- Член од
- 7 август 2012
- Мислења
- 176
- Поени од реакции
- 11
Сега за сега само Oriflame и добро ми оди а мислам може и во Avon да се зачленишvo Avon ne si probal?
Сега за сега само Oriflame и добро ми оди а мислам може и во Avon да се зачленишvo Avon ne si probal?
Mozes da rabotish kako distributer za nekoja firma. Ubava rabota e samo mnogu patuvale ke treba nekolku gradovi da snabduvash so tie proizvodi od firmata. Distributerot ima rabota da odi i da ja nudi robata i da pravi naracki. Vo zavisnost od firmata sam ke si ja redish robata ili ke ima covek sto ke ide so tebe samo za da ja redi. I nesto sto e mnogu interesno e toa sto te zadolzuvaat so kola bitrebalo taa da si stoi kaj tebe postojano a nekoi firmi dozvoluvaat da si ja vozish i nadvor od rabotnite casovi.Мене ме интересира каде и дали воопшто може некој да те вработи без средно,а да имаш 18 години и да имаш возачка дозвола ? Каде би можел да се вработам,освен утовар истовар ?
А дали за на бензинска,мора да имаш завршено средно ? да точиш гориво ?[DOUBLEPOST=1410474908][/DOUBLEPOST]Mozes da rabotish kako distributer za nekoja firma. Ubava rabota e samo mnogu patuvale ke treba nekolku gradovi da snabduvash so tie proizvodi od firmata. Distributerot ima rabota da odi i da ja nudi robata i da pravi naracki. Vo zavisnost od firmata sam ke si ja redish robata ili ke ima covek sto ke ide so tebe samo za da ja redi. I nesto sto e mnogu interesno e toa sto te zadolzuvaat so kola bitrebalo taa da si stoi kaj tebe postojano a nekoi firmi dozvoluvaat da si ja vozish i nadvor od rabotnite casovi.
Ај не се праи паметен,човече.Прашањето ми беше дали можам да работам со наполнети 18 а немање средно образование,односно сеуште сум 4та година.Човече за да бидеш пријавен треба да имаш 18 години, не знам што не е јасно. Без 18 години можеш да бидеш само конобар у некој кафиќ што работи за дневница и ништо више.
Можеш бе, можеш да работиш....нема врска дали си со средно или не или си полнолетен или не...единствен услов е да имаш наполнети 15 годиниА дали за на бензинска,мора да имаш завршено средно ? да точиш гориво ?[DOUBLEPOST=1410474908][/DOUBLEPOST]
Ај не се праи паметен,човече.Прашањето ми беше дали можам да работам со наполнети 18 а немање средно образование,односно сеуште сум 4та година.
Чоече.
Не ти препорачувам. Работев еден месец и ги отерав у три п ... , обично работат по систем 12 саата 4 дена , и 48 саата слободни , односно неработни. Работа имаш уште еден куп освен точење горивото. Ќе те пуштат да мереш нафта или бензин со една ебена долга шипка , и ќе се буташ во дупки од 2 метра само и само да ја погодиш шипката во едно мало ебено дупче кое е намерно така мало , за да не краде некој. Се мери на почетокот на смената , и кога ќе излезеш од дупката ќе изгледаш ако рудар во Чиле после тешка смена на работа. И после ваков треба да седеш цели 12 саата и да амалисуваш. После 2-3 часа ќе стигне цистерната да растовара нафта , па ајде ти повторно во дупката да поврзуваш цревата оти дебелиот мрсен возач е ептен изморен од возењето. Таман за пола саат ќе ја растовари нафтата , ајде пак у дупката да вадаш цревото. Да не спомнувам ако си кај некој приватен гомнар на менито стави го и одење по јадење за газдата и неговите другари кои по цел ден седат таму и им слугуваш , варење кафиња , и нонстоп во минус на крајот на смената. Јас од 13.000 плата , 3 дадов за да раздолжувам нафта која патем поради "грешка" на компјутерот наместо нафта , ја смета како бензин. Односно ставаш пред тоа бензин , и го спушташ пиштолот и одма некој доаѓа нафта да става , компјутерот "нема време" да ја пренасочи цената и нафтата ја пишува по цена на бензинот , а ја наплаќаш по цена на нафта. Фактички цената на касата која пресметува според цената на бензинот , не се совпаѓа со парите кои што ги зимаш по цената на нафтата. Тоа ти е класичен начин на крадење на гомнарите на кои кога ќе им кажеш дека компјутерот прави грешки , ветуваат со месеци дека ќе го поправат. Е после кога ќе ти заврши смената и кога ќе се раздолжуваш , ќе ти фифне главата кога ќе видиш 500ка во минус а тие пари мораш одма да ги дадеш за да се совпаднат сметките.А дали за на бензинска,мора да имаш завршено средно ? да точиш гориво ?
А ти што се замислуваш?ќе изгледаш ако рудар во Чиле после тешка смена на работа. .
Па ако сакаш да те прават будала , слободно работи. Баш за бензинска се бараат работници , зошто секој нормален и со малце достоинство се откажува после 2-3 месеци кога ќе види како функционираат работите. Не правам муабет за платата , мала е , али ваква е на 90 % од работните места во Македонија. Жално е што и на таа плата те прават будала и те крадат свесно , па дури и во лице ти се смејат.А ти што се замислуваш?
Stvarno neznam dali ima nekoe pravilo okolu toa dali treba da imas zavrseno. Inache toa ti e top rabota za mlad covek.А дали за на бензинска,мора да имаш завршено средно ? да точиш гориво ?[DOUBLEPOST=1410474908][/DOUBLEPOST]
Ај не се праи паметен,човече.Прашањето ми беше дали можам да работам со наполнети 18 а немање средно образование,односно сеуште сум 4та година.
Чоече.
Што работи претставникот, а што менаџерот?Авон нуди да работите како :
1. Претставник - Попуст на вашата порачка до 30%, бесплатни обуки, можност за заработка и подароци. Прв подарок е најновиот парфем од Авон.
2. Менаџер - да поставите свое работно време, да работите од дома, да бидете сам свој шеф,развивање на кариера и можност за одлична заработувачка.
За сите заинтересирани повеќе информации во inbox.