Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Во условите за продолжување на стипендијата пишува дека треба да имаш 90% положени предмети. Ако имаш 90% положени предмети ама презапишеш еден предмет дали ќе можиш да го продолжиш договорот?

Во условите за продолжување на стипендијата пишува дека треба да имаш 90% положени предмети. Ако имаш 90% положени предмети ама презапишеш еден предмет дали ќе можиш да го продолжиш договорот?
Па ако не се лажам автоматски треба да го презапишеш тој едниот што ти е останат.
На пример од 20 испити 19 ако имаш положено веројатно можи, само ако просекот ти е запазен или зависи која стипендија ја користиш.

Па ако не се лажам автоматски треба да го презапишеш тој едниот што ти е останат.
На пример од 20 испити 19 ако имаш положено веројатно можи, само ако просекот ти е запазен или зависи која стипендија ја користиш.

Мораш 90% од предметите да ги имаш положено. Значи ако имаш 20 предмети, 2 смееш да ги оставиш... Сакав да прашам, ако од тие заостанатите еден (или двата) ти е презапишан дали може да го продолжиш договорот? Дали смееш да презапишеш предмет?

Мораш 90% од предметите да ги имаш положено. Значи ако имаш 20 предмети, 2 смееш да ги оставиш... Сакав да прашам, ако од тие заостанатите еден (или двата) ти е презапишан дали може да го продолжиш договорот? Дали смееш да презапишеш предмет?

Слободно презапиши си ги предметите, ќе можиш да го продоложиш договорот. Нема врска презапишувањето само гледај да имаш 90% положени.

Ме интересира дали има бенефиции кај приватните факултети ако некој веќе студира еден приватен факултет ? пример,знам дека ако се запишеш втор државен тој ти е безплатен(така сум слушнал) инаку не е ова за мене што прашувам..

Кога се аплицира за стипендија на УКИМ и какви документи треба да се однесат?

Кога се аплицира за стипендија на УКИМ и какви документи треба да се однесат?
Ќе има конкурс и ќе пишува се шо треба и како треба. Лани конкурсот негде декември беше, оваа година појма неам.

за средношколски стипендии кога е рокот за аплицирање?

Доделуваат стипендии од Филозофски факултет на првите 10 студенти или?? :confused:

Кои се условите за стипендијата со положени сите предмети, примања нешто родители, и кои се потврди треба да се поднесат за аплицирање. Прв пат сакам да земам па ме интересира.

Има шанси со 9.1 просек да добијам информатичка стипендија?

Може некој да ми објасни што е разликата меѓу студентски кредит и студентска стипендија, и колку треба да имаш просек за да аплицираш? Благодарам однапред

Може некој да ми објасни што е разликата меѓу студентски кредит и студентска стипендија, и колку треба да имаш просек за да аплицираш? Благодарам однапред

Немаш сега таква поделба, има само стипендии поделени во категории, почекај да излезе конкурсот (негде октомври-ноември), ама отприлика над 8 му доаѓа за да се избориш, сега зависи и од факултет (општествен-технички, приходи на семејството и слично).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom