Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Само што го изгледав Divergent. Страшно патетичен обид за копија на Equilibrium.

Tarantino laf makedonski he he poz
P.s navistina nema potreba da pisuvam za tarantino kako reziser oti povekjeto vekje opfatile se..

Nemojte da gledate transformers..sranje!!

Bidejci imam namera da nabavam klima so inverter, medju favoritite sto isplivaa na povrsina se i modelite na VIVAX :
-ACP-12CH35GEYI http://www.advancemedia.com.mk/shopping/klima-ured-inverter-acp-12ch35geyi/p/10355
-ACP-12CH35GEXI http://www.advancemedia.com.mk/shopping/search?searchQuery=ACP-12CH35GEXI
Razlikata vo cena vo "Advancemedia" e 8500 den. vo korist na GEXI. Gi gledam katalozite na VIVAX za 2013 i 2014 godina, tamu GEXI NEPOSTOI, znaci e zamenet e so GEYI (ova e samo moj zaklucok).
Po obicaj na nitu eden prodavac ne moze da mu se veruva, nitu pak na uvoznik, ostanuvaat samo korisnicite. Site znaeme deka gospodinot @Sass ima samo pofalni zborovi za GEXI, deka ima greaci na tacna i na kompresor, kako i twin rotary kompresor na SANYO mi se cini.....Toa e vo red, no sto e so GEYI-to ako se isti zosto da davam 130 evra povece?
Moeto prasanje bi bilo dali nekoj vece ima od modelot GEYI ili pak znae da ja razjasni ovaa misterija?

Jas kontaktirav so hrvatska Vivax i mi kazaa deka razlikata e vo toa sto gexi ima Eurovent certifikat za razlika od Geyi

Eve go orginalot sto bese prateno na mail

Postovani,
Oba modela mogu raditi u grijanju I do -20 celzijusa vanjske temnpoerature.
Oba su modela za svaku preporuku I to su nasi top modeli.
Stovise, GEXI model ima Eurovent certifikat.
Pozdrav,
Darko[DOUBLEPOST=1411056234][/DOUBLEPOST]A kolku pare e koj???[DOUBLEPOST=1411056304][/DOUBLEPOST]Mislam deka ne e twin rotary, ali ne znam

Ovaa informacija deka GEXI ima Eurovent certifikat se vrti po mnogu forumi i se zema zdravo za gotovo bas poradi ovoj gorenaveden mail. Bi bili ubavo i da se vidi toj certifikat, ama po se izgleda deka i ne postoi (Eurovent go nema ni testirano ovoj model, a ne da izdade certifikat!).
Ova e najlogicno sto go kazuvas: poeftiniot model da ima polos komresor- obicen a ne twin rotary.
Ova e mnogu neozbilno od edna firma sto saka da se probie na pazarot.
Se rasprasuvav kaj eden moj prijatel od Tetovo koj ima ima kvaliteten servis i prodazba na klimatizeri za bas ovie VIVAX-ovi inverteri, ne znaese da mi odgovori osven deka motorot za radijalniot ventilator na vnatresnata edinica bil na GALANZ (edna od podobrite P.R.C. firmi). So ova se povece me odalecuva od ovie modeli.....Inace za ilustracija toa DC motorce (koe e isto taka "invertorski" upravuvano) kaj TOSHIBA klimite znae lesno da se rasipe (izgleda im e slaba tocka) kosta brat bratu od 200 do 300evra so montaza.
Poradi ova mislam deka GREE HANSOL e mnogu podobar izbor od klonot na VIVAX.

enhanced-27584-1411078121-17.png

:X3:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom