Радикален ислам во Македонија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.358
Поени од реакции
84.580
As long as the Muslim population remains around or under 2% in any given country, they will be for the most part be regarded as a peace-loving minority, and not as a threat to other citizens. This is the case in:

United States — Muslim 0.6%

Australia — Muslim 1.5%

Canada — Muslim 1.9%

China — Muslim 1.8%

Italy — Muslim 1.5%

Norway — Muslim 1.8%

At 2% to 5%, they begin to proselytize from other ethnic minorities and disaffected groups, often with major recruiting from the jails and
among street gangs. This is happening in:

Denmark — Muslim 2%

Germany — Muslim 3.7%

United Kingdom — Muslim 2.7%

Spain — Muslim 4%

Thailand — Muslim 4.6%

From 5% on, they exercise an inordinate influence in proportion to
their percentage of the population. For example, they will push for the
introduction of halal (clean by Islamic standards) food, thereby
securing food preparation jobs for Muslims.

They will increase pressure on supermarket chains to feature halal on their shelves — along with threats for failure to comply.

This is occurring in:

France — Muslim 8%

Philippines — Muslim 5%

Sweden — Muslim 5%

Switzerland — Muslim 4.3%

The Netherlands — Muslim 5.5%

Trinidad & Tobago — Muslim 5.8%

At this point, they will work to get the ruling government to allow
them to rule themselves (within their ghettos) under Sharia, the Islamic
Law. The ultimate goal of Islamists is to establish Sharia law over the
entire world.

When Muslims approach 10% of the population, they tend to increase
lawlessness as a means of complaint about their conditions. In Paris ,
we are already seeing car-burnings.

Any non-Muslim action offends Islam, and results in uprisings and
threats, such as in Amsterdam , with opposition to Mohammed cartoons and
films about Islam. Such tensions are seen daily, particularly in Muslim
sections, in:

Guyana — Muslim 10%

India — Muslim 13.4%

Israel — Muslim 16%

Kenya — Muslim 10%

Russia — Muslim 15%

After reaching 20% , nations can expect hair-trigger rioting, jihad militia formations, sporadic killings, and the burnings of Christian churches and Jewish synagogues, such as in:

Ethiopia — Muslim 32.8%

At 40% , nations experience widespread massacres, chronic terror attacks, and ongoing militia warfare, such as in:

Bosnia — Muslim 40%

Chad — Muslim 53.1%

Lebanon — Muslim 59.7%

From 60% , nations experience unfettered persecution of non-believers
of all other religions (including non-conforming Muslims), sporadic
ethnic cleansing (genocide), use of Sharia Law as a weapon, and Jizya,
the tax placed on infidels, such as in:

Albania — Muslim 70%

Malaysia — Muslim 60.4%

Qatar — Muslim 77.5%

Sudan — Muslim 70%*

After 80% , expect daily intimidation and violent jihad, some State-run ethnic cleansing, and even some genocide, as these nations drive out the infidels, and move toward 100% Muslim, such as has been experienced and in some ways is on-going in:

Bangladesh — Muslim 83%

Egypt — Muslim 90%

Gaza — Muslim 98.7%

Indonesia — Muslim 86.1%

Iran — Muslim 98%

Iraq — Muslim 97%

Jordan — Muslim 92%

Morocco — Muslim 98.7%

Pakistan — Muslim 97%

Palestine — Muslim 99%

Syria — Muslim 90%

Tajikistan — Muslim 90%

Turkey — Muslim 99.8%

United Arab Emirates — Muslim 96%

100% will usher in the peace of ‘Dar-es-Salaam’ — the Islamic House of Peace. Here there’s supposed to be peace, because everybody is a Muslim, the Madrasses are the only schools, and the Koran is the only word, such as in:

Afghanistan — Muslim 100%

Saudi Arabia — Muslim 100%

Somalia — Muslim 100%

Yemen — Muslim 100%

Unfortunately, peace is never achieved, as in these 100% states the
most radical Muslims intimidate and spew hatred, and satisfy their blood
lust by killing less radical Muslims, for a variety of reasons.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Ја утнале скроз Албанија...
за цели 10%[DOUBLEPOST=1410731156][/DOUBLEPOST]Religious affiliation[edit]
Main article: Religion in Albania
In the 2011 census the declared religious affiliation of the population was: 56.7% Muslims, 13.79% undeclared, 10.03% Catholics, 6.75% Orthodox believers, 5.49% other, 2.5% Atheists, 2.09% Bektashis and 0.14% other Christians.[14]

Religion in Albania
ReligionPopulation%
Muslims
Sunni Muslims
Bektashi1,646,236
1,587,608
58,62858.79
56.70
2.09
Christians
Catholics
Orthodox
Protestants
Other Christians475,629
280,921
188,992
3,797
1,91916.99
10.03
6.75
0.14
0.07
Atheists69,9952.50
Prefer not to answer386,02413.79
Believers without denomination153,6305.49
Not relevant/not stated68,0222.43

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
oke oke oke slusaj vamo :)
rekov odgovara kako za zena, deka ne e nekoja za edna nok za koja nema da odgovara. i da zenata treba da e sopstvenost na mazot[DOUBLEPOST=1410554183][/DOUBLEPOST]i plus. ako taka gleame zasto pa magareto da ima stopan i nekoj da odgovara za nego??
So kogo toa diskuritam jas! Zamisli kako ke ti bide koa nekoj kriv surat...ke dojde da ti ja kupi kerkata...bukvalno kako predmet...ili magare....cccc ....sea svakam zosto ginete po svetot....ccc mozok gazoza...!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ништо не е ова. Чекајте да ја побарам “пул парти ин Либија“. Да видите како тоа муслиманите скокаат во базен од кровот на куќата. :cool:
http://www.hlntv.com/video/2014/09/01/us-embassy-libya-swimming-pool

Колку малку да ја разбијам оваа напната состојба. :)
Jebi ga. Ne se site pametni kako tebe.
Како тоа “жената треба да е сопственост на мажот?!“. Баш ме интересира од каде го извлече овој заклучок и оваа “паметна“ мисла.
Ако таа стане сопственост, таа станува и играчка на мажот. Слуша наредби како куче, нема слободи, нема права. Каде е жената во шеријатот? Па и уште не смее да се смее во јавност! А мажот може да ја силува нели, тоа е нормално, а ако таа прекрши некој закон, каменувана, силувана....или едноставно шеријатот ја малтретира максимално. Башка на +40, забулена т.е. лицето и е скриено, телото натрупано со облеки. Истото можеби страда од дехидрираност, па и капак тие ваши пости.....:confused:
Но дали можам со зборови да те разубедам? Погледни ги сите европски земји (па и Турција) убавината на жената зрачи. А во вашиот свет? Не може да се примети жената. Каде е проблемот, што мислиш? Затоа што има 2 спротиставени страни, а едната во овој случај е у криво? :)[DOUBLEPOST=1410806501][/DOUBLEPOST]
И тука да те цитирам. Го проследи ли видеото каде поранешниот лидер на Алка Еда наредува инвазија на муслиманите во Индија. Нели ништо не е тоа што убија неколку водачи и премиери (Индира Ганди, и нејзиниот син Раџив) на Индија?! Сега сакате и Индија да ја окупирате и да ја уништите таа стара традиција! Зошто!? Што мака има Исламот со Индија!? :)

Последно уредено:
Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Togas ostaj gi popametnite da gi vodat magarinjata!
Ништо не е ова. Чекајте да ја побарам “пул парти ин Либија“. Да видите како тоа муслиманите скокаат во базен од кровот на куќата. :cool:
http://www.hlntv.com/video/2014/09/01/us-embassy-libya-swimming-pool

Колку малку да ја разбијам оваа напната состојба. :)

Како тоа “жената треба да е сопственост на мажот?!“. Баш ме интересира од каде го извлече овој заклучок и оваа “паметна“ мисла.
Ако таа стане сопственост, таа станува и играчка на мажот. Слуша наредби како куче, нема слободи, нема права. Каде е жената во шеријатот? Па и уште не смее да се смее во јавност! А мажот може да ја силува нели, тоа е нормално, а ако таа прекрши некој закон, каменувана, силувана....или едноставно шеријатот ја малтретира максимално. Башка на +40, забулена т.е. лицето и е скриено, телото натрупано со облеки. Истото можеби страда од дехидрираност, па и капак тие ваши пости.....:confused:
Но дали можам со зборови да те разубедам? Погледни ги сите европски земји (па и Турција) убавината на жената зрачи. А во вашиот свет? Не може да се примети жената. Каде е проблемот, што мислиш? Затоа што има 2 спротиставени страни, а едната во овој случај е у криво? :)[DOUBLEPOST=1410806501][/DOUBLEPOST]
И тука да те цитирам. Го проследи ли видеото каде поранешниот лидер на Алка Еда наредува инвазија на муслиманите во Индија. Нели ништо не е тоа што убија неколку водачи и премиери (Индира Ганди, и нејзиниот син Раџив) на Индија?! Сега сакате и Индија да ја окупирате и да ја уништите таа стара традиција! Зошто!? Што мака има Исламот со Индија!? :)
ok druze. Bezveze e muabet. Vi se kontram od razonoda nedeka nekoj nekogo ke ubedi

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
ok druze. Bezveze e muabet. Vi se kontram od razonoda nedeka nekoj nekogo ke ubedi
Тоа е еден ден и сонцето ќе умре и нит религија ќе се види нити ништо а всушност од кога е настаната планетава 99% од видовите што живееле во неа изумреле така да и нема да дочекаме да замре сонцето пред тоа ќе се истребиме. За мене религиите се кочница за напредокот ако одевме по христијанските/исламските догми до ден денес во среден век ќе живеевме со просечен животен век од 40 години и ќе умиравме од слепо црево.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Тоа е еден ден и сонцето ќе умре и нит религија ќе се види нити ништо а всушност од кога е настаната планетава 99% од видовите што живееле во неа изумреле така да и нема да дочекаме да замре сонцето пред тоа ќе се истребиме. За мене религиите се кочница за напредокот ако одевме по христијанските/исламските догми до ден денес во среден век ќе живеевме со просечен животен век од 40 години и ќе умиравме од слепо црево.
ama zasto site taka mislite? diskutirno e za toa kolku bitni naucnici bile bas muslimani. kade verata ni zabranuva da napreduvame vo medicina ili sto bilo? ova sto denes se zbori za napredok na covestvoto za mene ne znaci toa. zasto napredok ima samo vo tehnologijata koja go unazaduva covek, vo smisla na toa deka se poveke lugeto licat na onie od filmot IDIOCRACY. za mene ova ne e napredok.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.358
Поени од реакции
84.580
Австрија: Опасност од радикализација на Косово и БиХ, и Македонија во ризичната зона

Во Албанија не постои радикализација на исламската младина, но ситуацијата е поинаква на Косово и БиХ, каде што влијанието од исламските земји со себе носи големи ризици, предупредила денес австриската агенција АПА.

Иако австрискиот контингент во КФОР тврди дека не забележале радикализација на Косово, агенцијата АПА потсетува дека неодамна беа уапсени 40 осомничени џихадисти, и дека се проценува дека околу 200 Албанци од Косово во моментов се борат во редовите на Исламска држава.

Игуменот на манастирот Дечани Сава Јањиќ оценил дека исламот на Косово „засега е умерен“, но дека тоа може брзо да се смени бидејќи влијанието на вахабистите јакне.

Истакнувајќи дека меѓународната заедница не прави доволно за Косово да го заштити од саудиските фондации, Јањиќ додал дека опасност од радикализација гледа во Рашката област и во Македонија, а дека Турција претставува „отворена врата кон северен Ирак“.

Во текстот се потсетува дека по распадот на поранешна Југославија, етничките конфликти се одразиле на верско поле, додека Албанија „допрва се ослободувала од атеистичката изолација“.

Во Албанија живеат 95 отсто етнички АЛбанци, од кои 60 отсто се муслимани а 30 отсто христијани, истакнала во текстот австриската агенција, а пренесува Б92.

Kajgana Shop

На врв Bottom