На што се палат тинејџерите? Цеца, Лукас, Џогани, Миле и компанија

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам што да ти кажам, идам да си ја пуштам Кома од Аца и да се обесам, нема чаре.
Веруј дека за Сачмо и треба. Човекот е меѓу најголемите, слободно меѓу најголемите 5 музичари кои било кога и да постоеле (не ги бројам класиците).
Срамота, навистина срамота Рики.

Веруј дека за Сачмо и треба. Човекот е меѓу најголемите, слободно меѓу најголемите 5 музичари кои било кога и да постоеле (не ги бројам класиците).
Срамота, навистина срамота Рики.
И мене ми е криво што постојат луѓе што од старт ќе те отпишат како личност ако прво нешто што им кажеш е што слушаш наместо какви филмови сакаш на пример, или кое ти е омилено јадење, и не ти даваат шанса да ги покажеш другите свои квалитети. И тоа е срамота али јебига, се живее некако :)

И мене ми е криво што постојат луѓе што од старт ќе те отпишат како личност ако прво нешто што им кажеш е што слушаш наместо какви филмови сакаш на пример, или кое ти е омилено јадење, и не ти даваат шанса да ги покажеш другите свои квалитети. И тоа е срамота али јебига, се живее некако :)
Искуството ми покажало дека преку музиката многу дознаваш за човекот.
Тоа филмови и јадења, или каков секс сака е ставка која скоро и да не игра улога за човекот.
Поважно е да се сподели и тоа какви книги сакаш да читаш, него јадењето.
Поважно е да покажеш знаење во науката, отколку каков филм сакаш да гледаш.
Поважно е да знаеш кој филозоф со што придонел отколку да знам во која поза сака да се “онади“.
И во се' ова може да се контрира, ама размената на мисли ќе биде квалитетна.
Сосема различни работи ги интересира луѓето кои НЕ слушаат турбо.
Ај еве пак да те просветлам, ....... дали знаеш кој е сун цу? И по што е познат?

Искуството ми покажало дека преку музиката многу дознаваш за човекот.
Тоа филмови и јадења, или каков секс сака е ставка која скоро и да не игра улога за човекот.
Поважно е да се сподели и тоа какви книги сакаш да читаш, него јадењето.
Поважно е да покажеш знаење во науката, отколку каков филм сакаш да гледаш.
Поважно е да знаеш кој филозоф со што придонел отколку да знам во која поза сака да се “онади“.
И во се' ова може да се контрира, ама размената на мисли ќе биде квалитетна.
Сосема различни работи ги интересира луѓето кои НЕ слушаат турбо.
Ај еве пак да те просветлам, ....... дали знаеш кој е сун цу? И по што е познат?
Да го знам Сун-Цу. Студирам историја и го обожавам истото, тоа ми е најголема љубов после Ливерпул. Го обожавам и Сократ и неговите размислувања, како и Софизимот како филозофија. Didn't see that coming од еден обичен шабан што рока флаши а?

Да го знам Сун-Цу. Студирам историја и го обожавам истото, тоа ми е најголема љубов после Ливерпул. Го обожавам и Сократ и неговите размислувања, како и Софизимот како филозофија. Didn't see that coming од еден обичен шабан што рока флаши а?
Напротив,ме радува. Ете, сум те потрефил.
Е тука може да правиме муабет, али немој за јадењата те молам
И батали тоа турбото, прошири ги видиците и на другите полиња

Напротив,ме радува. Ете, сум те потрефил.
Е тука може да правиме муабет, али немој за јадењата те молам
И батали тоа турбото, прошири ги видиците и на другите полиња
А зошто мислиш дека јас сум фокусиран на турбо-фолкот? Види ми ја титулата или статусот, нз како се вика тоа. Изгуглај ако не знаеш што значи, ги застапувам тие видувања. Видувањата на ренесансната личност, дека еден човек не може да биде дефиниран преку една карактеристика и професија, туку дека ако сакаш да бидеш успешен треба да бидеш доволно обликуван во повеќе полиња. Гледаш сега кој е тој што се фаќа ко слеп за стап за музиката? Зошто ако ја сакам ваква музика сум исклучен од сите мои други квалитети? И кажи ми кој е у право тука? Кој кого го "исклучи" од можноста да се истакне на друго поле? Ја тебе или ти мене?

А зошто мислиш дека јас сум фокусиран на турбо-фолкот? Види ми ја титулата или статусот, нз како се вика тоа. Изгуглај ако не знаеш што значи, ги застапувам тие видувања. Видувањата на ренесансната личност, дека еден човек не може да биде дефиниран преку една карактеристика и професија, туку дека ако сакаш да бидеш успешен треба да бидеш доволно обликуван во повеќе полиња. Гледаш сега кој е тој што се фаќа ко слеп за стап за музиката? Зошто ако ја сакам ваква музика сум исклучен од сите мои други квалитети? И кажи ми кој е у право тука? Кој кого го "исклучи" од можноста да се истакне на друго поле? Ја тебе или ти мене?
Апсолутно јас тебе. И стојам на тоа. Едноставно добивам нагон за повраќање од турбото. А до сега не сум сретнал човек кој слуша турбо и да не ми лази по нерви после 10 мин. Музиката ми е број еден фактор.
Ти застапуваш нешто што не го практикуваш. Исто ко поповите, застапува црква, мир, скромност, а се возат во џипови. Лицемерност

Турбо фолкот па и турските и сите други серии од тој вид се општествен проблем и не треба да се бара проблемот во крајниот конзумент. Исто како и кај дрогата. Кога се бара виновникот прво се бара оној кој дила и на крај оној кој произведува. Во нашето општество треба да се работи со тие што го „дилат„ турбо фолкот и оние што во нивно име го промовират.

Турбо фолкот па и турските и сите други серии од тој вид се општествен проблем и не треба да се бара проблемот во крајниот конзумент. Исто како и кај дрогата. Кога се бара виновникот прво се бара оној кој дила и на крај оној кој произведува. Во нашето општество треба да се работи со тие што го „дилат„ турбо фолкот и оние што во нивно име го промовират.
Закон, нема друго. Ебати Касандрата, таа е за се' крива. Со неа се' почна. :mad:

Апсолутно јас тебе. И стојам на тоа. Едноставно добивам нагон за повраќање од турбото. А до сега не сум сретнал човек кој слуша турбо и да не ми лази по нерви после 10 мин. Музиката ми е број еден фактор.
Ти застапуваш нешто што не го практикуваш. Исто ко поповите, застапува црква, мир, скромност, а се возат во џипови. Лицемерност
Не го застапувам брат, тоа е проблемот. Најголемиот проблем за што се раѓаат ваквиве дискусии и стереотипи е тоа дека ако ја ти кажам тебе дека го слушам ова, ти автоматски ќе ме земеш здраво за готово како човек кој искача по кафани и те убедува дека треба да ја слушаш таа музика и да го живееш тој живот. Ама нели, признај дека кога ќе дознаеш што слуша некој, прво нешто што помислуваш е дека тој човек се смета себеси дека е у право за тоа што го слуша и дека другите околу него не се у право? Ја не мислам така, ја дури на 100 наврати имам кажано дека сум свесен дека тоа што го слушам е неквалитетно. Али ми се свиѓа, тоа е. Не терам никој да слуша. Една и единствена работа што јас ја сакам е да прекинат да се постираат муабети ко тоа дека тој што ја слуша оваа музика е болен во умот и треба да се убие. Ако тоа ме праи лицемерен, дрзок, неискрен и личност чии останати квалитети мора да и се отпишат само пошто слуша контроверзна музика, тогаш живеам во некој паралелен универзиум.[DOUBLEPOST=1409877657][/DOUBLEPOST]И, нормално, да не ми пласира теории дека со закон треба да се забрани оваа "штетна музика која го уништува општеството".

Не го застапувам брат, тоа е проблемот. Најголемиот проблем за што се раѓаат ваквиве дискусии и стереотипи е тоа дека ако ја ти кажам тебе дека го слушам ова, ти автоматски ќе ме земеш здраво за готово како човек кој искача по кафани и те убедува дека треба да ја слушаш таа музика и да го живееш тој живот. Ама нели, признај дека кога ќе дознаеш што слуша некој, прво нешто што помислуваш е дека тој човек се смета себеси дека е у право за тоа што го слуша и дека другите околу него не се у право? Ја не мислам така, ја дури на 100 наврати имам кажано дека сум свесен дека тоа што го слушам е неквалитетно. Али ми се свиѓа, тоа е. Не терам никој да слуша. Една и единствена работа што јас ја сакам е да прекинат да се постираат муабети ко тоа дека тој што ја слуша оваа музика е болен во умот и треба да се убие. Ако тоа ме праи лицемерен, дрзок, неискрен и личност чии останати квалитети мора да и се отпишат само пошто слуша контроверзна музика, тогаш живеам во некој паралелен универзиум.[DOUBLEPOST=1409877657][/DOUBLEPOST]И, нормално, да не ми пласира теории дека со закон треба да се забрани оваа "штетна музика која го уништува општеството".
Црвениот болд: Апсолутно си во право. Живееш во паралелен универзум. Не те прави лицемерен или дрзок, али затоа колку и да си квалитетен ....... квалитетите ќе бидат со сомнителен квалитет. Секогаш ќе постои она, “дали се фолира овој?“
Хахаха, ДА, за таков закон сум. Почнувајќи од турбо, па труско/шпанско/индиски серии, па религија, ......... СЕ' што придонесува за заглупување на луѓето.

Црвениот болд: Апсолутно си во право. Живееш во паралелен универзум. Не те прави лицемерен или дрзок, али затоа колку и да си квалитетен ....... квалитетите ќе бидат со сомнителен квалитет. Секогаш ќе постои она, “дали се фолира овој?“
Хахаха, ДА, за таков закон сум. Почнувајќи од турбо, па труско/шпанско/индиски серии, па религија, ......... СЕ' што придонесува за заглупување на луѓето.
да али то ти е еден начин да ја контролираш популацијата. Во одредена мера која некогаш не е доволна пошо работите излегуваат од колосек. Реално и остатокот е контрола, ај што затупе народот туку луѓево ќе ги фркаат инфаркти пред телевизор.
BUT музика е муабетов, во се секој пронаоѓа одреден квалитет. Можам да кажам дека сум за некоја постара форма на турбофолкот, ова шо се дешава моментално е вон контрола и секаква смисла. Прво: ако ми се глеа порничи си иам порнхаб и слично.
Второ: ако ми се гледаат коли си има topspeed И останато.
Трето: бидете пооригинални од генерични текстови/спотови и продавање голи тела и коли.

И да, музиката е генерално срање последниве 3 години.

Аха. Значи ќе донесат таков закон да речеме, под изговор дека ја заглупува нацијата. Ја ќе си пуштам дома нешто од Аца у позадина дур спремам дипломска. Ќе ми влезе полиција и ќе ме уапси под разлог "придонесуваш кон оглупување на општеството", занемарувајќи го тоа што придонесувам кон научниот свет со дипломската, и стоејќи на тоа дека јас ја заглупувам нацијата преку тоа што го слушам тоа што ми се свиѓа и сум искрен према себе и другите, наместо да се кријам. Ми фали нешто тука... мислам дека е... логика!

Ако е твоево логика, тогаш треба да биде забрането:

- Турбофолк;
- Jersey Shore и сите такви MTV срања;
- Кафани;
- Трансови;
- Death Metal;
- Серии кои не се турски, индиски, шпански или американски со типичен американски хумор;

Доаѓаме до свет каде што преовладуваат само работи кои постојат само пошто надвладеало општото мислење (процентуално, не тотално) дека тоа е квалитетот. Евентуално, година по година се елиминира од све по нешто, се додека не остане закон дека се слуша само еден тип на музика, се практикува една филозофија, еден вид книги, една политичка партија, луѓето живеат по строг кодекс на нешта, при што секој станува сличен со другиот, се додека луѓето не се изедначат и не можеш да направиш разлика помеѓу мене и тебе. Тоа е убаво?

Убавината е во разликата. Убавината е во доброто и лошото. Како што one man's trash is another man's treasure, така one man's срање музика, is another man's радост и среќа. Во тоа е убавината на човековиот живот. Сонцето не би било посебно доколку би немало врнежливи денови. Радоста не би била посебна доколку нема болка. Она кон кое ти целиш е истребување на се она што мнозинството одлучило дека е срање (и покрај тоа што реално нема никаква штета од истото, наспроти глупиве и лесно побивливи тврдења дека ради оваа музика не доаѓале познати артисти во државата), при што го доведуваш човештвото кон намалување на убавината во уникатноста на секој човек. Олабави. Не ја барај убавината во музиката што не ти се свиѓа, нема да ја најдеш. Пробај да ја најдеш убавината во спротивностите на секоја индивидуа, во тоа што тој поседува завидувачки и незавидувачки карактеристики во себе, наместо да веруваш дека чим некој поседува една незавидувачка особина - не може да поседува и многу други завидувачки. Не суди од прва, не генерализирај и дај им шанса на луѓето, да ги запознаеш сите нивни доблести и (за тебе) негативни работи. Ако ги ограничиш да не прават нешто што не ти се свиѓа, тоа ќе се одрази и на правењето работи што ти се свиѓаат кај нив, контра-ефект од тоа што ти сакаш да го постигнеш.

Ако не ти се свиѓа теоријава која ја поставувам и сметаш дека во пракса јас не би бил во право, земи го за пример случајот со прохибицијата на алкохол во САД, дваесетите и триесетите. Сосема различен случај и навидум неповрзано, али преку искуството стекнато од истото, методот и таквото размислување (и од историски аспект, грешка која уназад се повторува и човештвото никако да ја научи) можеш да го потврдиш последниот дел од претпоследново параграфче што го напишав. Па на тебе, и на сите останати што читаат, ви оставам сами да пресудите, подобро не можам да ви ја објаснам грешката во вашето размислување.

Рики немаше да може да изнапише онаков интересен текст ако беше асли турбо фолкер, не спаѓа во класика, ок е :coffee:
А да ве прашам го знаете Алистер Кроули? Ако не го знаете сите сте турбо фолкери да в`ебам :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom