Светско првенство - Шпанија 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Старо/нов Светски владетел?

• САД без дрим тимот

Гласови: 37 62,7%
  • Шпанија

Гласови: 12 20,3%
  • Франција

Гласови: 3 5,1%
  • Аргентина

Гласови: 1 1,7%
  • Литванија

Гласови: 2 3,4%
  • Бразил

Гласови: 0 0,0%
  • Словенија

Гласови: 4 6,8%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Океј е брат, не мора на секој поен да ги спомињаш и Харден и Казнс, секако нема да ми/ни го смениш мислењето за нив. Секако нема ни еден или неколку меча да ми го сменат мислењето за нив. После ова пак ќе се вратат на старото, Казнс ќе прави тепачки на секоја утакмица, а Харден ќе има 5/105 шут и притоа 50 поени примени од човекот што го чува. И така...
Казнс не е истиот човек од коа почна да тренира со Шекил далеку е посмирен и игра попаметно доказ му е ланската сезона, а Харден нормално, ќе си пука статистика у Хјустон уште многу, ама одбрана ќе си е дупка. Заради тоа и нема прстен да земе, досеа од коа гледам НБА, не се случило првите две ѕвезди у една екипа без одбрана да освојат.

Јас па се мислев дали да уплаќам +88 коша на полувреме. :pos:

Жал ми е за србите.Боље да изгубеа денес и да имаа шанси да го тепаат дуелот за трето,него да бидат понижени у финале од најголемиот национален непријател.Спорт не спорт лошо ќе им делува на психата генгбенгот у недела.Освен ако не си играат курташак УСА па да ги пуштат со негде 20-30 разлика.Иако пола репрезентации играа без кључни играчи,солидно достигнување е ова за србија.Али едноставно у баскет јенките се out of this world.Едино шпанците од Европа би можеле колку толку отпор да пружат на Америте.
Рефко реко и прореко..

Јбг, прејаки се, све погодуваат (немојте само да ми кажете тоа им е работа, едно друго, се дешава многу пати и шутот да не те сака, као демек тоа не се дешава во НБА, таму сите све погодуваат). Ама дека ќе беше различно ако играа со Шпанија/Франција/било кој друг, причај ми о томе. :D Можда ќе беше различно, ќе губеа 22, не 26 (мислам сеа толку е). И уште нешто: на прошли утакмици Америте влегуваа во ритам во второ полувреме, а сега во 5-та минута. Искрено мислам дека, ако сакаа, у групна фаза на 2-3 земји 150 поени ќе им дадеа ко од шала.

Иначе ете ги дел од „патриотчињата“ на виделина, малце да се поситат на поразот на Сврбите (вака беше?). Keep up the good work. (y):drk:

Рефко реко и прореко..
Тоа се' уште не го мења фактот дека кажа: Боље бронза него сребро, т.е. боље 3то него 2ро место. :D :D Не знам што е срамота да се изгуби 30-40 разлика од прејака селекција, чија држава има 300 милиони жители и се вложува во кошарка колку 5 годишни буџети на Србија (можда и више, онака карикирав).

Казнс не е истиот човек од коа почна да тренира со Шекил далеку е посмирен и игра попаметно доказ му е ланската сезона, а Харден нормално, ќе си пука статистика у Хјустон уште многу, ама одбрана ќе си е дупка. Заради тоа и нема прстен да земе, досеа од коа гледам НБА, не се случило првите две ѕвезди у една екипа без одбрана да освојат.
Хауард не игра одбрана?

Пази, да не се разбереме погрешно, јас кога велам Харден не ми се свиѓа и е лош играч за мене не мислам на тоа дека не знае да ја тапка топката, него мислам на други работи. Лично не сакам играчи што не играат одбрана, и особено што ги боли кур за истото. Има луѓе кои природно не може да играат одбрана, т.е. немаат предиспозиции ама се трудат, и тоа е за почит, а овој е класичен дебил, му проаѓаат како 65ка низ Стајковци во одбрана а овој ич не му чуе, битно во напад игра. Иначе ко напаѓач е комплетен, све има, и прв чекор, и шут, и степ бек шут, и експлозивен влез...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom