Креационизам наспроти еволуционизам

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Eволуционизмот или атеизмот пропагира дека само материјата е вечна,НАУЧНО гледано тоа неможе да биде точно затоа што баш науката(биологијата) вели дека ,,живото може да настано САМО И САМО од живо''

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Точниот одговор гласи - Секој што буквално ја сваќа библијата е луд.
Хмммм...

А тие кои абер си немаат од Библијата, а се впуштаат во нејзино толкување, се:
1. Симнати од умот?
2. Одлепени од реалноста?
3. Заглавени во својата фикција?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Хмммм...

А тие кои абер си немаат од Библијата, а се впуштаат во нејзино толкување, се:
1. Симнати од умот?
2. Одлепени од реалноста?
3. Заглавени во својата фикција?
Сите три точки важат за оние што или неможат или намерно се прават наудрени и го игнорираат фактот што безброј пати е нагласен:
оној што бара одговорност од Адам самиот решил да му го ускрати сознанието за добро и зло! Ако не разликуваш добро и зло, неможеш да знаеш што е погрешна а што исправна постапка! Се друго од твоја страна е очајна ментална гимнастика со која сакаш да ја заташкаш оваа контрадикторност.
За обидот да се претстави глупост како што е креационизмот за релевантен и реален ич да не зборуваме.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Eволуционизмот или атеизмот пропагира дека само материјата е вечна,НАУЧНО гледано тоа неможе да биде точно затоа што баш науката(биологијата) вели дека ,,живото може да настано САМО И САМО од живо''
Ниту од биологија се разбираш ниту од еволуција. Не вели така науката.
Друга работа што еволуцијата нема врска со атеизмот.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ниту од биологија се разбираш ниту од еволуција. Не вели така науката.
Друга работа што еволуцијата нема врска со атеизмот.
Ете ти се разбираш.. да се разбираше ќе напишеше некоја контра теза место да лаеш што ја разбирам.

Патем тоа е атеизмот,од толку не знаење како веќе безуспешно да го негира Бог почнува и сам да се негира(негирање на закони од биологијата на пример).

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ете ти се разбираш.. да се разбираше ќе напишеше некоја контра теза место да лаеш што ја разбирам.

Патем тоа е атеизмот,од толку не знаење како веќе безуспешно да го негира Бог почнува и сам да се негира(негирање на закони од биологијата на пример).
Еве само докажуваш дека не знаеш. Атеизмот не е негација на бог. Научи што е атеизам, сами ќе ти се откријат работите.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Еве само докажуваш дека не знаеш. Атеизмот не е негација на бог. Научи што е атеизам, сами ќе ти се откријат работите.
Ете признавам не знам,чекам од тебе како атеист да ми дадеш дефиниција што е атеизам.. може стварно не знам од кај знаеш..

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ете признавам не знам,чекам од тебе како атеист да ми дадеш дефиниција што е атеизам.. може стварно не знам од кај знаеш..
Знам дека не знаеш, те гледам што пишуваш. Атеизам е неверување во богови. Толку. Тоцка. Нема врска со негации на богови (тоа вие верниците го правите), ниту со еволуции ни со биологии ни со биг бенгови ни со ништо друго.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Знам дека не знаеш, те гледам што пишуваш. Атеизам е неверување во богови. Толку. Тоцка. Нема врска со негации на богови (тоа вие верниците го правите), ниту со еволуции ни со биологии ни со биг бенгови ни со ништо друго.
Toчно,само што во мојов повеќе децениски живот сретнав мал милион атеисти и никој од нив не одолеа да не ме убедува дека Бог не постои,и дека универзумот,земјата и се во неа настанала случајно со некоја петарда таму на некоја сила.

Така и си мислев,докажавме дека водата е безбојна.Фала на љубезноста.

Последно уредено:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сите три точки важат за оние што или неможат или намерно се прават наудрени и го игнорираат фактот што безброј пати е нагласен:

За обидот да се претстави глупост како што е креационизмот за релевантен и реален ич да не зборуваме.

..или поинаку кажано: „сам прашал-сам одговорил„.

А одговорот е секогаш само еден, единствен, несоборлив и незбежно „точен„.

И секако, „само мој„.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Toчно,само што во мојов повеќе децениски живот сретнав мал милион атеисти и никој од нив не одолеа да не ме убедува дека Бог постои,и дека универзумот,земјата и се во неа настанала случајно со некоја петарда таму на некоја сила.

Така и си мислев,докажавме дека водата е безбојна.Фала на љубезноста.
Ништо не си докажал, од 5 атеисти што познаваш 4ца те убедувале во нешто што и тие не го знаат. :pos: А дека и ти незнаеш, некои си петарди метарди спомнуваш, јасно ми е за каква наука зборуваш. Таква во црква само кај дедо попе има.[DOUBLEPOST=1410111559][/DOUBLEPOST]
..или поинаку кажано: „сам прашал-сам одговорил„.

А одговорот е секогаш само еден, единствен, несоборлив и незбежно „точен„.

И секако, „само мој„.
Така е Мики! Само твојата ѓоамити вистина е точна. Живео говорник. :D

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ништо не си докажал, од 5 атеисти што познаваш 4ца те убедувале во нешто што и тие не го знаат. :pos: А дека и ти незнаеш, некои си петарди метарди спомнуваш, јасно ми е за каква наука зборуваш. Таква во црква само кај дедо попе има.[DOUBLEPOST=1410111559][/DOUBLEPOST]
Така е Мики! Само твојата ѓоамити вистина е точна. Живео говорник. :D
Jaс дете колку атеист знам ти толку не си видел на филм луѓе и немој така,ти атеист си па не знаеш на што се темели атеизмот а не па они.. не ги навредувај твоите истомисленици.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Jaс дете колку атеист знам ти толку не си видел на филм луѓе и немој така,ти атеист си па не знаеш на што се темели атеизмот а не па они.. не ги навредувај твоите истомисленици.
Дете, премал си ти за да ме викаш дете. За тебе сум чичко Атеист. Колку и да не сакав да ти пишам тоа колку декларирани верници познавам а 99,9% ниту библија имаат отворено, ниту па знаат во што веруваат (еве вакви ко тебе). Ти треба да дојдеш и да ми кажеш на што се заснивал атеизмот :pos: Да не беше смешно ќе беше трагично.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Дете, премал си ти за да ме викаш дете. За тебе сум чичко Атеист. Колку и да не сакав да ти пишам тоа колку декларирани верници познавам а 99,9% ниту библија имаат отворено, ниту па знаат во што веруваат (еве вакви ко тебе). Ти треба да дојдеш и да ми кажеш на што се заснивал атеизмот :pos: Да не беше смешно ќе беше трагично.
Tипичен атеист.. огромна некултура,неписменост и комплекс да се биде интересен.На добар пат си а тоа ми е драго.. (да знаеш дека ми е)

Kajgana Shop

На врв Bottom