Прашање за Христијанството III

Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
И што врска има погоре напишаново со генетската предодреденост кон хомосексуализам?...
интересен чоек си многу, ти ме праша зошто едноставно не се лечат јас ти одговорив, ако не сваќаш еве и дефиниција проста,
A sexual orientation is not a disease. Attempting to cure homosexuality is like trying to cure having red hair. One can mask having red hair with dye and one can mask homosexuality by acting straight, but one does not cure homosexuality or red hair[DOUBLEPOST=1410228472][/DOUBLEPOST]
....o_O....

Ај пак?

„Ултра виолетова радијација„!?

Сега, треба да ми текне дека таа радијација е причината за нечија хомосексуалност?

Не е?

Туку, наследена е „..од некој член од фамилијата...„? А тој член, од кого ја наследил таа маана? Од некој друг член на фамилијата?

Чо‘ек, а ј биди посериозен: ем се фалиш што студураш, ем не даваш саглам одговор на поставеново прашање и после Бог ти бил крив и те нервирал...

П.С.
Види што пишува под мојот аватар...
Sexual brain organization is dependent on sex hormone and neurotransmitter levels occurring during critical developmental periods. The higher the androgen levels during brain organization, caused by genetic and/or environmental factors
Acquired (or somatic) mutations occur in the DNA of individual cells at some time during a person’s life. These changes can be caused by environmental factors such as ultraviolet radiation from the sun, or can occur if a mistake is made as DNA copies itself during cell division

ако сакаш поќе да разбериш како одат тие работи наместо да читаш бајки читни нешто овде https://www.thieme-connect.com/products/ejournals/abstract/10.1055/s-0029-1211110

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Кажи ми еден муслиман,жена во бурка,монах,побожен премиер,министер кој живеел во времето на Мојсеј ? не е хумано да кажеш дека Бог е крив за тоа што човекот го прави затоа што премиер како и фараон е титула за да се означи кој каква функција има во една држава/владавина.Сакам да кажам дека човекот од секогаш бил тоа што е благодарение на слободната волја.За твое потсетување,двата најголеми режими кои имаат стотина милиони луѓе убиено се атеистички и го негирале Бог,плус оние азиски војни во Азија низ историјата со исто толку жртви.. толку од твојата теза дека Бог е крив за тоа што се случува.
Bog ne e kriv,ne ja prefrlaj vinata na tvojot zamislen prijatel.Ti i takvite kako tebe koi ste verski izmanipulirani,so isprani mozoci,trcate da prelazete mnogumina.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
A sexual orientation is not a disease.
Ова е прост памфлет, ништо појќе.
И пази што вели: „...не било штета..„! :confused:

Е ми, ако штетата е веќе направена на генетско ниво и таа штета се одразува и на телесно, како може штетата да не е штета? Или „тази дупка не е дупка„!

А пази сега: јас велам дека двете а-бомби врз Хирошима и Нагасаки НЕ СЕ штета! А бе каква штета, загинале 150 000 „жути„, голема работа...[DOUBLEPOST=1410246159][/DOUBLEPOST]
Sexual brain organization is dependent on sex hormone and neurotransmitter levels occurring during critical developmental periods. The higher the androgen levels during brain organization, caused by genetic and/or environmental factors
Внимавај на зголемениот текст!
Е сега, што е причината: генетска или околинска?
Или и двете, а?[DOUBLEPOST=1410246211][/DOUBLEPOST]
These changes can be caused by environmental factors such as ultraviolet radiation from the sun,
Наравоучение: бегајте од сончевата светлина, оти станавте педери!...[DOUBLEPOST=1410246327][/DOUBLEPOST]
, or can occur if a mistake is made as DNA copies itself during cell division
Значи, на еден совршен механизам, како што е репликата на спиралата од ДНК, може да му се случи грешка!?
А која е причината за грешката? Сончевата радијација, така?[DOUBLEPOST=1410246429][/DOUBLEPOST]
ако сакаш поќе да разбериш како одат тие работи наместо да читаш бајки читни нешто овде https://www.thieme-connect.com/products/ejournals/abstract/10.1055/s-0029-1211110
beachfossils,

научи една работа, дур‘ си помлад: на поставено прашање, се дава соодветен одговор.
Немам намера да си го арчам времето со нечии долгометражни бајки, кои многу зборуваат, а ништо не кажуваат.

Ако имаш нешто да одговориш-одговори, ако не, повлечи се од темава..

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не велам не, можни се и такви случаеви каде има многу тешки психички пореметувања ама со поновите истражувања докажано е дека воглавно причините се генетски.
Дека учам медицина се нервирам кога меша некој Бог со болестите и аномалиите како што ми рече Мики дека се резултат на гревовна расипаност, значи за се постои причина. Која е смислата Бог да фрла болести и такви страшни работи ако за секој грев ќе одговараме на судниот ден....
Значи тие што го познале Господ Бог и скршнале од неговиот пат стануваат гејови. Значи тоа е Божја казна, Господ им го поматува умот и затоа тие легнуваат маж со маж, и жена со жена.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Ти си тежок случај.. за да ти објасни некој нешто секако,да не ме сфатиш погрешно :)
За тоа со дрогирањето,сфатив,цел ден да ти објаснувам дека тоа е последица на твојата религиозна,не да бидам поконкретен на твојата неписменост во Христијанската религија мене ќе ми биде џабе,затоа што ти тоа не сакаш да го разбереш.

Втор пасус......................................................................
Тоа со каменувањето е прозивод на твоето размислување и погрешната перцепција на религијата.Ете ти твој личен пример каде те води твоето не знаење и немање желба за да ја спознаеш вистината.За твоја информација,еден од факултетите што ги имам учено,имав предмет Академско пишување на Македонски јазик,професорката ми беше да ја цитирам ,,Атеист кој нема жива сила што може да ја разубеди во тоа што е''.Сепак,таа беше толку голема(како човек а не физичка) што ја почитувам од 1000 Христијани заедно.Пак уште да разглобим зошто ти пак нема да разбереш,јас луѓето ги делам на ДОБРИ и ЛОШИ,така сум воспитуван,нема за мене лош Атеист,Христијанин,Муслиман,Македонец и овие четири во добра смисла,има само ДОБРИ ЛУЃЕ и ЛОШИ ЛУЃЕ.Ете ти уште еден пример како јас БИ ГИ КАМЕНУВАЛ НЕВЕРНИЦИТЕ.Тоа со убиството не знам на што мислиш.Не реков дека не го сакате животот,туку дека ако НИЕ ВЕРНИЦИТЕ влијаеме на вас да БИДЕТЕ или НЕ БИДЕТЕ нешто тогаш извини ама..... тоа што го кажав стои како куќа.Миса не знам да рецитирам и нема потреба.Совршено сум смирен :)

Трет пасус.
Не ми глуми наркоман од типот немој да ме...
Јас напишав ,,човекот неможе да ја разбере Божјата волја,може само да ја перцепцира според Библијата''.Пак да разглобим,се знае дека децата и бебињата идат во рај,но кога веќе се мртви,нивната смрт ги лишила физички,но духовно го добиле она за кои милиони и милиони умреле,а милијарди се надеваат,и ти ми кажуваш дека тоа е огромно нешто ? или овие милиони и милијарди што биле,се и ќе бидат Хриситијани и се борат за Вечен живот се ненормални ? нив помил им е земскиот од Вечниот живот,ако е така,зошто воопшто го сакаат овој Вториот а го живеат првиот ??? пак да објаснам,замисли колку монаси умреле,живеат и ќе се родат.Самоубиството е најстрого забрането во Христијанството,да убиваат исто,кажи ми,што треба тие да направат за да ја докажат својата вера во Бог и желбата за Вечен живот со него освен со животно служење ? не,не викам дека сите треба да бидеме монаси,викам дека сите треба да бидеме ЛУЃЕ.Оваа планета има и онака многу луѓе ама ретко кој е ЧОВЕК.

И те молам,дај биди паметен земи читај,не се срами да ти објаснувам како на деца со Даунов синдром за Бог и неговите постапки.Исто така се чуствувам.Ова е совет а не навреда или угнетување.Зошто некој толку детално да му објаснуваш 4 текста а тој да не разбере................................ немој..
Е сега тежок случај. Ако мислиш да даваш комплимент барем дај го од срце а не вака од куртоазија.
На пример еднаш ми кажаа дека, цитирам "па можно ли е да си волкав скептик" е тоа е комлимент даден од срце:D

Каменување моја перцепција... Па не би рекол дека е така. Тоа го кажува историјата. Нема ни емоции, ни перцепција ни ништо.
Верниците не влијаат на неверниците туку на тие што се религиозни поради традицијата. Затоа бројноста на Неверниците се зголемува постојано:).

Добро еве да кажеме дека си во право дека дека човек не може да ја разбере Божјата воља туку само да ја перцепира од библијата. И што ти кажува во тој случај тебе библијата за убиството на децата во египет. Го оправдуваш или не.
Милјарди Христијани се борат за вечен живот??? Ти ова сериозно.
Кога си видел последен пат Христијанин да запали свеќа во црква барајки вечен живот.
А колку пати запалиле за здравје, за пари, да им помине шлеперот на граница итн.:eek: Нешто не ми личи ова дека Ве интересира вечен живот туку ве интересира земскиот.
Самоубиство...како побогу човече стигна до ова.
Да ми објаснуваш за Бог и неговите постапки...мислиш да си наогаш оправдување во неговите постапки за ти да се чуствуваш поубаво. Да тоа можеш да продолжиш да го правиш сепак мораш самиот ти да се убедиш дека Бог е полн со љубов јас знам дека е одмаздољубив и таков Бог немам намера да следам.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Значи тоа е целта на човекот да се издигне духовно до тоа ниво да стане сличен на својот татко, или творец, да не биде егоистичен само да прима, туку и да дава.

Adam. (Prviot covek). Imeto Adam proizleguva od hebrejskiot zbor „Edame la Elon“ („Jas Кe Bidam Kako Sevisniot“) i ja odrazuva zelbata na Adam da se poistoveti so Sozdatelot.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не се само нивни, преку нив создаваат филтер - призма на морални норми, преку која го судат начинот на живот на останатите! Се шири параноја кај наивните луѓе за најразлични области. Си ги видел постовите на омиленото сајтче на Мики - борба за пароноју? Вакцините биле заговор, ХАРП бил заговор, поплавите во Србија се заговор....светското првенство во фудбал е заговор и сатанизам....нема крај! Се пласираат лаги за се што тие ќе го прогласат за сатанизам.
Ипси бе, секоја организација го прави истото и создава морални норми погодни и прифатливи за нејзиното микроокружување.

Ни на работа не смееш да одиш облечен, на пример, како што ти е волја.

Ако сакаш да си Христијанин, ќе ги прифатиш одредени норми. Тоа е тоа.

Ако нејќеш нема да си, и биди си што сакаш.

На нивниот сајт прокламирале теории на заговор бе. Големо такво.

Што се нема по нетов, ај сеа да ги мразиме сите.

Пак ќе ти кажам, не навлагам во исправноста на твоите ставови и од каде ја црпиш твојата увереност дека си во право.

Ме заскокотка моментот на омраза, антагонизам, нетрпеливост кон луѓето кои се припадници на христијанството, само затоа што сметаат дека Библијата ги има сите одговори.

Исто ме заинтересира моментот на изедначување на овие припадници со оние во калифатот, во стилот сите се исти, и тој што сече глави и оној што мисли дека земјата е стара 6 000 години.

Разбирам сеир, исмејување, закачки, заебанции, индиферентност, ама никако не ми оди во глава нетрпеливост и омраза.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Bog ne e kriv,ne ja prefrlaj vinata na tvojot zamislen prijatel.Ti i takvite kako tebe koi ste verski izmanipulirani,so isprani mozoci,trcate da prelazete mnogumina.
Во случајов ти си тој што страда од манипулација.. испрани мозоци,трчаме да лажеме,ти извини телепатија некоја многу страшна имаш развиено а ? читаш мисли,желби и намери ? секоја чест,се восхитувам на твојата вонредна интелегенција.Искрено.[DOUBLEPOST=1410254864][/DOUBLEPOST]
Е сега тежок случај. Ако мислиш да даваш комплимент барем дај го од срце а не вака од куртоазија.
На пример еднаш ми кажаа дека, цитирам "па можно ли е да си волкав скептик" е тоа е комлимент даден од срце:D

Каменување моја перцепција... Па не би рекол дека е така. Тоа го кажува историјата. Нема ни емоции, ни перцепција ни ништо.
Верниците не влијаат на неверниците туку на тие што се религиозни поради традицијата. Затоа бројноста на Неверниците се зголемува постојано:).

Добро еве да кажеме дека си во право дека дека човек не може да ја разбере Божјата воља туку само да ја перцепира од библијата. И што ти кажува во тој случај тебе библијата за убиството на децата во египет. Го оправдуваш или не.
Милјарди Христијани се борат за вечен живот??? Ти ова сериозно.
Кога си видел последен пат Христијанин да запали свеќа во црква барајки вечен живот.
А колку пати запалиле за здравје, за пари, да им помине шлеперот на граница итн.:eek: Нешто не ми личи ова дека Ве интересира вечен живот туку ве интересира земскиот.
Самоубиство...како побогу човече стигна до ова.
Да ми објаснуваш за Бог и неговите постапки...мислиш да си наогаш оправдување во неговите постапки за ти да се чуствуваш поубаво. Да тоа можеш да продолжиш да го правиш сепак мораш самиот ти да се убедиш дека Бог е полн со љубов јас знам дека е одмаздољубив и таков Бог немам намера да следам.
Види да ти кажам искрено,во страшно искушение сум паднат поради тоа што не знам дали ми е огромно задоволство што вас неверниците ви се зголемува бројот или огромна тага чуствувам за истото.Не знам дали ми е подраго да се вратите на патот и да ве гледам вечно или да го изживеам својот живот и никогаш повеќе да не ве видам и сретнам :) верувај ми страшно ме тероризира тоа искушение... затоа немој да мислиш дека јас паѓам во ужасна депресија ако ти ми кажеш дека бројот ви се зголемува.
Јас и го оправувам и не го оправдувам.Го оправдувам затоа што Фараонот можел да биде ЧОВЕК а не сакал и Бог немал подруг начин како да ја покаже својата сила(разделбата на морето и другите случувања).Не го оправдувам зошто се деца и ја разбирам убиствената болка на тие родители тогаш,многу добро знам што значи да изгубиш ближен и добра бројка луѓе ми умирале на раце.Екстремно добро знам што значи смрт.Но сепак,ЦВРСТО СУМ УБЕДЕН дека тие деца не му се лутат на Бог за тоа,затоа што кажав дека истите се во рајот и наследиле Вечен живот,ќе живеат живот што е милијарди пати поубав од земскиот.Така да..
Видов пред 1 недела 10 души бев во црква палеа свеќи,што мислиш ти дека јас овде со тебе цел ден сум на Кајгана религиозно да те описменувам :)?
Вие атеистите правите круциални грешки.90% од вас никогаш не прочитале Библија и својот атеизам го развиле заради други што влијаеле врз нив така(ти кажав дека не е корисен човек кој може да подпадне секогаш под разни влијанија ти не ми веруваш),плус одма викате КОГА СИ ВИДЕЛ ВЕРНИК ВО ЦРКВА ПАЛИ СВЕЌА,МИ СМЕТААТ ПОПОВИ СО ЏИПОВИ ОД 60.000 ЕВРА... е вака да ти објаснам,Мојсеј немал ни џип,ни бил Фараон/Цар/Крал,нити богат бил,ни Црква имало тогаш па сепак кога го фрлал стапот на земја станувал змија,кога го удрил морето тоа се разделило на две.Јован Крстител исто ни џип,ни Црква имало тогаш,ни богат бил,нити некој монарх па сепак живеел во пустина сам и јадел див мед и скакулци и за истото му ја отсекле главата.Таа што наредила да му се отсече главата паднала во замрзнато езеро и главата им била отсечена исто колку што наредила на него.. Библијата вели ,,ЛУЃЕТО ЌЕ ОДГОВАРААТ ДУРИ ЗА СЕКОЈ КАЖАН ЛОШ ЗБОР''.Затоа ти немој тоа да ти биде преокупација што правиме ние верниците,дали идеме во црква или не,на Судот сите ќе одговараат сами без адвокати,сведоци и можност за корупција.Не се секирај ти за тоа што вози некој џип 60.000,истиот тој се заколнал на сиромаштија и он многу подобро знае од тебе што го чека тогаш,а зошто прави така ако знае,прашај го него јас не знам.
Бог е љубов(Библијата вели).Бог по својата природа како што кажав,покажува огромна љубов спрема човекот,да си ја читал Библијата ќе видиш какви гнасотии правел човекот па сепак Бог ја ''перел'' таа нечистотија што тебе ти личи на одмазда.Ти да беше на негово место,ти уште од Адам ќе дигнеше раце и ќе се покаеше што си го создал.А замисли ја реченицата ,,Планетата гореше од грев''.Ти ќе ја уништеше и таму ќе беше крајот на се што гледаме физички со очи.. патем се има граница на толеранција,што е Бог должен да трпи зло на човекот кое и неговата огромна љубов ја надминува а ? да цитирам ,,Ги казнувам татковците кои ме мразат до 7мо колено а покажувам милост на илјадници кои ме сакаат''.

Последно уредено:
Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
Ова е прост памфлет, ништо појќе.
И пази што вели: „...не било штета..„! :confused:

Е ми, ако штетата е веќе направена на генетско ниво и таа штета се одразува и на телесно, како може штетата да не е штета? Или „тази дупка не е дупка„!

А пази сега: јас велам дека двете а-бомби врз Хирошима и Нагасаки НЕ СЕ штета! А бе каква штета, загинале 150 000 „жути„, голема работа...[DOUBLEPOST=1410246159][/DOUBLEPOST]

Внимавај на зголемениот текст!
Е сега, што е причината: генетска или околинска?
Или и двете, а?[DOUBLEPOST=1410246211][/DOUBLEPOST]

Наравоучение: бегајте од сончевата светлина, оти станавте педери!...[DOUBLEPOST=1410246327][/DOUBLEPOST]

Значи, на еден совршен механизам, како што е репликата на спиралата од ДНК, може да му се случи грешка!?
А која е причината за грешката? Сончевата радијација, така?[DOUBLEPOST=1410246429][/DOUBLEPOST]

beachfossils,

научи една работа, дур‘ си помлад: на поставено прашање, се дава соодветен одговор.
Немам намера да си го арчам времето со нечии долгометражни бајки, кои многу зборуваат, а ништо не кажуваат.

Ако имаш нешто да одговориш-одговори, ако не, повлечи се од темава..
Добро Мики така е, фала за советот и биди ми поздравен.[DOUBLEPOST=1410260956][/DOUBLEPOST]
Значи тие што го познале Господ Бог и скршнале од неговиот пат стануваат гејови. Значи тоа е Божја казна, Господ им го поматува умот и затоа тие легнуваат маж со маж, и жена со жена.
можно е, не велам не

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
можно е, не велам не
Библијата го дава тоа објаснување.

Соборно послание на светиот апостол Павле до Римјаните

21. Зашто, кога Го познаа Бога, тие не Го прославија како Бог, ниту, пак, Му благодарија, туку се заблудија во своите помисли, и нивното неразумно срце им се помрачи;
22. наречувајќи се себе мудри, тие обезумија,
23. и славата на вечниот Бог ја изменија во облик на смртен човек, на птици, на четвороножни животни и на лазачи, -
24. затоа и Бог, според желбите на срцата нивни, ги предаде на нечистотата, за да се бесчестат телата нивни во самите себе.
25. Тие ја заменија вистината Божја со лага и му се поклонија и му служеа на созданието повеќе отколку на Создателот, Кој е благословен во сите векови. Амин!
26. Затоа Бог ги предаде на срамни страсти:: жените нивни природните потреби ги заменија со противприродни;
27. и мажите исто така; оставајќи го природното зближувањсе со женскиот пол, се распалија со желби еден кон друг, и вршеа срамни работи мажи со мажи, добивајќи отплата каква што одговараше на нивната заблуда.
28. И бидејќи не се обидоа да Го имаат Бога во разумот свој, тоа Бог ги предаде на изопачен ум – да го прават она, што не прилега;

Бог не го создава човекот со хомосексуални желби. Во Библијата се вели, дека човекот постана хомосексуален како резултат од неговиот грев и како резултат на неговиот слободен избор. Возможно е да се роди човек со поголема податливост кон хомосексуалноста, исто како што се раѓаат луѓе, кои се повеќе склони кон насилство и други гревови. Тоа не го оправдува човекот, кој избира да греши и се предава на своите грешни желби. Дали е правилно ако човек се роди со поголема склоност кон јарост и гнев, да се предаде на тие желби? Се разбира не! Истото се однесува и за хомосексуалноста.

Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
Библијата го дава тоа објаснување.

Соборно послание на светиот апостол Павле до Римјаните

21. Зашто, кога Го познаа Бога, тие не Го прославија како Бог, ниту, пак, Му благодарија, туку се заблудија во своите помисли, и нивното неразумно срце им се помрачи;
22. наречувајќи се себе мудри, тие обезумија,
23. и славата на вечниот Бог ја изменија во облик на смртен човек, на птици, на четвороножни животни и на лазачи, -
24. затоа и Бог, според желбите на срцата нивни, ги предаде на нечистотата, за да се бесчестат телата нивни во самите себе.
25. Тие ја заменија вистината Божја со лага и му се поклонија и му служеа на созданието повеќе отколку на Создателот, Кој е благословен во сите векови. Амин!
26. Затоа Бог ги предаде на срамни страсти:: жените нивни природните потреби ги заменија со противприродни;
27. и мажите исто така; оставајќи го природното зближувањсе со женскиот пол, се распалија со желби еден кон друг, и вршеа срамни работи мажи со мажи, добивајќи отплата каква што одговараше на нивната заблуда.
28. И бидејќи не се обидоа да Го имаат Бога во разумот свој, тоа Бог ги предаде на изопачен ум – да го прават она, што не прилега;

Бог не го создава човекот со хомосексуални желби. Во Библијата се вели, дека човекот постана хомосексуален како резултат од неговиот грев и како резултат на неговиот слободен избор. Возможно е да се роди човек со поголема податливост кон хомосексуалноста, исто како што се раѓаат луѓе, кои се повеќе склони кон насилство и други гревови. Тоа не го оправдува човекот, кој избира да греши и се предава на своите грешни желби. Дали е правилно ако човек се роди со поголема склоност кон јарост и гнев, да се предаде на тие желби? Се разбира не! Истото се однесува и за хомосексуалноста.
готово, така е

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ова сега си ги пишал и никогаш повеќе.Правиш будала од себе,викаш дека СЕ ПОТЕКНУВА ОД БОГ,епа извини,хомосексуалноста не потекнува од него,неа ја измислил човекот а не Бог,ако таа потекнува од него,те молам кажи ми зошто Бог би ја создал и еве јавно кажувам дека ќе ти препишам стан ако ми кажеш само една добра причина,само една.Ете ќе чекам..
Ако има било што, значи БИЛО ШТО кое не потекнува од Бог, тогаш неможе да станува збор за монотеизам! Не си ја познаваш религијата! Во христијанството и исламот Бог е претставен како единствен создател, нема други богови освен него, што значи доколку постои било што кое тој го смета за непотребно или не е безгрешен и совршен или постои повеќе од еден креатор.
Основна логика....значи не си способен основен логички аргумент да разбереш а мене ми велиш дека сум правел будала од себе.....

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ако има било што, значи БИЛО ШТО кое не потекнува од Бог, тогаш неможе да станува збор за монотеизам! Не си ја познаваш религијата! Во христијанството и исламот Бог е претставен како единствен создател, нема други богови освен него, што значи доколку постои било што кое тој го смета за непотребно или не е безгрешен и совршен или постои повеќе од еден креатор.
Основна логика....значи не си способен основен логички аргумент да разбереш а мене ми велиш дека сум правел будала од себе.....
Стојам на тоа што го кажав и не ме води во погрешни води.Имаш горе еден член ти објасни за хомосексуалност.Не знам што со сила се правиш тоа....

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дај ми пари за авионска карта ќе летам,плати ми школо за пилот ќе летам,ете ти одговор на твоето прашање зошто не летам.Не е ли авионот и пилотирањето РЕЗУЛТАТ НА СЛОБОДНАТА ВОЛЈА НА ЧОВЕКОТ(преточена во желбата за летање и гледање на светот од високо) ???????????????

Абе Исписимус..... МИСЛИ.
Оф мори мајко....јас да сум мислел. Пак не капираш што е поентата. Значи ти тврдиш дека постоењето на нешта кои се непотребни според тебе - како хомосексуалноста е поради слободната волја, демек слободната волја ги создава. Дали тоа значи дека ти немаш слободна волја, затоа што опцијата - можноста хомосексуалност кај тебе не постои?
Пак ќе ти повторам, најпросто што може, па мисли активирај виугите:
Слободната волја е можност да бираш од опциите што ти се на располагање, може да имаш слободна волја да одбереш и само три опции, а можеш да имаш слободна волја и да одбереш милион опции.
Ако креатор што тврди дека е семоќен и безгрешен сметал дека одредена карактеристика или можност е погрешна, можел да ја елиминира - воопшто да не постои! Слободната волја пак би постоела, но без опциите што не би требало да постојат![DOUBLEPOST=1410270317][/DOUBLEPOST]
Стојам на тоа што го кажав и не ме води во погрешни води.Имаш горе еден член ти објасни за хомосексуалност.Не знам што со сила се правиш тоа....
Ти можеш и на глава да стоиш, тоа нема да ги смени нештата. Неможе од една страна да тврдиш дека Бог е единствен, семоќен и безгрешен а од друга страна да тврдиш дека не потекнува се од него. Тоа е контрадикторно и бесмислено.[DOUBLEPOST=1410270702][/DOUBLEPOST]
Ме заскокотка моментот на омраза, антагонизам, нетрпеливост кон луѓето кои се припадници на христијанството, само затоа што сметаат дека Библијата ги има сите одговори.

Исто ме заинтересира моментот на изедначување на овие припадници со оние во калифатот, во стилот сите се исти, и тој што сече глави и оној што мисли дека земјата е стара 6 000 години.

Разбирам сеир, исмејување, закачки, заебанции, индиферентност, ама никако не ми оди во глава нетрпеливост и омраза.
Јас никогаш не генерализирам, затоа ти реков - оној што не го поднесувам и што сметам дека е лицемер му го кажувам тоа. Постовите што ти ги посочив не се став на сите христијани, туку на конкретни двајца - тројца членови што имаат радикални мислења и намери. Кон нив е мојот антагонизам, ако некој се препознава во нивните ставови, тогаш тоа важи и за него.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom