Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Додајте и серии кои вреди да се изгледаат.

Game of Thrones мислиш. :)

Види, се се тоа добри серии, секој ќе си најде свој фаворит во зависност од жарнот кој го преферира. Пример Fringe може нема да му се допадне на некој кој не сака Sci-Fi. Знам луѓе што не ја почнуваат GoT зашто била нереална, змаеви, зомбиња, глупости... има луѓе што не се по спори дејствија и драми па The Wire им е досадна итн итн. Еве The Sopranos ја спомна, мене пак Breaking Bad ми е поинтересна, со повеќе допадливи ликови. Па ставете и шпански, турски, индиски предлози доколку мислите дека и тие треба да се опфатат.

Се е до вкусови, битно е што има доволно квалитетни серии во секој жарн па можеме да издвоиме некои и да направиме листа за луѓето кои сега навлегуваат во гледање на серии да почнат со најдобрите.

Gi postuvam ja seriive so gi spomna, osven Fringe, ali gledajki sezona po sezona The Soprano's nema pad na tempo i dinamika kako ovie drugive, veruvam mnogu ovdeka gi mrzi da ja gledaat po vtor pat poso skoro site ja iame gledano na A1 pred 10 godini, ali strogo ja preporacuvam da ja zirnat pak, masterpiece na David Chase.

Последно уредено:
i od mene +1 da se napravi top 10 vodic od seriive, nemora od sekoj zanr ama od pozastapenive

Никако. Мене дури ми беше одбивен гласот на Скарлет додека го гледав Her.

^Ама тебе :D Башка не зборев конкретно за Скарлет туку општо

Дечки се изначитав супер дискусии, браво :)

Сепак не успеав да најдам одговор на моето прашање, Дали користење на помоќен инвертер (предимензиониран) ќе направи разлика во потрошувачката на енергија.
сакам да загревам дневна со ПВЦ дограма со димензии 4,5 Х 3 Х 3, во фасадирана куќа без стиропор изолација.

Конкретно:
Тошиба RAS- 10G2KVP-E, нуди 3,2 kW моќност за греење со потрошувачка од 0,58 кW
додека пак,
Тошиба RAS -16G2KVP-E, нуди 5,5 kW моќност за греење со потрошувачка од 1.37 kW

Благодарам

Дечки се изначитав супер дискусии, браво :)

Сепак не успеав да најдам одговор на моето прашање, Дали користење на помоќен инвертер (предимензиониран) ќе направи разлика во потрошувачката на енергија.
сакам да загревам дневна со ПВЦ дограма со димензии 4,5 Х 3 Х 3, во фасадирана куќа без стиропор изолација.

Конкретно:
Тошиба RAS- 10G2KVP-E, нуди 3,2 kW моќност за греење со потрошувачка од 0,58 кW
додека пак,
Тошиба RAS -16G2KVP-E, нуди 5,5 kW моќност за греење со потрошувачка од 1.37 kW

Благодарам

А да прочиташ за 13-ка :D
Ти имаш околу 40 кубни метри, десетка е малку, а шеснаесетка премногу.

Макар и со 3 метри висина на плафон и без зидна изолација, ти навистина сметаш дека за нецели 14 квадратни метри ќе ти треба повеќе од 3.5 киловати (или 12000БТУ)?
Всушност веројатно е дека и 2.5 киловати (или 9000БТУ) ќе врши работа.

Предимензионирањето би осигурало само минимум греен капацитет во екстремо лоши метереолшки услови (нешто што се случува малку денови во Македонија, и нешто што во тие услови енергетски поефикасно ќе го направи една кварцна греалка).
Екстремо лоши метереолшки услови се температури под -15 целзиуси, во комбинација со голема влажност. Тоа не само што се случува ретко, туку тогаш ефикасноста кај повеќето модели паѓа дури и осетно под коефициентот 1:1... значи полошо и од најобичните греалки на струја.

12000btu ti e ok

Ne e moe da sugeriram ama Daisekai 8 13ka e okolu 92000den
Za 81000 imas Daiseikai 6.5 koj gi ima skoro isti karakteristiki.

A za negde 63000 + montaza imas Mitsubishi MUZ-FH35VE. koj mislam deka e podobar od gornite dve
A Mitsubishi MUZ-FH35VEHZ ide okolu 85000 + montaza, sto vo sekoj slucaj e pomalku od Daiseiki 8, a ne se sporeduvat vo konteks na greenje.

Ovie se normalni ceni. a ti ako imas nekoja druga matematika so Toshiba onda e OK.

Pozdrav

Абе овој Brick Mansions всушност е американски римејк на B13. Сеа го пуштив и дежаву доживеав, сѐ е исто, дури и французинот глуми тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom