много,али много лоши,а за утеху им е тој што е Вујошевиќ још полош од њима,а по мое полош и од Мику и Шарлију.
Јанески и Штерјов одлично соработуев,и кд бесва они на паркет ми га преземасмо водство и добисмо гу утакмицу.
Трењер за мене е изгубен у време и простор,иако е Гробар мој човек,не ми се свиѓа како га води тим,али ајде пријатељске су утакмице,па треба да му се даде поверење до Н.Г. па тг да га сумирамо његово водење на овј тим.
И,да увек е убаво чуство кд га победиш МЗТ,па макар и у пријателску