Совршенство...

С

Сатори

Гостин
Кога ќе се сменат соновите се менува и сликата за совршенството.. и сето то нема крај...
Конечно ми ја разбра поентата.
Во моментот кога ќе го оствариш сонот, во тој дел од секундата си го достигнал совршенството.
Потоа се одново.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Во моментот кога ќе го оствариш сонот, во тој дел од секундата си го достигнал совршенството.
Потоа се одново.
Кој сон од многуте????? Не е еден... туку во сите полиња еден, можеби два, можеби три... и не се менува сонот кога ќе го оствариш претходниот.. Се менуват постојано..

Не е тоа твојата поента... препрочитај ја темата од почеток и ќе видиш дека не е твоја поента.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Apsolutno, univerzalno, kosmicko sovrsenstvo ne postoi... ne moze da postoi... do dusa moze po pravilno kazano e deka nie ne mozeme da go dostigneme, a i samiot univerzum veruvam deka ne moze. Ke izgubi od svojata lepota, ke izleze i otstapi od negovite definicioni "granici", od svojata "prirodnost"...
Pred 3-4 godini imav eden interesen razgovor so eden prilicno pameten covek, bajagi ekcentricen bese tipot. Iznese interesna ideja za sovrsenstvoto i idealnoto. Vsusnost sustinata na postoenjeto na univerzumot go naogase tokmu vo sovrsentsvoto, stremezot na univerzumot kon idealnoto.... ama celiot toj stremez na kraj se pretvarase vo svoevidna "igra" na "sovrseniot" ( vo slucajot Gospod ), koj dozvoluva razvivanje i "iskacuvanje" kon sovrsentvoto, i vo odreden moment bauuuuuuu, kataklizma, jovo na novo se, i taka ciklus...... interesno nali?

A ona individualnoto, subjektivno sovrsentsvo, koga za referentna edinica imame sopstveni merila valjda moze i da postoi, mozeme da kreirame takva edna slika..... recimo za mene Monica Bellucci e sovrsenstvo i ako ja legnam nea sum doprel do sovrsentvoto... taka? Ili sepak ne?

Потоа се одново.
Nemoj, nemoj diskusijata da ja vneses vo jama, ke nema izlez, ke vrtime vo krug :)
Diskutabilno e ova tvoeto. Kolku trae toj moment na premin, dali nasiot mozok i nasata svest raboti na tolkava frekfencija, dali nie ke imame moznost toa da go uvidime i primetime?
Znaes, vo edna sekunda video ima 24 sliki ( ili taka nesto, ne sum bas siguren ). Nie gi gledame slikite ili nesto drugo? :)

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Секој човек е совршен на свој начин ...
Секој е и различен во совршенството кој како зависи од себеси
Затоа и ние по тоа се разликуваме како личност надвор ... :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.852
Поени од реакции
20.353
Но, што од кога ќе го увидиш или достигнеш совршенството?
Бар јас така мислам дека целата на животот е таа, да се достигне некое ниво на совршенство, но пак се јавува уште едно под прашање, и нивоа има во совршенството, што значи сега пак тоа? Дали се претставува ниско ниво на совршенство ако достигнеш нешто но сепак не е тоа тоа, или па високо ниво? Зарем не завршува се кога ќе се достигне целта одностно совршенството?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Природата е совршена, ништо повеќе ништо помалку.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Природата е совршена, ништо повеќе ништо помалку.
Pa zarem togas bi pretrpuvala izmeni?

Sovrsenstvoto e apsolutna kategorija, nepromenliva... bar taka ja go sfakam.

Но, што од кога ќе го увидиш или достигнеш совршенството?
Бар јас така мислам дека целата на животот е таа, да се достигне некое ниво на совршенство, но пак се јавува уште едно под прашање, и нивоа има во совршенството, што значи сега пак тоа? Дали се претставува ниско ниво на совршенство ако достигнеш нешто но сепак не е тоа тоа, или па високо ниво? Зарем не завршува се кога ќе се достигне целта одностно совршенството?
Pa bas radi toa e nevozmozno da se dostigne sovrsenstvoto... bi se izgubila dvizeckata sila na prirodata i nasata kako del od nea, procesot koj mu dava smisla na postoenjeto, razvivanjeto. Bez toa valjda nemase ni da postoime.:)

Sovrsenstvoto nema nivoa, ne moze da ima.

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Потоа се одново.

Секој има повеќе сонови истовремено,ако му се оствари еден сон,нема да му се остварени другите..И тоа совршенство е?Не е..
А и плус тоа зошто совршенството го мешате со остварувањето на соновите и со целите,тоа е далеку повозвишено нешто од нив..И не треба да се бара во нив..

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.852
Поени од реакции
20.353
Pa zarem togas bi pretrpuvala izmeni?

Sovrsenstvoto e apsolutna kategorija, nepromenliva... bar taka ja go sfakam.

Pa bas radi toa e nevozmozno da se dostigne sovrsenstvoto... bi se izgubila dvizeckata sila na prirodata i nasata kako del od nea, procesot koj mu dava smisla na postoenjeto, razvivanjeto. Bez toa valjda nemase ni da postoime.:)

Sovrsenstvoto nema nivoa, ne moze da ima.

Затоа и го поставив прашањето, затошто не ретко се поставува ниво на совршеност, или е совршено или не е, неможе да биде на нивоа, доколку би било пак не би било совршенство, тогаш би било движење кон истото.:toe:

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Едно мааало питањце: што е тоа совршенство? Знаете ли воопшто за што зборите? М?

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Едно мааало питањце: што е тоа совршенство? Знаете ли воопшто за што зборите? М?

Па тоа е нешто на кој цело човештво треба да се стреми,тоа представува еден вид утопија за нас луѓето,највисоко достигнување на секого,еден двигател кој ќе не тера да се бориме за подобро,се додека не стигнеме до самото совршенство(според мене можеме да бидеме само чекор поблиску до него),до самото највисоко ниво..А замислата за совршеството е релативна за секого..

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Nesto sto ne moze da se dostigne :)
Па многу работи неможат да се достигнат па не се совршени...

Сакате да знаете што е совршенство ??
Тоа е оној момент во кој ќе ја заборавите потребата за воздух и ќе се внесете во она што го слушате,гледате,чувствувате.
Моментот нема да трае вечно , но е совршен и ќе го памтите секогаш.
Е тоа е совршенство.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
..неможам да го опишам..
и совршенството е можеби несовршено..

Член од
1 ноември 2008
Мислења
170
Поени од реакции
20
Совршенство со нашите ограничени сетила?Не постои совршенство,па и самата природа не е совршена.Кој го бара совршенството сигурно се изгубил во несовршенста.

Kajgana Shop

На врв Bottom