Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Begin Again
:love::love::love:
одлично, одлично, се почесто гледам убави филмови од 2014, а со оглед на тоа што имам огромен број на филмови кои плачат за гледање, осеќам ќе давам убави оценки :D

calvary го погледна ли? Прејак филм!

И двете. На скала од 0 до 10, American Garbage ми е првиот а Cinema Paradiso последниот.

За вкусови не се замерува,но од оригинално сценарио,режија,глума,драма,музика и се останото American Garbage нема маана.
Ме занима која е причината,приказната ти е turn off?

За вкусови не се замерува,но од оригинално сценарио,режија,глума,драма,музика и се останото American Garbage нема маана.
Џабе е да се образложува и да се прави брејкдаун на American Beauty, од 99та досеа доволно е дисекциран има удрено темели, поставено нови стандарди, со што се има искачено на врвот на филмската индустрија.
Важи за еден од најдобрите и неприкосновени драми создадени досеа.

Кај беше ти кога се карав со цел форум? :)
Не можам сега да разглабам, во главно беше јака филмска година и ме испизде тоа што овој филм победи златни филмови на Оскарите. Детали имам заборавено зошто се трудам да го избришам филмот од меморијата. Засега успешно, освен сцената кога Кевин Спејси мастурбираше под туш, тоа за жал не ми се брише.[DOUBLEPOST=1410716823][/DOUBLEPOST]
Џабе е да се образложува и да се прави брејкдаун на American Beauty, од 99та досеа доволно е дисекциран има удрено темели, поставено нови стандарди, со што се има искачено на врвот на филмската индустрија.
Важи за еден од најдобрите и неприкосновени драми создадени досеа.
На пример?
И според кого?

Кај беше ти кога се карав со цел форум? :)
Не можам сега да разглабам, во главно беше јака филмска година и ме испизде тоа што овој филм победи златни филмови на Оскарите. Детали имам заборавено зошто се трудам да го избришам филмот од меморијата. Засега успешно, освен сцената кога Кевин Спејси мастурбираше под туш, тоа за жал не ми се брише.[DOUBLEPOST=1410716823][/DOUBLEPOST]
На пример?
И според кого?
Прво ти ми ги остај забелешките кои ги имаш околу филмов.[DOUBLEPOST=1410717012][/DOUBLEPOST]Донекаде дури и банално ми е да иам стојалиште на некаков бранител на филмов. Ама ај.

Не можам сега да се повторувам стварно немам време. Кога ќе имам ќе ги побарам старите постови и дискусии што ги тегневме околу филмот.

Не сум бил присутен, член на форумот цел месец ама осеќам ќе имаш некои апсурдни забелешки поради недостаток на плот и фејк општествени стереотипи.
Темели според мене има удрено по начинот на кој беше поставена мрежата на карактери во филмот, како матрица на карактери. Сите карактери имаа неверојатна длабочина длабочина, филмот дури и коа беше дефокусиран од главниот лик, имаше кулминации поради тоа што имаше ликови кои што можеа да продужат во истото темпо. Почна како минималистички, заврши скроз експлозивно.
Новите стандарди за мене беа поставени со преубавите и перфектни кадри низ целиот филм, доловувањето на моментите и стварно мрднат развој на сторијата.
Дури и некој ламберџек гледајки го ова ќе каже: Може има нешто повеќе од пукање у тие филмовите.

Последно уредено:
Знам дека си нов, ова одамна беше, од тогаш само се зезаме околу филмот. Памтам дека им направив фајл од едно 20 страни негативни критики и им го прикачив, да се занимаваат со нешто :)

Maleficent odlicen! Bev zaboravil deka Angja znae vaka da glumi, mi naprai kejf epten filmov!

Да се надоврзам на дискусијата околу American Beauty.Значи нит го сакам,нит го мразам филмов,ама мислам дека вистинска кражба е да добие оскар за најдобар филм пред Fight Club,The Green Mile,The Sixts sense,The Matrix,Eyes Wide Shut.Едноставно не смееше да добие оскар за најдобар филм во ваква конкуренција.

Да се надоврзам на дискусијата околу American Beauty.Значи нит го сакам,нит го мразам филмов,ама мислам дека вистинска кражба е да добие оскар за најдобар филм пред Fight Club,The Green Mile,The Sixts sense,The Matrix,Eyes Wide Shut.Едноставно не смееше да добие оскар за најдобар филм во ваква конкуренција.

Глеј, за Оскари си се иде со лобирање, тоа веќе јавна тајна е. Ама тоа нема врска. Сите што ги спомена се врвни. Фајт Клаб е и единствениот (по мое мислење) филм (било кога) што е подобар од книгата (ама добро, тоа е Финчер). Ама и American Beauty e добар. Јас, еве, го сакам. Објективно си има сè што треба да има една приказна. Малку е спор - да, и тоа може некому да смета, ама не го менува фактот дека е ем добра режија, ем сценарио на место. И ем Кевин Спејси.
Секако и во уметноста, како и во сè друго во животов се поаѓа од субјективизам. Не постои приказна што секому подеднакво ќе му се допадне. Ама затоа има гоооолем избор, за секој по нешто.

Не знам некој дали досега го споменал Gone Girl. Ама со душа го чекам. :vozbud:
А од постариве, Sunset Blvd, Citizen Kane, и North by Northwest (покрај останатите на Хичхок). :cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom