Светско првенство - Шпанија 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Старо/нов Светски владетел?

• САД без дрим тимот

Гласови: 37 62,7%
  • Шпанија

Гласови: 12 20,3%
  • Франција

Гласови: 3 5,1%
  • Аргентина

Гласови: 1 1,7%
  • Литванија

Гласови: 2 3,4%
  • Бразил

Гласови: 0 0,0%
  • Словенија

Гласови: 4 6,8%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Утакмичиште само вај стручнио ја сере и ја сакаше Србија да мине ама не он да ми ќења на ТВ ебате џукелата ебате

dyoq37.jpg

Теодосиќ мора да се дрогира, ова не е реално од негова страна. Не ми е муабетот за поените него за фацата што ја правеше во текот на целиот меч, а особено во завршните моменти. Човекот дава во 39 минута и му ја даваат фацата у кадар, исто како да игра баскет на улица, онака си даов тројка ништо страшно. Јас ќе се фрлев у трибини, ќе си го испушев, ќе рипав до таван, ќе се вртев у круг..., а овој ладен како шприцер. Обожавам вакви ликови ко Тео, мудоњи!!!

Од другата страна таков беше Батум. Сам ја донесе Франција до 4 поени негатива во последната четвртина, секоја чест за него. Али каква трагедија ќе беше за Србија доколку не го добиеа 1/2 финалево после огромната предност.

Мечов беше фантастичен, мислам дека и најдобар на првенствово, или ајде еден од најдобрите бидејќи во групната фаза не ги изгледав сите мечеви. Бјелица исто одигра одлично на крајот, имаше одличен пас до Крстиќ за враќање на водството од 6 разлика, плус и неколку клучни скокови. И Бодановиќ беше одличен кога беше најпотребно.

Одличен успех за Србија и овој млад тим. (y)

sto da se kaze, kapa dole za deckive, ni sami ne go ocekuvaa ova iako poseduvaat ogromen potencijal, ko da ne bea svesni za istoto, inace potpolno zasluzeno vo finale i alal vera za Dzordzevic, ogromen skeptik bev za nego ko trener a i doma trpese golemi kritiki a sega zatna mnogu mucki, go izvadi bukvalno celiot maksimum vo nokaut fazava od deckive i ova e epilogot, veke se heroi doma, ova e samo plus, rastereteno vlagaat vo finaleto ednostavo uzivaat u kosarkava.

ne vikam deka nemaat sansi so amerite, ne se oni nepobedlivi, se nadevam na tesna utkamica barem, neizvesna pa sto bide bide, neka bide pravo finale.

p.s. Kakva faca e ovoj Raduljica so toa osmehot, car.

Сребро на светско , добар успех за србите. Им се дешава тоа нас што ни се деси пред 3 години.

Најдобар натпревар до сега на цело првенство. Подобар и од оној на Франција против Шпанија. Каква партија на Батум, секоја чест, покажува за каква класа играч се работи.
Србија.:cuc: Ги сака и среќата бе, Теодосиќ пак си затнува муцки и покажува за каква мушкарчина се работи. Не ми се верува колку беше смирен и ладнокрвен. Баш коментирав со татко ми, види го колку е смирен и сеа кога водат со 4 разлика дека ќе земе он да шутира и преземе одговорност, и стварно така искочи, шутна за двојче ама промаши, среќа после Богданович се подразбуди и се вратија. Феноменална игра на целата екипа, ама Теодосиќ ги носи на грб последниве два меча сам. Буквално сам. Секоја чест.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom