- Член од
- 4 октомври 2008
- Мислења
- 4.014
- Поени од реакции
- 1.247
Б-витамини, витамин Ц, магнезиум и цинк.Oд витамини и минерали,при вежбање кои додатоци ги препорачувате?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Б-витамини, витамин Ц, магнезиум и цинк.Oд витамини и минерали,при вежбање кои додатоци ги препорачувате?
Кето диета е кога не внесуваш јаглехидрати или внесуваш ептен малку. Со кето диета влегуваш во процес наречен кетозис кој овозможува побрзо топење на мастите. Потребно е да пиеш многу вода ако се решиш за ваков чекор а можно е и да имаш главоболки, намалување на имунитет и слично. Читај си на нет.Каква е таа кето диета,може да објасни некој ?
Кето диета е кога не внесуваш јаглехидрати или внесуваш ептен малку. Со кето диета влегуваш во процес наречен кетозис кој овозможува побрзо топење на мастите. Потребно е да пиеш многу вода ако се решиш за ваков чекор а можно е и да имаш главоболки, намалување на имунитет и слично. Читај си на нет.
За маса вежбаш?Од пред 2-3 дена ја средив исхраната и преку MyFitnessPal тоа сајтот проверив како ми одат протеините и јаглехидратите на дневна база и отприлика резултатите се 160 грама протеини, 200 грама јаглехидрати. Тежам 80 килограми, висина 188 цм. Сугестии за бројкиве, дали се добри и во која мера треба да се подобрат?
Поручувам овесни снегулки со пола литар јогурт, јадам банана и уште нешто ситно до ручек. Ручам пилешки стек (или риба, или свинско поретко, или телешко) со компир или ориз стандард со салата, 2-3-4 јајца измеѓу ручек и вечера, вечера тестенини со туна или нешто слично. Измеѓу тек-тук житарки и лешници/бадеми/индиски ореви. Протеин шејк пијам еден во денот, знам дека треба два, но толку е буџетот засега. Нешто ако треба да се измени или не чини советувајте. Лебот уште не можам целосно да го исфрлам, но го намалив, а отфрлив алкохол, благо (мноооооогу ретко каснувам), брза храна и газирани сокови.
Зголемување на мускулна, да. Таман е вака или имаш некоја сугестија?За маса вежбаш?
Дуплирај ги ЈХ до кај 400гр. Протеините се ОК а мастите држи ги до 100гр.Зголемување на мускулна, да. Таман е вака или имаш некоја сугестија?
И зејтинот е здрав, а кокосовата маст е значително поскапа. Од здравствен аспект кокосовата има бенефити но на тебе е да си одлучиш дали ти се исплатиЗдраво ли е да се пржи на пр. јајца со кокосова маст, пробав вкусно е и слушав дека било поздраво него со зејтин?
И зејтинот е здрав, а кокосовата маст е значително поскапа. Од здравствен аспект кокосовата има бенефити но на тебе е да си одлучиш дали ти се исплати
149 ден. од Бионо. 180 грЗејтинот здрав...? јас избегавам јајца на око или кајгана,мада имаме тафлонски тавчиња и мајка ми ме убедува дека ронче се ставало,пошто не се лепеле на такво тафче,од топшоп ни се,ама...
колку е таа кокосова маст ?
149 ден. од Бионо. 180 гр