Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

• Креатор на темата Креатор на темата kapadaster
  • Време на започнување Време на започнување
Него дечки...имате бре сајтови се си пишува на нет :) глеаш колку време е превозот со автобусот, гледаш што има а и што те интересира да видиш, цени има на сајтот...и правиш планови :) лесно

Јас можам да ти набројам интересни работи за гледање во милано, мене што ми се свиѓаат. Ама не знам што вие би сакале...музеи, шопинг, храна, паркови...

Ако е 8€ повратна земете си, зашто иначе е 10 (5€ во еден правец). Ако не, има цело време таму автобуси. За локери немам поима, не сум видела, не спомнав дека има, пишав провери на сајтот дали ги има, така да не знам. А ако сакаш, денес кога ќе се враќам од работа ќе прашам на железничката кај што стигаш колку коштаат. Не сум ги користела така да не знам.

Стигате на железничка, се вика milano centrale, и е 15-20 мин пешки од катедралата центарот. Прошетај таму, прошетај ја brera, за експо се спремаат па имаат интересни работи околу piazza castello, скала е исто блиску до катедралата...милано е мало, центарот се оди пешки за пола саат цел :) мало и грдо :P

Океј план, лесно изводливо :)

Некој спомна погоре дека има локери на автобуска, ако не ти е тешко ако можеш да прашаш би ти била багодарна.
Фала на информациите

Каде е поубаво се деца да се оди во Палма де Мајорка, Тенерифе или Шарм Ел Шеик

Некој спомна погоре дека има локери на автобуска, ако не ти е тешко ако можеш да прашаш би ти била багодарна.
Фала на информациите
Ima na Milano Centrale kaj da go ostavish bagazhot, na site zeleznicki kaj shto sum bil vo Italija ima. Maksimum do pet sati mislam, i ne rabotat preku nokj. Inaku koga ke te ostavi shuttle-ot od Bergamo idi pravo pa desno i ke vlezis u zeleznichkata i tamu ke vidis kaj moze da go ostavish kuferot.
Inaku fati si metro, zolta linija do Duomo za da ne gubis vreme, posle od tamu ke setash vo istoriskiot centar.

Последно уредено од модератор:
Ima na Milano Centrale kaj da go ostavish bagazhot, na site zeleznicki kaj shto sum bil vo Italija ima. Maksimum do pet sati mislam, i ne rabotat preku nokj. Inaku koga ke te ostavi shuttle-ot od Bergamo idi pravo pa desno i ke vlezis u zeleznichkata i tamu ke vidis kaj moze da go ostavish kuferot.
Inaku fati si metro, zolta linija do Duomo za da ne gubis vreme, posle od tamu ke setash vo istoriskiot centar.

од железничката до дуомо е 15 мин пешки, не е далеку а и по пат ќе си се прошета :)

Фала на информациите
http://www.milanocentrale.it/it/servizi/dettaglio/deposito-bagagli

6 евра за првите 5 саати...како што кажав си има се на интернет ;)

На некој ако му треба такси превоз за во соседните држави ( Грција , Бугарија ) контактирајте по ПП.

Imam rezervirano garsonjera preku airbnb no nemam bas dobro iskustvo, ne konkretno so niv tuku so ajvanot sto go izdavase. Sovet: rezerviranje samo kaj provereni izdavaci koi imaat dobri revii i ne trcanje pro najeftinoto(toa bese mojata greska). Se izvinuvam za latinicata, palen telefon...

Дали некој на форумов ги користел услугите на https://www.airbnb.com (како закупец, не како издавач) и какви искуства имал.

Неколку пати имам користено, до сега секогаш било горе доле ок, како што ти кажаа горе барај само од луѓе со ревјувс иначе ти е рулет :)

Дали има некој што бил во Куба? Нека ми пише ПП, имам неколку прашања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom