Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
И двете. На скала од 0 до 10, American Garbage ми е првиот а Cinema Paradiso последниот.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
За вкусови не се замерува,но од оригинално сценарио,режија,глума,драма,музика и се останото American Garbage нема маана.
Ме занима која е причината,приказната ти е turn off?

W

wicked_1

Гостин
За вкусови не се замерува,но од оригинално сценарио,режија,глума,драма,музика и се останото American Garbage нема маана.
Џабе е да се образложува и да се прави брејкдаун на American Beauty, од 99та досеа доволно е дисекциран има удрено темели, поставено нови стандарди, со што се има искачено на врвот на филмската индустрија.
Важи за еден од најдобрите и неприкосновени драми создадени досеа.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Кај беше ти кога се карав со цел форум? :)
Не можам сега да разглабам, во главно беше јака филмска година и ме испизде тоа што овој филм победи златни филмови на Оскарите. Детали имам заборавено зошто се трудам да го избришам филмот од меморијата. Засега успешно, освен сцената кога Кевин Спејси мастурбираше под туш, тоа за жал не ми се брише.[DOUBLEPOST=1410716823][/DOUBLEPOST]
Џабе е да се образложува и да се прави брејкдаун на American Beauty, од 99та досеа доволно е дисекциран има удрено темели, поставено нови стандарди, со што се има искачено на врвот на филмската индустрија.
Важи за еден од најдобрите и неприкосновени драми создадени досеа.
На пример?
И според кого?

W

wicked_1

Гостин
Кај беше ти кога се карав со цел форум? :)
Не можам сега да разглабам, во главно беше јака филмска година и ме испизде тоа што овој филм победи златни филмови на Оскарите. Детали имам заборавено зошто се трудам да го избришам филмот од меморијата. Засега успешно, освен сцената кога Кевин Спејси мастурбираше под туш, тоа за жал не ми се брише.[DOUBLEPOST=1410716823][/DOUBLEPOST]
На пример?
И според кого?
Прво ти ми ги остај забелешките кои ги имаш околу филмов.[DOUBLEPOST=1410717012][/DOUBLEPOST]Донекаде дури и банално ми е да иам стојалиште на некаков бранител на филмов. Ама ај.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Не можам сега да се повторувам стварно немам време. Кога ќе имам ќе ги побарам старите постови и дискусии што ги тегневме околу филмот.

W

wicked_1

Гостин
Не сум бил присутен, член на форумот цел месец ама осеќам ќе имаш некои апсурдни забелешки поради недостаток на плот и фејк општествени стереотипи.
Темели според мене има удрено по начинот на кој беше поставена мрежата на карактери во филмот, како матрица на карактери. Сите карактери имаа неверојатна длабочина длабочина, филмот дури и коа беше дефокусиран од главниот лик, имаше кулминации поради тоа што имаше ликови кои што можеа да продужат во истото темпо. Почна како минималистички, заврши скроз експлозивно.
Новите стандарди за мене беа поставени со преубавите и перфектни кадри низ целиот филм, доловувањето на моментите и стварно мрднат развој на сторијата.
Дури и некој ламберџек гледајки го ова ќе каже: Може има нешто повеќе од пукање у тие филмовите.

Последно уредено:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Знам дека си нов, ова одамна беше, од тогаш само се зезаме околу филмот. Памтам дека им направив фајл од едно 20 страни негативни критики и им го прикачив, да се занимаваат со нешто :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Следната реченица ќе биде како од Интернет Експлорер да ја пишувам, ама сега имам време, па гледам се шо промашив периодов...

X-Men новиот е ФИЛ-МИШ-ТЕ!!!

Ио, ќе го гледам Cinema добро добро...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.799
Поени од реакции
42.425
Следната реченица ќе биде како од Интернет Експлорер да ја пишувам, ама сега имам време, па гледам се шо промашив периодов...

X-Men новиот е ФИЛ-МИШ-ТЕ!!!

Ио, ќе го гледам Cinema добро добро...
што е толку посебен?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Maleficent odlicen! Bev zaboravil deka Angja znae vaka da glumi, mi naprai kejf epten filmov!

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.794
Поени од реакции
11.741
Да се надоврзам на дискусијата околу American Beauty.Значи нит го сакам,нит го мразам филмов,ама мислам дека вистинска кражба е да добие оскар за најдобар филм пред Fight Club,The Green Mile,The Sixts sense,The Matrix,Eyes Wide Shut.Едноставно не смееше да добие оскар за најдобар филм во ваква конкуренција.

Kajgana Shop

На врв Bottom