Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Znam gi imam procitano i ubavo e vaka od prva raka da se procita. Ne im veruvam mnogu na fabrickite katalozi i navedeni karakteristiki, toa e stimano do zla boga i mereno na +7C (ostatok od testovite na fix klimite, sega invertorskite go "zloupotrebuvaat"). Za mene se merodavni korisnicite, makar sto uslovite vo koi se koristat i kako se koristat se nepoznatica, da ne zboruvame za subjektivnoto (nekomu e na 20C "odam po maica", na drug na 25C se "smrznuvam" ). Vo sekoj slucaj da ne se dobri GEXI ti sigurno ne bi kupuval uste edna ista http://www.elitemadzone.org/t22368-266-Koja-klimaPonazad ima postovi sporedbi na dvete klimi koi gi poseduvam Toshiba Suzumi+ 16 i Vivax Gexi
Bas ubavo sto @strelec80 (fala za ona drugar) vece ima GEYI, a ima i merac, pa ce mozeme da utvrdime dosta raboti.
Vaka na prv pogled padja vo oci deklariranata galama sto ja pravi v. edinica od 59dB prema n. edinica 63dB. Ne e voopsto jasno dali e toa nekoja normalna ili maximalna ( gore dole vo red ako e max.). Dali e preglasna ce kaze korisnikov.....
@Sass
ACP-12CH35GEYI 38.499,00 ден.
ACP-12CH35GEXI 46.999,00 ден.
Nkade nanazad na forumov procitav mi se cini deka GREE HANSOL cini okolu 43.000 den. so montaza. Mene mi e nelodicno, ako e bas taka, originalot da bide poevtin od klonot!
Bas taka, mislam na isplatlivosta na ovie vrvni klimi. Toj sto resil (nekoj kako mene) da se gree na toplotna pumpa resil i ne mozes da go razuveris......E sega.....до кај отишол муабетов за климите... 1.800 евра за клима.. божееее... не ми се верува... па кога (временски период) ќе се исплати таа клима? ок инвертор нека е... колку мислиш да ја експлоатираш за да ти ги уштеди парите за инвестицијата, поготово кога се знае дека се што се произведува денес е предвидено да трае околу 7 години? зарем мислите дека со тие пари кога ке ја купите, струјомерот нема да врти? ахам, да... абе со 1800 евра тураш сопствено парно, со кано-котел систем, и ганц нови радијатори ако немаш за 50-60 квадрати (ти останува да јадеш у кафана цел месец) и трошиш околу 3-3,5 киловати на саат, ја грееш цела квадратура еднакво... или гасиш другите соби, грееш само дневната и трошиш околу 1-1,5 киловати на саат, потполно исто како и тој инвертер што ке ти потроши во црна и студена зима... а ако имаш радијатори, со разликата од парите јадеш пола година секој ден во кафана, се грееш на парно и баш ти е гајле... е да, парното не лади... ама затоа има клими од по 200 евра што ладат без проблем и ич не и се секираш и мислиш... ок 200 евра се инвестиција што ке ја имаш ако со остатокот од парите не јадеш во кафана еден месец...
Ops, toj e zrel za pazarna inspekcija. Zakonski ako imas fiskalna smetka za uredot sto si go kupil, imas DVE GODINI bezuslovna garancija. 800 den ne e nisto, no nema pravo da te uslovuva za vtorata godina od garancijata.Eve copi past od eden email na seriozen centar za greenje I klimatizacija vo bitola
Zdravo
GREE HANSOL 12 000 Btu =46.990den.
montaza = 4000den.
ima 7 god.garancija od koi prvata e bezuslovna a narednite 6 se uslovni so
godisen servis od 800den.
.....mozebi vo drugi delovi na mk se razlicni cenite
Znaci hansol e 51000 18000BTU so edna godina garancija. Ako sakas mozes da dobiesh ushte sest godini plus ama doplakash 800mkd godishno
. Otprilika na 3-5 sekundi po edno meurce. Klimata isklucena neli.Stetno e samo za lagerite od motorot na ventilatorot. Ako ne vklucena klimata kompresorot ne vrti freonot miruva......ostanuva kade sto e po poslednoto isklucuvanje (tecnata faza). Ventilatorot nemat vlijanie tuka nisto,osven ako veterot gi pomera cevkite ako se vo petlja, pa del tecniot freon se dvizi vo vnatresnata edinica.Dali nekoj znae odgovor na slednovo.
Koga duva veter ja vrti perkata na nadvoresnata edinica, i od vnatresnata se slusa nekoj zvuk koj e slicen na meuri koga iskacaat od voda (ili ajvar koga se przi. Otprilika na 3-5 sekundi po edno meurce. Klimata isklucena neli.
Vcera na vetrot go osetiv toa (a i prethodno koga duvalo silen veter) i vikam dali ima nekakvo negativno vlijanie za klimata.
Zdravo... go prrpoznav prodavacot bidejki i jas tokmu deneskupiv gree change inverter od istiot... sepak mi bese nejasno zosto bas po prva godina 800 denari, no od druga strana za tie pari si raat cela godina. Imeno i garantniot list im e dosta slozen na nego ima mesto za do 5ta godi a a potoa nisto... sepak sum maksimalno zadovolen od montazata sekoja cest za deckite.Mala popravka....se raboti za 12000 btu. Po greshka napisav na edno mesto 18000BTU. Cenata koja ja postirav pogore e za 12000 btu. 18000BTU beshe poskapa