kooperativa
Г-ин Пола Милениум
- Член од
- 2 октомври 2012
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 8.601
Добро де, за останатото ќе платам? Сакам да научам со калашников да пукам, бива?Ова го рачунам како совет,бесплатно е
Добро де, за останатото ќе платам? Сакам да научам со калашников да пукам, бива?Ова го рачунам како совет,бесплатно е
Ova go pisam veke pola saat. Fala sho go napisha na kirilica moze vaka e popregledno.Затоа што мора да верува во нешто.. да поклони верба во „нешто“, „таму некаде“, сеприсутно и омнипотентно, имагинарно или физички опипливо, што ќе му пружи сигурност за несигурноста и стравовите што ги има.....
А мојот прв пост што вели? Не го вели истото?Ova go pisam veke pola saat. Fala sho go napisha na kirilica moze vaka e popregledno.
Ти потегна прашање на години.Која ти е поентата на ова, си мериме на кој му е подолг со тоа кој е постар? Дај не биди толку passive-aggressive.
Најчесто јас сакам да фантазирам за совршен партнер, таму некаде, сеприсутен и омнипотентен, секогаш надвор од мојот дофат.Затоа што мора да верува во нешто.. да поклони верба во „нешто“, „таму некаде“, сеприсутно и омнипотентно, имагинарно или физички опипливо, што ќе му пружи сигурност за несигурноста и стравовите што ги има.....
Свесен сум за тоа, многу добро, не од прва рака, али живеам со дедо ми, просведочив менување од верник во неверник и назад преку 30 пати во задњите негови 3 години исполнети со крвни слики и тестови за рак.Ти потегна прашање на години.
И пак ти велам, сега не мислиш на смртта пошто ти е умот на 100 други младешки работи, на 70 или 80 години единствено што можеш да мислиш е крајот. Уште ти е рано, можеш многу работи да поченш од почеток, имаш алтернативи шо како кога да правиш, имаш време.....
На 80 поинаку ќе мислиш, ни на секс ни на филмови ни на музика, ни каде со друштво. Ќе пазиш на притисок, шеќер, срце, холестероли.. да не паднеш и скршиш некоја коска, и дали навистина дојде крајот? дали сите радости глупости надежи, спомени ќе згаснат со тебе... можи тогаш ќе си речеш “белки постои нешто после.... не е ваљда ова целата смисла на живот....“
Можеби, но барем неговиот username има bacon во него.Ovoj @RogerBacon gi naprai site frki, ne izvadi site nadvor od kontekst. @turvior ke potvrdi.
Дабоме... и токму тоа е коренот на религијата... неприсутното во потребата за присутно...Најчесто јас сакам да фантазирам за совршен партнер, таму некаде, сеприсутен и омнипотентен, секогаш надвор од мојот дофат.
Тапа е коа си сингл.[DOUBLEPOST=1408541772][/DOUBLEPOST]
Свесен сум за тоа, многу добро, не од прва рака, али живеам со дедо ми, просведочив менување од верник во неверник и назад преку 30 пати во задњите негови 3 години исполнети со крвни слики и тестови за рак.
Можеби, но барем неговиот username има bacon во него.
Jaс никаде не спомнав верба во наука, спомнав селективно и пристрасно одбирање на работите кои ги земаме како точни. Науката работи со веројатност, и муабетот ми беше не треба да се тапаниме дека ја имаме вистината на наша страна, додека онаа другата ја негираме, пошто крај краева вистината е највисока форма на субјективен одраз од објективна реалност.Како те вадам од контекст?
Напротив, мислам дека комплетно ти реплицирав соодветно.
Никој не може. Али сега за сега е непотребна хипотеза.
друго е прва рака, то со дедоти е втора рака, тој си беше прва.Свесен сум за тоа, многу добро, не од прва рака, али живеам со дедо ми, просведочив менување од верник во неверник и назад преку 30 пати во задњите негови 3 години исполнети со крвни слики и тестови за рак.
Не реков дека е исто, само кажав дека знам на што целиш. Не го имам искусено, ама го знам феноменот.друго е прва рака, то со дедоти е втора рака, тој си беше прва.
во 70 десетите беа популарни благи еротски филмови во СФРЈ “Вруче жваке, сладолед од лимуна,...“, и 3-4 недели пред да дојде филмот стоеа плакатите пред киното “ НАСКОРО... и так а некоја слика или фотка од сцена од филм која асоцира на секс... и пули еден мој ознат во плакато пули пули пули... и едно време вели ... А бе сексот е уба работа... Од кај знаеш бе Љупчо??, еми така велат луѓето.Не реков дека е исто, само кажав дека знам на што целиш. Не го имам искусено, ама го знам феноменот.
Види брат.. не мислам дека тука има нешто као „прва рака“ - „втора рака“, во смисла, дека мора лично да го искусиш она „надоаѓањето на смртта“ па ете да побуди нешто верничко у тебе, или неверничко - да се откажеш со помирување дека „ете тука е крајот“...Не реков дека е исто, само кажав дека знам на што целиш. Не го имам искусено, ама го знам феноменот.
A koj e toj grev? I bajdawej sto ustvari e toa grev?Едно е јасно грешникот кој нема намера да се откаже од гревот,секогаш ќе бара оправдание и причина дека Бог не постои,оти така му е полесно да тоне во гревот.Латекс Бурка имево ме потсеќа на некој си геј фетиш ништо лично мислам.