Не знам што е ова кај тебе, и мене ме буни, мене ми побараа 3 долари само како fee за едно нешто што продадов.Де ако знае некој нека ми објасни за ова:
Му продадов услуга на еден и ми плати, но по извесно време направил "unauthorized payment" на PayPal, имав Open Case и двајцата ги споделивме информациите за трансакцијата, но случајот беше решен во негова корист и му беа вратени 3те долари што ми ги прати, но не ме буни тоа туку ме буни тоа што 20$ ми ги зема како fee, еве детали за трансакцијата:
Ај ако може нека ми го објасни воа некој, фала.
Paypal се шекнал.Не знам што е ова кај тебе, и мене ме буни, мене ми побараа 3 долари само како fee за едно нешто што продадов.
а парите од тоа што го продадов уште не ми се легнати на пејпалот, Pending се.
Мене ми се случи. Разликата е што мене пред две недели незнам што да правам. Му пишав н центарот за поддршка на пејпал ми викаат ние ги пративме парите нашиот дел е завршен, појдов до банка викаат ништо нема стигнато кај нас. Неофицијално ми кажаа дека ова им се случено и на други а не ми кажаа кое е чарето. Барем да ми ги вратат парите на пејпал па ќе барам некое чаре од таму. Навистина премногу непознаници. Незнам кој али нешто ги блокира трансакцијата. Инаку повлекувма пари една година и кусур и ова е првпат ова да ми се случи.Повлеков пари од пејпал на 31 јули и уште парите не се префрлени а на пејпал пиши
Status:Completed му се има десено на некој ова?
Скоро еден месец помина уште се надевам дека барем на пејпал ќе ми ги вратат парите...Мене ми се случи. Разликата е што мене пред две недели незнам што да правам. Му пишав н центарот за поддршка на пејпал ми викаат ние ги пративме парите нашиот дел е завршен, појдов до банка викаат ништо нема стигнато кај нас. Неофицијално ми кажаа дека ова им се случено и на други а не ми кажаа кое е чарето. Барем да ми ги вратат парите на пејпал па ќе барам некое чаре од таму. Навистина премногу непознаници. Незнам кој али нешто ги блокира трансакцијата. Инаку повлекувма пари една година и кусур и ова е првпат ова да ми се случи.
Како да е мислам дека и ти, и јас а и се што е фриленсер од мкд што правеше по некое банче сме сј*бани. За ова мислам дека му должиме благодарност на влада на РМ на чело со министерот за информатичко опшество. Инаку ако научиш нешто како да се ги вратиме парите на пп пишувај овде оти мене ми ојдоа пеестина и кусур долари. знам дека не се кој знај колку али и не ми се оставаат.Скоро еден месец помина уште се надевам дека барем на пејпал ќе ми ги вратат парите...
Мене ми се случи. Разликата е што мене пред две недели незнам што да правам. Му пишав н центарот за поддршка на пејпал ми викаат ние ги пративме парите нашиот дел е завршен, појдов до банка викаат ништо нема стигнато кај нас. Неофицијално ми кажаа дека ова им се случено и на други а не ми кажаа кое е чарето. Барем да ми ги вратат парите на пејпал па ќе барам некое чаре од таму. Навистина премногу непознаници. Незнам кој али нешто ги блокира трансакцијата. Инаку повлекувма пари една година и кусур и ова е првпат ова да ми се случи.
@noxiousdesign
@seriouslyfunny
Чисти дезинформации на темава кои може само да ви наштетат.
Најдобро ви е воопшто да не пробувате да поврзувате, бидејќи може да го изгубите и тоа што го имате. Мој пријател проба да поврзе, после неколку дена му го банираа акаунтот.
Претпоставувам дека не сакате и вие да бидете банирани и после да не можете и македонски PayPal да отворите!?
Почекајте, кога веќе ни овозможија PayPal, би требало за брзо време да ни овозможат и Withdraw опција.
Покрај тоа што сигурно ќе ве банираат, само прашање на време е кога, вие ризикувате и да си направите "досие" во PayPal и да не можете во иднина да отворите акаунт со истите лични податоци.
И како бонус, може и со Payoneer да си направите проблем, бидејќи го користите за нелегални намени. Повлекување пари од PayPal кај нас не е дозволено, нелегално е, тоа би требало досега да ви е јасно.
Има милион опции за повлекување пари од интернет, не е само PayPal. Ако ви е само за купување, имате македонски.
Пожелно е тие што веќе пробале да додадат сметки на PayPal, да ги тргнат, додека PayPal не ве открил.
Payoneer е многу нелегален! Не само што ги крши правилата на пејпал туку и македонските закони.Зошто мислиш дека го Payoneer се користи за нелегални намени ? Дај образложение ?
Payoneer картицата си се користи во цел свет, зошто кај нас не би можело да се користи ? Си плаќаш fees, кој си ги зема системот легално, и тоа е се. Исто ти е како да си праќаш пари преку mooneybookers, moneygram ili western union.
Дали и нивното користење е нелегално ?
Нема везе. Картичката е обична Mastercard картичка. Неможе парче пластика да биде нелегално.Payoneer е многу нелегален! Не само што ги крши правилата на пејпал туку и македонските закони.