Скопско vs. Златен Даб

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобро македонско пиво

• Вкупно гласачи
    304
Абе ова Скопсково малце го подобрија или ми се причини :icon_lol: Вчера две стакла испив и еве уште немам никакви проблеми со стомак,глава и други органи..Дали дека беше грч ладно ми изгледаше малце поарнето.
Ама рекламава им е фејл:sakasuste:

Абе ова Скопсково малце го подобрија или ми се причини :icon_lol: Вчера две стакла испив и еве уште немам никакви проблеми со стомак,глава и други органи..Дали дека беше грч ладно ми изгледаше малце поарнето.
Ама рекламава им е фејл:sakasuste:
И мене така ми се чини. Престанале изгледа со шпиритус да го мешаат.
Сега заликува на стариот амстел.

Скопското порано беше стварно пиво сега тапа невидена го направија катастрофа мене воопшто не ми лежи за пиење.

Во последно време најмногу ми лежи дабчето стварно го направија супер за пиење. И да испиеш 10 пива немаш никаков проблем со стомакот ниту со главата.

Си ги комбинирам во зависност од како ќе ми прдне а можда Скопско ми е благ фаворит за атер на стажот, како и да е и двете не се за вруќина. Скопското е јако и фаќа глава после 3-4, додека Дабот дуе стомак многу .
Треба да се исфрли на пазаров некоја летна алтернатива налик на Туборг, ама со по приступачна цена. Од петпарачкте пива, Крали Марко ми е за пофалба, многу фино пиво и многу потценето, штета што го нема флаширано по кафаниве.
Тотално дно и срам за пиво како поим е Горско, стварно ми смрди на чорапи кога ќе го натегнам.

Дали некој друг има приметено дека е различен Дабот во пластично 1,5 л. шише и стаклено 0,5 л?
Случајно денеска откако се испи пластиката отворивме дома стаклено и приметивме разлика во бојата(пластиката е потемно) и во вкусот(стаклото кое го пиевме после пластиката на сите ни беше понеубаво).

Дали некој друг има приметено дека е различен Дабот во пластично 1,5 л. шише и стаклено 0,5 л?
Случајно денеска откако се испи пластиката отворивме дома стаклено и приметивме разлика во бојата(пластиката е потемно) и во вкусот(стаклото кое го пиевме после пластиката на сите ни беше понеубаво).

дабот у секоја амбалажа е различно, пример у лименка е мочка, пластика проаѓа некако, стакло е права ствар.
Македонско :cuc:
од која пивара е ова? глеам ново е.

дабот у секоја амбалажа е различно, пример у лименка е мочка, пластика проаѓа некако, стакло е права ствар.
За лименката знам дека не е полнето кај нас, ама мислев дека барем пластиката и стаклото се исти...

Пуштија даб во лименки и го скина скопско па почнаа да праат глупи реклами форсирајќи го насила божем немало друг избор освен скопското од кое боли глава и после втора лименка дуе стомак.

Вчера пиев скопско после година дена одмарање.

Се заебав за сите пари.

Највеќе мразам луѓе што се арогантни. Пример за Скопското. И покрај тоа што повеќе луѓе од нивното опкружување им кажуваат дека приметиле промена кај Скопското (на подобро) они или ќе речат "Скопското никогаш не ни било сменето, секогаш си било исто, одлично" или ќе речат "Како да не бе, пак е срање, ја си пијам Дабче". Па добро бе да му ебам мајката, не може се да знаете бе...

Највеќе мразам луѓе што се арогантни. Пример за Скопското. И покрај тоа што повеќе луѓе од нивното опкружување им кажуваат дека приметиле промена кај Скопското (на подобро) они или ќе речат "Скопското никогаш не ни било сменето, секогаш си било исто, одлично" или ќе речат "Како да не бе, пак е срање, ја си пијам Дабче". Па добро бе да му ебам мајката, не може се да знаете бе...
Сме го пиеле и не било убаво бидејќи немало друг избор,односно BIP прво пиво во лименка во Југославија.
Сега има голем избор ама скопското пак нее убаво и затоа заостанува од другите пива

Вчера пиев лименка скопско па лименка даб. Скопско се напив после повеќе од една година. Скопското ми се виде за нијанса подобро, полесно ама Дабот сеуште гази.

скопското моментално е некаде со дабот, го оправија не е више тоа што беше

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom