PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Како што пишав, на 24-ти Август направив повлекување на парите на картичка на тутунска од солвенечки пеј пал акаунт. Денеска парите пак ми ги вратија на пеј пал акаунтот, и сега немам поима како да си го повлечам. :)

p.s. Џабе ги хејтам тутунска и се расправав со нив дека не си ја вршат работата како што треба. До пеј пал ке да е проблемот.... Сеа ке треба да прежалам пак 350 евра. :)
Околу 100 евра можам да ти ги извадам. Банките не се криви, тоа е нова регулатива на Виза правилата, нема да има промени се додека трае кризата со Русија.

Последно уредено:
Не ми ни стигнаа до картичката воопшто. Цело време ми стоеше статус дека повлекувањето е успешњно и денеска оп, ете ги назад. Со објаснување:

This transaction is subject to a buyer Complaint, Chargeback or an Unauthorized Claim. Go to the Resolution Center to resolve this issue.

Да им ибам стоката. :D

Убаво вели @PoetskaPravda во пост #2502, купи си нешто преку Интернет.

Еден пријател мој си тера бизниси со bitcoin и останати виртуелни валути, но наместо да се малтретира да ги донесе парите во Македонија и да ги подигне, најкомотно си купува компјутерски делови со виртуелните валути и откако ќе му пристигнат, ги огласува на Pazar3, Reklama5 и слични веб сајтови и така полесно си тера бизнис.

Би можел и ти нешто слично да направиш со парите кои ти пристигнуваат преку PayPal.

абе не е тоа проблем. Вујко ми ми отвори комплетно легален пеј пал у америка за бизнисот шо си го водам, он таму живее со години и е амер. ама проблем е што не можам ни таму да ги префрлам, скроз е блокиран акаунтот. ке им се јавам утре да се расправам па да видам шо ке ми кажат.

абе не е тоа проблем. Вујко ми ми отвори комплетно легален пеј пал у америка за бизнисот шо си го водам, он таму живее со години и е амер. ама проблем е што не можам ни таму да ги префрлам, скроз е блокиран акаунтот. ке им се јавам утре да се расправам па да видам шо ке ми кажат.
Абе кое јавување, кое расправање, потроши ги онлајн, купи нешто додека можеш. Ако им се јавиш може комплетно да ти го блокираат, после ќе не можеш ни да ги потрошиш онлајн.

Што не си ги извадил додека ти биле на картичката?
А оти мислиш дека стигнаа на картичка?
Последно време... имаше некој проблем меѓу Paypal и Тутунска банка.
Не стигаа парите на картичка воопшто...

Па тоа и го реков де, дека не стигнале, и дека џабе ги хејтав тутунска.

Значи блокиран ми е акаунт што е отворен како словенски со картичка од тутунска од МК. Не ми е блокиран Америчкиот. Е сега на тој акаунт, значи оној што е отворен како словенски со картичка од тутунска од МК имам 350 евра заглавено. Америчкиот го отворив после тоа и со него се е во ред сега за сега.

Не можам, скроз е блокиран. Ми бараат документи дека сум словенец да потврдам за да го одблокираат. Им пратив нешто со објаснување дека сум Македонец и дека по грешка сум отворил пеј пал словенски без да обратам внимание на местото на живеење па ке видиме. Еднаш тоа ми успеа.

А неможеш ни да купиш нешто со тој акаунт?

Еве вака значи. Конечно после долго чекање и мене ми ги вратија парите назад на пп (alleluia brothers). Е сега следно што мислам дека треба да попрајме муабети е за можни начини како да си ги повлекуваме парите назад на Македонски сметки. Имаше доста муабети на таа тема, де ова де она, па тоа чинело, па не чинело, па што ти знам. Во глобала доста нејасни работи се кажаа а понекојпат имаше некои кои тролаа се живо и диво и тоа што држеше вода беше некако заматено од тролање.

Муабетот ми е да видиме што врви а што не врви! Кои начини се можни а кои не, а на тие на кои е можно ај да видиме кои им се недостатоци.

Инаку за почеток ај да видиме за љубовта меѓу пејпал и пајонир. Ај ако има некој искуство нека сподели. Ќе молам секој кој нема користено пајонир нека се воздржи од коментари ај прво да видиме што ќе речат тие кои го имаат користено овој сервис.

Потврдувам дека колега мој без проблем повлече 100 долара на пајонир пред 10 дена максимум. Значи работеше до пред 10 дена без проблем. За 2 дена му легнаа парите.

Потврдувам дека колега мој без проблем повлече 100 долара на пајонир пред 10 дена максимум. Значи работеше до пред 10 дена без проблем. За 2 дена му легнаа парите.
тоа е навистина добра вест. е сега ако можи повеќе инфо од другарти во смисла како повлекува пари, далеку преку пајонир картичка или преку сметка на банка. исто прашај дали мора да се вади пајонир картичка или можи само трансфер на банка без да се вади нивна картичка. Знам дека овие работи може да се проверат онлајн али подруго е ко ќе дојди од некој кој има искуство во работење со пајонир.

Картичка мораш да имаш за да можеш да си ги земеш после парите у кеш од банкомат. Провизијата е 3,15 долари по трансакција. Максимум можеш да извадиш 30 000 денари у ден.

Пејпал-от го отовори како Амерички со тоа што генерирше Американец на http://www.fakenamegenerator.com/ и потоа со тоа инфо отвори без проблем. Од кога го отвори пејпалот не го поврза со пајонир картицката туку го поврза со пајонир банковниот број. Тоа можеш да го најдеш коа ке се логираш у пајонир и ке идеш на Receive payments - > My US payment service profile и таму подоле имаш:

Your US Payment Service Information:
Bank Name:
Bank Of America

Ете тоа инфо го внесуваш. И тоа е тоа. Не мораш да имаш пари на акаунтот бидејки пејпал за разлика од тоа што кај нас ти зема пари за да го верифицира акаунтот кај Американците ти става пари на сметка и потоа ти вика со таа сум сто самите пајпај ти ја пратиле на сметка да го потврдиш акаунтот. И тоа е тоа. Лимитот е 500 долари у месец максимум што можеш да повлечеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom