Чудни ми се ваκвите ρаботи, чим има исκуство за Ла Лига тогаш за ЛШ тρеба уште повеќе исκуство. Теρ Штеген аκо може во ЛШ тогаш не гледам зошто не би можел во Ла Лига.Логично е Браво во Ла Лига бидејќи има искуство тука. Марк во ЛШ и купот.
Но многу ќе ми биде жал за Масип што нема да добие минути, сите го фалат а и јас од тоа што го имам гледано одличен е.
Hoy es uno de los días más felices de nuestra vida, Maite y yo hemos tenido esta tarde a nuestro hijo Dylan. Gracias
Мислев на екипите и играчите од Ла Лига, но во право си. Најдобро би било да брани тој што е во најдобра форма, ама тоа би значело еден голман да брани цела сезона а другите двајца перфектно добри голмани да не изиграат ни утакмица.Чудни ми се ваκвите ρаботи, чим има исκуство за Ла Лига тогаш за ЛШ тρеба уште повеќе исκуство. Теρ Штеген аκо може во ЛШ тогаш не гледам зошто не би можел во Ла Лига.
Едноставно фоρмата ќе биде пρесудна.
Ramche JuniorМонтоја станал татко.
Јас те разбирам ти што сакаш да ми кажеш ама не знам зошто не кажеш дека казната му е намалена и дека тоа што ме нападна за уефалона не ти беше на место.фудбалот се игра за трофеи и бодови,можи 12ти играч ќе биде пред ТВ па оттука бодовите..........
не мора да тренираш со тимот за да бидеш во форма,напаѓач од екстра класа не би требало многу да се чека за да се распали(повторувам ако е од екстра класа)
и те како е битен почетокот на сезоната,посебно со нов тренер,гледаме нова концепција на игра,нови играчи од кои се очекува да се пополнат дупките несанирани последните 2-3 трансфер периоди
ок ок по твое засилување за Барса е и Кристиано иако не игра за Барса...........Јас те разбирам ти што сакаш да ми кажеш ама не знам зошто не кажеш дека казната му е намалена и дека тоа што ме нападна за уефалона не ти беше на место.
Ама јас никаде не реков уефалона, врати се на мислењата од пред месец и нешто. Ти мене ме набеди дека со ставот сум ислел за Барса дека е Уефалона. Не знам зошто мене ми го препишуваш тоа. Јас само ти кажав дека во моментов Барса, заедно со Реал Мадрид, Баерн Минхе, Манчестер Јунајтед имаат огромно влијание во ФИФА и можат со свој притисок да допринесат до промени на некои казни.ок ок по твое засилување за Барса е и Кристиано иако не игра за Барса...........
каква уефалона какви бакрачи,барса имаше тим на соништата до пред 2-3 сезони издоминира дома и во Европа,смена генерација ги отпушти Роналдињо,Деко,Ето и другите,смена состав и одново имаше дрим тим..........како тоа пред тоа не беше уефалона..........вака се сереше и за Јуве,го отпаднаа па Калчото исто така отиде во неповрат,ослабен Јуве,ослабена репрезентација,ослабена лига Калчо - СЕ отиде во неповрат.........
разбирам хејтери,ама вакво плеткање со “уефалона“ прво е навреда за Каталонците,а после и за сите фанови низ цел свет,да контриш два тима кои издоминираа многу лесно со препознатлив стил е чиста глупост.
Ненамалена казна, ни еден ден.Ама јас никаде не реков уефалона, врати се на мислењата од пред месец и нешто. Ти мене ме набеди дека со ставот сум ислел за Барса дека е Уефалона. Не знам зошто мене ми го препишуваш тоа. Јас само ти кажав дека во моментов Барса, заедно со Реал Мадрид, Баерн Минхе, Манчестер Јунајтед имаат огромно влијание во ФИФА и можат со свој притисок да допринесат до промени на некои казни.
Зборевме за конкретниот случај на Суарез каде што ти велеше дека казната нема да му ја намалат, јас велев дека ќе му ја намалат. После месец и нешто, казната му е намалена.
Со ова ми докауваш дека УТД нема влијание?
јас ништо не наведов,ти наведе дека ќе извршат влијание и дека ќе биде скината/намалена казната,всушност во ништо не е намалена,тоа дека ќе тренирал со тимот ама баш ништо не менува,толку скапа инвестиција се купува да нема проблеми за развивање на играчот ами да се користи како готов профил на играч за одредена позиција и задачи на теренот кои за парите дадени за него не му требаат некои посебни тренинзиАма јас никаде не реков уефалона, врати се на мислењата од пред месец и нешто. Ти мене ме набеди дека со ставот сум ислел за Барса дека е Уефалона. Не знам зошто мене ми го препишуваш тоа. Јас само ти кажав дека во моментов Барса, заедно со Реал Мадрид, Баерн Минхе, Манчестер Јунајтед имаат огромно влијание во ФИФА и можат со свој притисок да допринесат до промени на некои казни.
Зборевме за конкретниот случај на Суарез каде што ти велеше дека казната нема да му ја намалат, јас велев дека ќе му ја намалат. После месец и нешто, казната му е намалена.
Eве, ако е така како што викаш, нели се шпекулираше едно време дека Јунајтед е можно да игра ЛЕ ако ги дисквалификуваат екипите од Украина ради состојбата. Ако навистина имаме влијание во УЕФА/ФИФА, сигурно би притиснале за ваква услуга.Со ова ми докауваш дека УТД нема влијание?
Никаде не пишав дека УТД секогаш добива се што ќе посака никаде не ни реков дека некогаш добил тоа што ќе го посака. Не ни знам.
Само пишав дека овие клубои во моментов и изминатиов период се кремот на европа, фудбалот заработува од нив и на сите им се исплати ако имаат „договори“.
Не ме сфаќај погрешно. Сакам да кажам дека им се може и со право си го користат тоа. Секој би го користел.
Ако не гледаш разлика од можноста во нова средина да тренира со тимот 4 месеца и да почне да игра и да тренира по иста програма ама со тренер надвор од тренинг кампот на Барса, уствари на пољана, пошто не смееше да стапне на било каков фудбалски комплекс, во ред, ништо не значи ова НАМАЛУВАЊЕ (морам да потенцирам) на казната на Суарез.јас ништо не наведов,ти наведе дека ќе извршат влијание и дека ќе биде скината/намалена казната,всушност во ништо не е намалена,тоа дека ќе тренирал со тимот ама баш ништо не менува,толку скапа инвестиција се купува да нема проблеми за развивање на играчот ами да се користи како готов профил на играч за одредена позиција и задачи на теренот кои за парите дадени за него не му требаат некои посебни тренинзи
Да де, многу нормално. Никогаш нема да дознаеме пример дали УТД сакале да играат во ЛЕ сезонава?Eве, ако е така како што викаш, нели се шпекулираше едно време дека Јунајтед е можно да игра ЛЕ ако ги дисквалификуваат екипите од Украина ради состојбата. Ако навистина имаме влијание во УЕФА/ФИФА, сигурно би притиснале за ваква услуга.
Ке се качи гледаноста на Европа Лига, ние ке земеме пари од ТВ права, сите среќни и задоволни.
Ама ете, немавме влијание да намалиме казна на еден од најбитните играчи за нас во тој период, ниту ке играме во ЛЕ.
Дека се консултираат со големите клубови за некои одлуки, се согласувам, ама такво значајно влијание, тешко.
Ова е мое мислење, кое никогаш нема да се потврди или негира, зашто никогаш нема да знаеме за сигурно.
ма немој,ќе го пикнеа в зандани ако го видеа да тренира забраната гласеше да не смее да тренира со тимот,индивидуално нема таква забрана...........иначе играчот е од шпицот на нападот што значи дека треба да буши одбрани и мрежи,воигрување за толку милионско засилување не би требало да се чека многу.........да речиш дека е халф па треба да прави офсајд стапици,да маркира и трча по играчи и усогласува со колегите од задниот дел,може држи во место или во средината каде се игра со многу пасови,проигрувања,покривања,а вака за шпиц играч воопшто не треба да е проблем разигрувањето со останатите “мајстори“.............или миЉоните ги фрлија во ветер,треба сега да го учиме како се додава и шутираАко не гледаш разлика од можноста во нова средина да тренира со тимот 4 месеца и да почне да игра и да тренира по иста програма ама со тренер надвор од тренинг кампот на Барса, уствари на пољана, пошто не смееше да стапне на било каков фудбалски комплекс, во ред, ништо не значи ова НАМАЛУВАЊЕ (морам да потенцирам) на казната на Суарез.
Да де, многу нормално. Никогаш нема да дознаеме пример дали УТД сакале да играат во ЛЕ сезонава?
Финансиски и да ја освојат ќе бидат во загуба. И сам знаеш дека ЛЕ е за „малите“ клубови. Верувам дека УТД не го сметаш во такви.
Во принцип, те разбирам што сакаш да кажеш