Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Да ве прашам нешто ме интерисира имам стомачни мускули се познават хоризонталните линии но таа вертикалната линија на средината како да ја оформам да се познава некоја посебна вежба совет да дадете?

Да ве прашам нешто ме интерисира имам стомачни мускули се познават хоризонталните линии но таа вертикалната линија на средината како да ја оформам да се познава некоја посебна вежба совет да дадете?
мислам со онаа вежбата што е у став како за склек ама се држиш со лактите и така што повеќе време да седиш.. еден другар само тие ги праи и крева нозе има ама да не претерам едно пола прст дупка/простор вертиклно[DOUBLEPOST=1407867932][/DOUBLEPOST]
4 серии по 12-12-10-10 повторувања.Барем јас така ги правам.
Сега ако не можеш истите повторувања пробај со 12-10-10-8
ја само така вежбам гради 4 серии по 12 10 10 8 исто како што кажа, за другото правам по 3 серии 12 10 8 :) ама и ја осекјам дека по 4 серии е боље

@JETKUNDO фала на информација, дали се тие штетни?
А приметив дека незнае да се понаша затоа не ни вратив.

Види,се може да е штетно ако се конзумира над дозволеното,или не правилно.И вода да се протуриш од пиење,ќе имаш штетни последици врз бубрезите,имаш луѓе што умреле од витамин ц како ппоследица од предозираност.

Ако ги користиш правилно,ретко што може да има штетни последици.Посебно па за аминокиселиниве.Така да,нема никакви штетни последици.[DOUBLEPOST=1407868219][/DOUBLEPOST]
мислам со онаа вежбата што е у став како за склек ама се држиш со лактите и така што повеќе време да седиш.. еден другар само тие ги праи и крева нозе има ама да не претерам едно пола прст дупка/простор вертиклно[DOUBLEPOST=1407867932][/DOUBLEPOST]
ја само така вежбам гради 4 серии по 12 10 10 8 исто како што кажа, за другото правам по 3 серии 12 10 8 :) ама и ја осекјам дека по 4 серии е боље

3-5 серии мислам дека е таман.Јас обично големите вежби(мртво,чучањ,бенџ) ги правам по 4 серии и тоа за мртвото и чучањ пробувам првата серија да е 15 или над повторувања,па 12-10-10,за останатите помали групи,правам по 3 серии-12-10-8.

за серии колку ке си одредиш сам по себе, ако по 3 серии не осеќаш доволна напумпаност во мускулот обавезно додај четврта

Дали е нормално после вежбање мртво дигање,да ти се укочени прстите 5-10 секунди ? денес правев со 70кг,никад до сега не ми биле толку укочени...ми се дешавало и со други вежби,ама откако почнав редовно да вежбам мртво,многу ми се укочуваат и осеќам како да неможам да ја додржам шипката,а имам сила за да правам и со поголема килажа...

и дали на 70 кг мртво,треба да купувам појас или сеуште е мала килажа ?

Дали е нормално после вежбање мртво дигање,да ти се укочени прстите 5-10 секунди ? денес правев со 70кг,никад до сега не ми биле толку укочени...ми се дешавало и со други вежби,ама откако почнав редовно да вежбам мртво,многу ми се укочуваат и осеќам како да неможам да ја додржам шипката,а имам сила за да правам и со поголема килажа...

Не е нормално според мене :)

Можно е од замор или сл..

Ја денес кревав 80 на мртво ама можев уште :)

Земи си фитили за рацете нема логика да си го ограничуваш потенцијалот поради тоа што шаките не ти додржуваат. Јас појас+фитили користам кога вежбам над 100кг, но тоа ти е индивидуално. Во секој случај на никој не му пречи поголема безбедност.

Земи си фитили за рацете нема логика да си го ограничуваш потенцијалот поради тоа што шаките не ти додржуваат. Јас појас+фитили користам кога вежбам над 100кг, но тоа ти е индивидуално. Во секој случај на никој не му пречи поголема безбедност.
Што се тоа фитили, стегачи?

Што се тоа фитили, стегачи?
EXPLODE__________4d7c75ebd1185.gif

Ама викаат дека ако ги користиш на мали килажи,нема да имаш јак стисок и подлакт...а мене тоа ми треба...ама мн е лошо чувството после серијата...[DOUBLEPOST=1407891504][/DOUBLEPOST]
Овие се за бенч или може со нив и на вратило?

пред се за вратило,и мртви дигања.Не знам како и што корист би бил оод нив ако се користат за бенџ.

Ама викаат дека ако ги користиш на мали килажи,нема да имаш јак стисок и подлакт...а мене тоа ми треба...ама мн е лошо чувството после серијата...[DOUBLEPOST=1407891504][/DOUBLEPOST]

пред се за вратило,и мртви дигања.Не знам како и што корист би бил оод нив ако се користат за бенџ.
Како се викаат на англиски?

За такви вежби каде долниот грб (кичмата) трпи голем терет земај појас одма, не се мисли дали сега или кога ќе стигнеш до 100кг.

Да не знае некој вакви каде можам да купам, ми требаат поради повреда на левата рака.

6zH0fUh.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom