Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Стваро ќе го земат Фалкао, еј мизерии Арсенал, мизерии.

Две работи ќе кажам. Прво, ако дојде овој у Јунајтед тоа ќе е бидејќи РВП пак е сериозно повредени и со неговата кариера е готово, нека му е на чест таа единствена титула што ја освои се надевам вредеше.

Второ, Јунајтед го губи главниот напаѓач на подолг период, го зема Фалкао, еден од најдобрите играчи на таа позиција во светот. Во Арсенал се повредува главниот напаѓач, Венгер вика не му треба нов напаѓач и го става Саного како прв избор.
Беше, отиде во француско првенство кое е далеко послабо од шпанското и не покажа баш ништо, после тоа се повреди и колку што го пратам тешко се враќа во форма и сега бам трансвер во најтешката лига за прилагодување, како и да е ке видиме но јас секогаш сум скептик со овие панични трансвери на последниот ден (торес), Јунајтед да не беа во паника после воведните резултати неверувам дека ке го донесеа Ратко, но ке видиме ке покаже времето можеби ке ме демантира во што чисто сумњам.

Керол не го заборавај :D

Иначе, во право е Пикса али сепак, Радамел е Радамел. Дефинитивно има што да покаже и убеден сум дека во најмала рака може повеќе да понуди од моменталната навална линија на УТД.

Абе ај може ќе изненади Венгер до после со некој ѕвер од Сошо. Иначе со овој напад ништо не правите, да не речам полош ќе ви е тимот и од лани.

Шо и Eрера беа веќе договорени само Гал даде одобрение. Рохо е донесен на барање од Гал пошо му се свидел на натпреварот против Аргентина, исто кога стариот го пикираше Џонс кога игравме против Блекбурн(7:1). На Ди Марија му бевме единствена шанса да замине од Реал, а Мендес само ја убрза работата. За Фалкако не ме чуди да се деси пошто Перси е веќе 31 години, ќе оди на операција и не се знае за колку месеци и во каква форма ќе се врати.

Рохо изигра многу јако светско, ама немој така да се лажеш дека на ван Гаал му се свиѓало како играл за Аргентина и да темели мислење на 6 утакмици од СП.
Кога цела претходна сезона беше просек за Спортинг и играше како халф.
ако ван Гаал го донесува во Манчестер да игра лев-бек (она што го играше за Аргентина) тогаш океј! ќе го прифатам ова ти што го рече и дека го воодушевил како играл за Аргентина. АМА ако Рохо игра како халф која е целта? на ван Гаал му се допаднал Рохо како игра на позиција лев бек и рекол да му го донесат за да му игра халф? ова ми изгледа на аматеризам и затоа не верувам дека е точно.

Не знам ова како да го сфатам. Како позитивна или негативна работа...

има и позитивни работи има и негативни работи, така да неможам да ти дадам точен одговор :)

Ерера и Шо беа на шортлистот на нашиот скаутинг тим како веќе идентификувани цели, Ван Гал само ги одобри. На Ди Марија и кој сака да му е агент сигурно нема не да каже... Во него го препозна Робен што го имаше во Баерн и Холандија :)

знам Ерера требаше уште пред една година да се реализира, а за Шо незнам што да кажам го имам гледано во Саутемптон и не ми има паднато во очи.
секако за Ди Марија не постои тренер што ќе стави вето за неговиот трансфер, Јунајтед е во лоша ситуација не игра ЛШ и со самото тоа стануваат помалце привелчен за некои играчи.
Можеше ЛВГ да си донесе колонија од Холандија, ама тие не се толку атрактивни за во клуб како Манчестер кој бара топ играчи и тука секако на сцена стапува Мендес и неговите клиенти. Не паѓајте на тие фори дека Ди Марија сонувал да работи со ЛВГ или па да игра за Манчестер, тоа сите го изјавуваат еве и Фалкао ќе има слична/иста изјава.
Фалкао е жртва на модерниот фудбал и човекот тешко дека ќе остави “печат“ во фудбалов и неможе да се пофали со играње во ЛШ ова ќе му биде 4 сезона по ред без ЛШ, згора на се несреќно пропушти СП. Мендес си го шетка по негови клубови и си прави пари додека и на Фалкао не му е лошо уште и во Атлетико зимаше јака пара.
Иначе да се наврзам на муабетов, дека да не беше Мендес тешко дека во Манчестер ќе ги видевме Ди Марија и Фалкао.. да беше така лесно за Манчестер ќе потпишеше Видал, ама да он не е клиент на Мендес. Или пак Бенатиа. ЛВГ може да дава зелено светло за трансфери колку сака и да бара време да го уигра тимот, ама седна на клупа и влезе во опасна машинерија, каде што се потрошија многу пари на трансфери и нормално е да бараат успех.
Манчестер моментално наликува на Реал од пред неколку години, им требаат дефанзивци, а они купуваат скапи напаѓачи. Рохо е може подобар од Еванс али далеку од класа дефанзивец, кој може/треба да биде лидер или слично, Рохо е играч што прави глупости и глупи црвени картони како и шутеви од 40-50 метра. Убаво викаат јужно американците - “со добри напаѓачи победуваш утакмици, со добри дефанзифци освојуваш првенства.“

Абе ај може ќе изненади Венгер до после со некој ѕвер од Сошо. Иначе со овој напад ништо не правите, да не речам полош ќе ви е тимот и од лани.

И ѕверовите почнаа да му ги земаат од Француска лига. Ние Ориги, Азар пред некоја година и му останува некој како Јаја...

@Atso ме мрзи да барам, фанови на Спортинг пишуваа по форуми за Рохо дека под строг тренер како Жардим пружал одлични партии и затоа повикот дошол за Аргентина. Сезоната пред тоа не бил нешто посебно.

За 15/17м како што е најавено со плата годишна мислам дека може да се ризикува за Фалкао, поготово што истите би се вратиле со продажба на дресови.

Сеа ако не врзат неколку победи по ред со овие играчи, ќе има медиумска хајка против Јунајтед.

Мораат и еден асален CB да земат бе, шо си играат курташак?
на зима тоа, поефтини се тие, полесно можеш да ги излажеш :D

иначе ноу хард филингс Арсенал фанови ама Венгер заминал во Рим да суди некој хуманитарен натпревар.

Тешко е без ЛШ да привлечеш супер ѕвезди како Ламберт и Лалана
proxy.php

@Atso ме мрзи да барам, фанови на Спортинг пишуваа по форуми за Рохо дека под строг тренер како Жардим пружал одлични партии и затоа повикот дошол за Аргентина. Сезоната пред тоа не бил нешто посебно.

не ми се верува дека фанови на Спортинг кажале такво нешто .. го гледав лани Спортинг неколку пати Карваљо им е вистински ѕвер, исто и Адриен Силва. Да не беа тие двајца Спортинг ќе завршеше на средина.
иако за многу играчи сум мислел дека се “бош“ па се снашле во ПЛ т.е. им одговарала како лига, така да може да испадне добар играч ама не ми е верно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom