Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

А тоа што имаме само 3ца централни не е битно нели? Таму не треба да се купува?
Друже оти не ме разбираш? Не сме со 3ца дефанзивци како што викаш ти... Значи имавме 5-6 повреди денеска затоа игравме со оваа постава. Кога ќе бидат Еванс, Шо, Рафаел, Валенсија, фит одбраната ќе ни биде далеку по стегната. Блекет покажа дека е доволно зрел за да пополнува кога некој ќе се повреди, а верувам исто и Мајкл Кин дека е. Значи имаме доволно дефанзивци. Проблем е што средниве играчи кога ја имаат топката во посед не знаат што со неа. Значи огромен проблем е тоа, затоа јас викам мора таму да се купува. Нормално кога срединава додава повеќе назад него напред, да има грешки и противникот да прави шанси од тоа. А ако купат дефанзивец(посебно некој извикан како Бенатиа, автоматски ќе мора еден од Џонс, Еванс, Смолинг да седи на клупа, а да не правам муабет за Блекет и за Кин кои би имале епизидни улоги да не речам само да пополнуваат квота на регистрирани играчи....) Значи Блекет има потенцијал ептен! Се гледа тоа од далеку. На дечкото му треба малце маса, за да биде права „црнчуга“ и да руши се пред себе...А ако земат некоја звезда за во одбрана, пиши му пропало ќе го гледаме по позајмици дури да го шитнат.
За крај, не велам дека ништо не ни фали во одбрана! Им фали воигрување и тоа како, им фалеше и на Рио кога играше со Силвестре и со Хајнце, и на Вида кога дојде зимата далечната ... Одбрана се зацврстува со искуство, со разбирање меѓу себе. А според мене овие кои ги имаме се повеќе од доволно способни да за некое време формираат ѕид пред Де Геа. Арно ама затоа има стручњаци покрај ван Гал, па тие нека одлучуваат дали ќе купуваат на тие позиции или не. Мое мислење е дека треба да се купат играчи во среден ред, и тоа не било какви...туку физички цврсти, интелегентни, брзи, итн. играчи од највискока класа. А не втор Ерера, кој видовме денекса џам свитка, сакаме да признаеме или не. Се вклопи во сивилото со Флечер заедно и затоа и изгубивме.

Пак ќе речам, немора да се сложите со ова, ова е само мое мислење.

Друже оти не ме разбираш? Не сме со 3ца дефанзивци како што викаш ти... Значи имавме 5-6 повреди денеска затоа игравме со оваа постава. Кога ќе бидат Еванс, Шо, Рафаел, Валенсија, фит одбраната ќе ни биде далеку по стегната. Блекет покажа дека е доволно зрел за да пополнува кога некој ќе се повреди, а верувам исто и Мајкл Кин дека е. Значи имаме доволно дефанзивци. Проблем е што средниве играчи кога ја имаат топката во посед не знаат што со неа. Значи огромен проблем е тоа, затоа јас викам мора таму да се купува. Нормално кога срединава додава повеќе назад него напред, да има грешки и противникот да прави шанси од тоа. А ако купат дефанзивец(посебно некој извикан како Бенатиа, автоматски ќе мора еден од Џонс, Еванс, Смолинг да седи на клупа, а да не правам муабет за Блекет и за Кин кои би имале епизидни улоги да не речам само да пополнуваат квота на регистрирани играчи....) Значи Блекет има потенцијал ептен! Се гледа тоа од далеку. На дечкото му треба малце маса, за да биде права „црнчуга“ и да руши се пред себе...А ако земат некоја звезда за во одбрана, пиши му пропало ќе го гледаме по позајмици дури да го шитнат.
За крај, не велам дека ништо не ни фали во одбрана! Им фали воигрување и тоа како, им фалеше и на Рио кога играше со Силвестре и со Хајнце, и на Вида кога дојде зимата далечната ... Одбрана се зацврстува со искуство, со разбирање меѓу себе. А според мене овие кои ги имаме се повеќе од доволно способни да за некое време формираат ѕид пред Де Геа. Арно ама затоа има стручњаци покрај ван Гал, па тие нека одлучуваат дали ќе купуваат на тие позиции или не. Мое мислење е дека треба да се купат играчи во среден ред, и тоа не било какви...туку физички цврсти, интелегентни, брзи, итн. играчи од највискока класа. А не втор Ерера, кој видовме денекса џам свитка, сакаме да признаеме или не. Се вклопи во сивилото со Флечер заедно и затоа и изгубивме.

Добро, што очекуваш ти од Ерера, гол и асистенција секој меч? Како е Ерера крив што нашиве примија 2 гола од 4 поминувања на Свонси преку центар? Што му измешаа 3 пати формација? Посед имавме, тие што беа задолжени за креирање на шанси денес имаа лош ден, Нани, Јанузај и Мата.
За да игра Ерера понапред, треба некој покрај него кој ке даде солидни партии во дефанзива, кој ке покрива и за него, и кој ке јаде жолти кога ке испаднат напред.

Јаја Туре без Фернандињо е како Манчестер без Фергусон.

Го збориш Мајкл Кин, а забораваш дека Бејл паметот му ги извади на пријателската, 5 пати го помина како да не е таму, и пенал направи.

Збориме за централен дефанзивец, не за било каков дефанзивец. Џабе ги мешаш и Рафаел, Шо, Валенсија. Тоа се играчи кои можат да играат на бековски позиции, на централни имаме 3-ца. Лани се крпевме со Керик бе.

И да, се надевам дека ке го потпишат Бенатиа, зашто им треба некој на Еванс, Џонс и Смолинг да има кажува како да играат. Зашто Еванс наш кога го ставија командант во одбрана, успеа да направи 5 почетнички грешки во едно полувреме.
И да, добро е да се има конкуренција, нека си го испотат газот за во прв тим.

Изгледа си заборавил дека Рио и Вида си отидоа. 2-ца централни дефанзивци.

Ја ти зборам за централни дефанзивци. Мора еден искусен да се донесе иначе не Чави у тим не Иниеста кој сака нека е ќе дава голови колку и да може некој да задржи топка. Лево бочно мора уште еден исто. За Блинд се шпекулира веќе подолго време ќе видиме. Еве централно Бенатиа во кој добиваме искусен играч еден од најдобрите на негова позиција минатаат сезона. Со Еванс Џонс и Смолинг неможеш ти да атакуваш на висок пласман.
Среден ред значи и тука мора да се купува! Тоа се подразбира, сеа кој играчи ќе ги донесат не се знае. До сеа за никој не се знаеше дека има преговри освен за Видал.. Видал е веќе шпанска серија. Мора да му се најде партнер на Ерера кој ќе покрива позади а дефинитивно тоа не е Флечер, за кој ја кажав дека освен епизодна улога во тим од него не очекувам поише, за од клупа солиден е.
Чича, Фелаини, нани, Андо си идат. Како и да е ќе се купува.

рома лани беше со само 25 примени гола ...а сезоната пред тоа има примено дури 56 гола...тоа се 30 гола помалку примени и најголем ''кривец'' беше токму бенатиа... Меѓу топ 3 дефанзивци е веќе подолго време во серија А дури и кога беше во удине...многу ми беше криво што милан не го зема за 11 милиони што е смешна сума за ваков играч...Одличен е во дефанзива права ѕверка е во воздушни дуели што супер ќе ви дојде за во ПЛ..доволно е спретен и доста е физички спремен...Доста е сличен со Компани...ќе ви дојде одлично само што пробле е што рома ќе бара негде 40-45 милиони евра.. Плус Сабатини е во англија т.е во Лондон е пазари за рома некој играч така да ништо чудно и да преговара со вас...али како и да е ако го земете одлична работа ќе завршите и за брзо време би бил меѓу топ 3 дефанзивици и во премиер лига... Само па ќе кажам проблем ќе е цената исто ко за строотман што објаснував...но доколку се одлучите да го земете вреди секој цент....
Штом му дале дозвола да дојде со агентот веројатно сумата е горе доле доле, се надевам дека ако дојде ќе ги продолжи игрите од Рома :)

рома лани беше со само 25 примени гола ...а сезоната пред тоа има примено дури 56 гола...тоа се 30 гола помалку примени и најголем ''кривец'' беше токму бенатиа...

Ебаго... Најголем кривец за тие 56 гола беше Зденко кој што играше со осумина во напад, и со двајца во одбрана.

Последно уредено:
.. се дур не ја изглеав утакмицата вчера ваша на Олд Трафорд, ми се идеше да ви спискам тука што сте запнале за Фелаини да го шиткате.

Шитнете го парталот, дур држи нешто цена. Како што Казорла ме напнал вчера, така исто и Фелаини. Среќа што не сум фан на два клуба, иначе диезепами ќе пиев. :coffee:

Man Utd and Sporting are closer to an agreement over Rojo. Sporting wants to include either Nani or Anderson(on loan) in the deal. [Record]
Нека го земат Андерсон зошто од него и онака нема да може да извлечеме многу пари.

Eden od Nani i Anderson ke go pokrie delot za Sporting, parite za Mendes ke odat i taka najpametno mesto po sudovi da se vlecat.

Ако дојде Рохо не знам дали и Бентаија ќе го земат зошто и Рохо е централен дефанцивец, а ќе треба да земеме и играч од срединтата исто така.

Aиии, сега разгледувам нешто за Бенатиа, лани, во 33 меча во кои играл тој, Рома само еднаш примила 3 гола од Јуве, 3 пати примила 2 гола, 10 пати примиле само еден гол, и имале 19 clean sheets...

Не ги сметам последните 3 кола кога веќе се знаеше кој е Шампион во Италија.

Отиде и овој во Баерн :icon_mrgr: Договорено било најверојатно, 30 милиони.

http://sportbild.bild.de/bundesliga...verpflichtung-von-benatia-37282720.sport.html
http://www.sport1.de/de/fussball/fussball_bundesliga/newspage_937310.html

И реакциите на фанови на Твитер

If Benatia ends up at Bayern because we're only offering £24m for a £30m player, Ed Woodward should be stood up against the wall and shot.

MUFC Voice ‏@mufcvoice 7m
Looks like Mufc vs Bayern for Benatia. We all know how it'll end up if it comes to this......

Max. ‏@9hensley 1m
why doesn't some one just go to Manchester Airport and stalk the people that get off the planes from Italy until they find Benatia.

Ke ne coshta ova so ne igrame CL...

Не е официјално,треба да се почека...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom