Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Точниот одговор гласи - Секој што буквално ја сваќа библијата е луд.Е ај напиши го точниот одговор, „...живо ме занима...„ како ќе изгледа...
Точниот одговор гласи - Секој што буквално ја сваќа библијата е луд.Е ај напиши го точниот одговор, „...живо ме занима...„ како ќе изгледа...
Хмммм...Точниот одговор гласи - Секој што буквално ја сваќа библијата е луд.
Сите три точки важат за оние што или неможат или намерно се прават наудрени и го игнорираат фактот што безброј пати е нагласен:Хмммм...
А тие кои абер си немаат од Библијата, а се впуштаат во нејзино толкување, се:
1. Симнати од умот?
2. Одлепени од реалноста?
3. Заглавени во својата фикција?
За обидот да се претстави глупост како што е креационизмот за релевантен и реален ич да не зборуваме.оној што бара одговорност од Адам самиот решил да му го ускрати сознанието за добро и зло! Ако не разликуваш добро и зло, неможеш да знаеш што е погрешна а што исправна постапка! Се друго од твоја страна е очајна ментална гимнастика со која сакаш да ја заташкаш оваа контрадикторност.
Ниту од биологија се разбираш ниту од еволуција. Не вели така науката.Eволуционизмот или атеизмот пропагира дека само материјата е вечна,НАУЧНО гледано тоа неможе да биде точно затоа што баш науката(биологијата) вели дека ,,живото може да настано САМО И САМО од живо''
Ете ти се разбираш.. да се разбираше ќе напишеше некоја контра теза место да лаеш што ја разбирам.Ниту од биологија се разбираш ниту од еволуција. Не вели така науката.
Друга работа што еволуцијата нема врска со атеизмот.
Еве само докажуваш дека не знаеш. Атеизмот не е негација на бог. Научи што е атеизам, сами ќе ти се откријат работите.Ете ти се разбираш.. да се разбираше ќе напишеше некоја контра теза место да лаеш што ја разбирам.
Патем тоа е атеизмот,од толку не знаење како веќе безуспешно да го негира Бог почнува и сам да се негира(негирање на закони од биологијата на пример).
Ете признавам не знам,чекам од тебе како атеист да ми дадеш дефиниција што е атеизам.. може стварно не знам од кај знаеш..Еве само докажуваш дека не знаеш. Атеизмот не е негација на бог. Научи што е атеизам, сами ќе ти се откријат работите.
Знам дека не знаеш, те гледам што пишуваш. Атеизам е неверување во богови. Толку. Тоцка. Нема врска со негации на богови (тоа вие верниците го правите), ниту со еволуции ни со биологии ни со биг бенгови ни со ништо друго.Ете признавам не знам,чекам од тебе како атеист да ми дадеш дефиниција што е атеизам.. може стварно не знам од кај знаеш..
Toчно,само што во мојов повеќе децениски живот сретнав мал милион атеисти и никој од нив не одолеа да не ме убедува дека Бог не постои,и дека универзумот,земјата и се во неа настанала случајно со некоја петарда таму на некоја сила.Знам дека не знаеш, те гледам што пишуваш. Атеизам е неверување во богови. Толку. Тоцка. Нема врска со негации на богови (тоа вие верниците го правите), ниту со еволуции ни со биологии ни со биг бенгови ни со ништо друго.
Сите три точки важат за оние што или неможат или намерно се прават наудрени и го игнорираат фактот што безброј пати е нагласен:
За обидот да се претстави глупост како што е креационизмот за релевантен и реален ич да не зборуваме.
Ништо не си докажал, од 5 атеисти што познаваш 4ца те убедувале во нешто што и тие не го знаат. А дека и ти незнаеш, некои си петарди метарди спомнуваш, јасно ми е за каква наука зборуваш. Таква во црква само кај дедо попе има.[DOUBLEPOST=1410111559][/DOUBLEPOST]Toчно,само што во мојов повеќе децениски живот сретнав мал милион атеисти и никој од нив не одолеа да не ме убедува дека Бог постои,и дека универзумот,земјата и се во неа настанала случајно со некоја петарда таму на некоја сила.
Така и си мислев,докажавме дека водата е безбојна.Фала на љубезноста.
Така е Мики! Само твојата ѓоамити вистина е точна. Живео говорник...или поинаку кажано: „сам прашал-сам одговорил„.
А одговорот е секогаш само еден, единствен, несоборлив и незбежно „точен„.
И секако, „само мој„.
Jaс дете колку атеист знам ти толку не си видел на филм луѓе и немој така,ти атеист си па не знаеш на што се темели атеизмот а не па они.. не ги навредувај твоите истомисленици.Ништо не си докажал, од 5 атеисти што познаваш 4ца те убедувале во нешто што и тие не го знаат. А дека и ти незнаеш, некои си петарди метарди спомнуваш, јасно ми е за каква наука зборуваш. Таква во црква само кај дедо попе има.[DOUBLEPOST=1410111559][/DOUBLEPOST]
Така е Мики! Само твојата ѓоамити вистина е точна. Живео говорник.
Дете, премал си ти за да ме викаш дете. За тебе сум чичко Атеист. Колку и да не сакав да ти пишам тоа колку декларирани верници познавам а 99,9% ниту библија имаат отворено, ниту па знаат во што веруваат (еве вакви ко тебе). Ти треба да дојдеш и да ми кажеш на што се заснивал атеизмот Да не беше смешно ќе беше трагично.Jaс дете колку атеист знам ти толку не си видел на филм луѓе и немој така,ти атеист си па не знаеш на што се темели атеизмот а не па они.. не ги навредувај твоите истомисленици.
Tипичен атеист.. огромна некултура,неписменост и комплекс да се биде интересен.На добар пат си а тоа ми е драго.. (да знаеш дека ми е)Дете, премал си ти за да ме викаш дете. За тебе сум чичко Атеист. Колку и да не сакав да ти пишам тоа колку декларирани верници познавам а 99,9% ниту библија имаат отворено, ниту па знаат во што веруваат (еве вакви ко тебе). Ти треба да дојдеш и да ми кажеш на што се заснивал атеизмот Да не беше смешно ќе беше трагично.