Скопско vs. Златен Даб

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобро македонско пиво

• Вкупно гласачи
    304
Колку и да го расипуваат ќе биде погазирано и појако на вкус од било кое друго пиво што го имаме во државава. На 2ри Август пиевме различни пива, истерав неколку скопски па земав еден даб и како да сум се префрлил на многу полабав напиток, што не ми го напраи ќеифот. Ако не ме загорчи, зареже, не ми прави ќеиф, треба да се знае дека пиеш нешто алкохолно. Бар тоа се моите норми. Иначе нормално, кога ќе ги пиеш комбинирано различни врсти на пива, најмногу се осеќа разлика.

Што ти прави пропаганда... За вкус не се дебатира, али да кажеш дека дабот лизгал а притоа да не осетиш колку лош вкус има, тогаш стварно треба некои сетила да не функционираат правилно.

А се согласувам со Псај, Амстел Премиум е нешто најдобро што се прави моментално на нашиот пазар, и далеку поквалитетно пиво од обичниот амстел, со бајдвајзерот ми се топ пивца што ги пијам во последно време бидејќи со цена се тука некаде како и нашите пива, а за даб да дадам толку пари :facepalm:

Амстел премиум да беше со тој вкус ама по брендот Скопско ќе се трошеше исто многу.

Како и да е добар маркетинг, нова технологија и лајт вкус ептен се поклопија коцките за Златен Даб

Што ти прави пропаганда... За вкус не се дебатира, али да кажеш дека дабот лизгал а притоа да не осетиш колку лош вкус има, тогаш стварно треба некои сетила да не функционираат правилно.

А се согласувам со Псај, Амстел Премиум е нешто најдобро што се прави моментално на нашиот пазар, и далеку поквалитетно пиво од обичниот амстел, со бајдвајзерот ми се топ пивца што ги пијам во последно време бидејќи со цена се тука некаде како и нашите пива, а за даб да дадам толку пари :facepalm:

Kaква пропаганда човече,ако некој има пропаганда онда тоа е Скопско и тоа со години,децении..ако има пиво што се шлепа на пропаганда и стара слава ондак тоа е Скопско.А да кажеш дека Дабот има лош вкус тие удирање глава низ ѕид,ја до сега лош збор немам чуено од луѓе и тоа од луѓе што децении го пијат Скопско,а при тоа кај сите е евидентна констатацијата дека Скопското е паднато на многу лош квалитет.Пред некое време у град за прв пат у живот ми се деси да неможам кригла Скопско да допијам,затоа што имаше маче,тежок да не кажам одвратен вкус,за разлика од Дабот кој иако е послабо пиво е питко и лизга без проблем.
Али секој со свој вкус нормално.

Dabot tolku go podobrija, do pred noviov Dab ne sme probuvale od drustvovo pivopijaci a pieme pobajagi, a sega skopsko ne sme piele ehee 6 meseci,,,

Пиев исклучиво Скопско, со години. Сега пијам исклучиво Даб. Од Скопско ме боли глава и стомак.

sent from my Nokia 8210

Пиев исклучиво Скопско, со години. Сега пијам исклучиво Даб. Од Скопско ме боли глава и стомак.

sent from my Nokia 8210

Да бре што е работа со скопско? Јас порано ќе си шлокнев едно и пол литарско од пластика и гајле немав. Сега глава боли :mad:

Квалитетот е значително опаднат. Јас веќе не го ни земам во предвид Скопско.

sent from my Nokia 8210

Скопско само точено иначе не ми прави мерак, за дома боље горско ќе земам.

11538070_912003805529696_8253803038638201263_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom