Радикален ислам во Македонија

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Вчера влагам во продавница на електроелемент и кога гледам НИНЏА! Жена (веројатно жена пошто само очи се гледаат) ме ѕирка. Грозна слика, неприродна па и ако не се лажам НЕЗАКОНСКА. Дали има некој што може да потврди дали овој закон сеуште важи?
http://www.slvesnik.com.mk/Issues/FECA4AA6736649348DB04C82D27180A0.pdf

Член од
14 август 2006
Мислења
45.360
Поени од реакции
84.582
Вчера влагам во продавница на електроелемент и кога гледам НИНЏА! Жена (веројатно жена пошто само очи се гледаат) ме ѕирка. Грозна слика, неприродна па и ако не се лажам НЕЗАКОНСКА. Дали има некој што може да потврди дали овој закон сеуште важи?
Од кај знаеш дека е жена?
Зашто некој да може така да се облекува маскирано, а некој не?
Тоа е само еден од двојните аршини на власта.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Па може и маж да бил под тоа, тој мажот и/му брадосаниот со кратки панталони не личеше дека е во ред.

Член од
6 ноември 2013
Мислења
215
Поени од реакции
50
за тоа се бунат немало демократија као хаха,а во Русија неколку примери за вакви со бурки со се разнесоа нема везе да им преречеш одма ги вреѓаш а уствари нормално е во една демократска држава сите јасно да ги покажат лицата ај јас утре да излезам со марама на уста да речам дека така ми налага религијата и шо праиме сите така да почнеме да излегуваме

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Камо ти многу интелигентно и напредно човече да имаше доволно интелигенција за да ги сватиш овие работи, тука говориме за човечност, за која кај тебе и изгубен целион сенс!
Оф мори мајко....тој мене ќе ми кажувал дека сум немал интелегенција! :facepalm:
Добро бе генијалец, зошто не ми одговори на прашањето? Како ти ќе знаеш што е добро за мене? Мислиш дека луѓето на производствена лента се направени? Дека се со упатство за употреба? Како ти заклучи дали имам или немам човечност? Ме познаваш? Што е за тебе човечност? Целото човештво да биде твој истомисленик?
Тоа е дел од моето верување, тоа она во што јас верувам и ја искажува љубовта кон сите луѓе, кога ќе видиш слеп човек, како оди кон бездна, ако не го спречиш и си премолчиш, нели имаш одговорност за неговата смрт!?
Интелегенција ниво оуверлоуд! Од кога верувањето е факт? Ти ги оцени и процени луѓето и заклучоци кој оди во бездна на база на твоето верување?! Верување е една работа, реалност, знаење и факт сосема друга! Како може врз основа на верување да кажуваш некому дека одел во бездна? Ти беше таму? Ја виде таа бездна?
Е тоа е поуката и желбата да го подучиш некого, а со инка не се тура, сакаш свати сакаш не, твоја работа и не те спречивам да живееш како што сакаш, можеш слободно да си тераш по свој пат, но и ти не ми застанувај на пат, терај си, не се одзивај на мојата поука, живеј си како што си живееш, а и јас ќе си живеам како што сакам!
Не ме спречуваш затоа што немаш моќ и можност! Инаку итекако би ме спречувал! Да бевме сега во општество со кое владеат исламски закони итекако ќе имаше спречување и ограничување на луѓето да живеат, да се изразуваат и делуваат по своја волја! Не ме спречуваш затоа што ова е секуларен систем и твојата религија нема моќ да спречува, но итекако има намера и тенденција да го прави тоа!
Во случајов ти си тој кој ме убедува да не живеам онака како што мислам дека треба! Па нели ти си многу Либерален и оставаш секој да си го живее својот живот? Па зашто тогаш ми продаваш тука по Форум пуфки како не требало да живеам како што сакам?

Ме убедуваш во нешто во кое ни сам не си убеден!
Како успеваш се наупаку да укапираш секоја чест...талент! Не те убедувам јас да НЕ живееш како што мислиш дека треба!! Каде прочита такво нешто? Каде сум напишал такво нешто!? Мојата поента во дискусијава е дека е погрешно другите да се спречуваат во тоа, дека е погрешно сопствените стандарди да се промовираат како единствено прифатливи за сите останати! Зарем не напишав дека секој има право да биде тоа што е? Јас ја критикувам вашата ограниченост со која различноста ја третирате како изопаченост....како нешто против кое треба да се борите! Како нешто кое треба да се уништи!

Последно уредено:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
И што сега ако кинезите и другите будисти не се христијани или муслимани во ПЕКОЛОТ ќе одат. Абе дајте излете веќе еднаш од среден век лугено на марс ќе одат за 10 год овие со куранот и библијата се запнале книги од луѓе пишувани и манипулирани. Па што ви на вас паганските религии по 3000-4000 години траеле и што на крај ни трага ни глас од нив. Истото и со денешниве ќе се деси некогаш нема да постојат. Еднинствено моралните вредности се битни за да опстои човештвото ама за жал религииве одат контра нив. Сакам да сум жив на денот кога ќе слезат вонземјани или ние па ќе сме спремни да одиме на друга планега па да видиме после како се од фундаменти се распаѓа. И што прајме за 6 милијарди години што ќе го знема сонцето??? Ни земја ќе постои ни куран ни библија ни ништо (ако претходно нема некоја друга катаклизма) Па тоа е реалност бе луѓе не е сајансфикшн секој дневно гледаат со телескоп како сонцата умираат и се создаваат нови.[DOUBLEPOST=1406468389][/DOUBLEPOST]И што сеа ќе ми речат ќе гориш во пеколот неверник си. Ај логика малце фамилијата ми е пред се живеам во хармонија на никој не сум му згрешил кај што сум можел сум помогнал зарем тоа не се фундаменталните правила на секоја религија? на што личи тоа одат во црква само пред други да се покажат а прават триста лошотилоци на еден куп луѓе кошмар од живот им направиле па тие поповите пости чедо гревојте да си ги искупиш а тој со парите од народот прасе на маса во постите домаму а па вие муслиманите ќе убивате во име на исламот се занимавате во западна македонија со проституција и дрога алооо не сум ретардиран кој ви дава право бе да одземате туѓ живот што не сте го створиле вие па и на христијаните исто. Не поголема веројатност има да горите вие него јас, Нема нешто полошо од фанатизам тука мозокот со 1% работи од тоа што треба. Ај кога сте против науката вас исламистите ќе ве молам друг пат кога ќе се разболите не трчајте по доктори и лекови молете се ќе ви помине не одете на операции така било и со нас во среден век среќа што завршил ни се продолжи животниов век за 20 год од тогаш[DOUBLEPOST=1406469478][/DOUBLEPOST]Само ми е криво што погрешни луѓе се ценат на светов оџи, попови, ким кардашијан и џстин бибер а се знае е бре кој придонесол за да немаме животен век 40 год како во минатото му се заблагодарувам на тесла, ајнштајн и др што ми го олеснале животот ради нив можам да видам дали роднините ми се здрави и живи во секој момент му се заблагодарувам на сите што придонесле во медицината да не умрам од слепо црево на 10 год а не на тие кои што го уназадуваат сето ова за лични амбиции ако тесла одеше по стапките на таткому и беше поп сега немаше ни форумов да постои ни интернет. Радикалчиња не користете нет и струја од неверници е пронајдена или забораил тоа Муха да го спомне? Не бил толку далековод јбг. Абре за мене фанатиците се неандерталци и канцер на развитокот.[DOUBLEPOST=1406470611][/DOUBLEPOST]Еве ќе земам пример знам дека во исламот е забранета камата земање зошо 90% од муслиманиве кај нас Македонци Албанци, Турци 95% турате на банка за камати или само правилата што ви одговараат си ги штимате и се понашате како исламот од вас да почнал а неколку религии сте смениле од кои исламот ви а најмлад неколку века сте муслимани пред тоа христијани пред тоа пагани.Предците ваши во пеколот се сигурно.[DOUBLEPOST=1406471444][/DOUBLEPOST]
Камо ти многу интелигентно и напредно човече да имаше доволно интелигенција за да ги сватиш овие работи, тука говориме за човечност, за која кај тебе и изгубен целион сенс!

Тоа е дел од моето верување, тоа она во што јас верувам и ја искажува љубовта кон сите луѓе, кога ќе видиш слеп човек, како оди кон бездна, ако не го спречиш и си премолчиш, нели имаш одговорност за неговата смрт!?

Е тоа е поуката и желбата да го подучиш некого, а со инка не се тура, сакаш свати сакаш не, твоја работа и не те спречивам да живееш како што сакаш, можеш слободно да си тераш по свој пат, но и ти не ми застанувај на пат, терај си, не се одзивај на мојата поука, живеј си како што си живееш, а и јас ќе си живеам како што сакам!

Во случајов ти си тој кој ме убедува да не живеам онака како што мислам дека треба! Па нели ти си многу Либерален и оставаш секој да си го живее својот живот? Па зашто тогаш ми продаваш тука по Форум пуфки како не требало да живеам како што сакам?

Ме убедуваш во нешто во кое ни сам не си убеден!
Само има еден гооолем проблем дете родено со природна интелегенција и капацитет што утре може да стане врвен научник и да пронајде лек за некоја тешка болест која патем може да му помогне некогаш на многу луѓе ќе го задојат од мал со верски догми и место да придонесе за човештвото ќе убива во име на религијата ете затоа ништо во понова историја нема од блиски исток никаква иновација и пронајдоци нема место децата да се развиваат како што кажав предходно тие во други патишта забегуваат. А кога истите деца од тој реон ќе се родат во западна држава од нив и научници има и се. Јас сум против се што е кочница на напредекот.[DOUBLEPOST=1406471953][/DOUBLEPOST]http://libertas.mk/реџепи-сите-оние-кои-војуваат-во-сир/

Последно уредено:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
А секуларизмот не е перење на мозоци? Комунизмот да не небеше перење на мозоци? Секуларизмот и Комунизмот се тие кои на народите им забрануваат да бидат припадници на етнички и верски правци, левичарството се слагам со тебе, е со радикална основа и води кон проблеми на кои ти алудираш, национализам, радикализам и ред други појави кои му штетат на развојот на човештвото.

Исламот се наоѓа на средина, претставува баланс, он ја пружа најсовршената слобода, таму секој има право да го следи својот правец и да биде заштитен под закрилата на тој систем, а доказ за тоа се горенаведените цитати од книгата, која проповеда мир, а самиот збор “Ислам“ во превод има такво значење, значи Мир.
Упс навистина незнам од каде да почнам сега да ти објаснувам ...
Секуларизмот не е левичарство, левичарството е веќе политичка идеја/опција. Секуларизмот е нешто друго каде што државата и државните институции и закони се потполно одделени од религиската сфера и каде што индивидуата/граѓанинот ако сака може да си живее религиозно(без разлика на која религија припаѓа) но и не мора доколку несака, значи секуларизмот претставува самиот по себе демократија и право на личен избор а воглавно претставува целосно одделување на државата и религијата/религиите а левичарството си е друга работа тоа е веќе политичка опција/идеја/матрица !
Еве јас не сум левичар(ниту пак десничар) по политичка идеологија но поддржувам секуларизам, истовремено мразам секаков облик на тоталитаризам и едноумие било тоа едноумие да се нарекува Фашизам, Социјализам вотева, но исто така не ги сакам ниту религиите бидејќи сметам дека исто така претставуваат еден вид на едноумие било да е тоа Христијанството или Исламот и.т.н.
Значи не сум Исламофоб само кажувам дека времето на религиите помина и денеска е секуларизам и мора тој облик да се задржи да не се променува, кој сака нека си биде религиозен, никој не му забранува, кој несака несака, но државата и државните институции и закони мора да бидат неутрални односно потполно одделени од религиската сфера на влијание !
Е сега ако сум Исламофоб тогаш по автоматизам сум и Христијанофоб бидејќи како што кажав не сакам религии, а од друга страна пак ги отфрлам и сите тоталитарни идеологии не сум ниту левичар(Социјалист/Комунист) ниту пак сум ултра-десничар и осудувам секаков облик на Национализам, Расизам и сл.
Толку ли е тешко да се сфати што е тоа секуларизам и демократија, па целиов западен свет на овие две нешта се заснова !
Е сега едно прашање до тебе, дали во Исламот постои нешто што се нарекува право на личен избор во смисол сакам живеам на Муслимански начин сакам не на пр. сакам да живеам по западен начин, постои ли нешто во Исламот што се нарекува право на различно мислење, различно гледиште и став, значи да имам индивидуален став кон било кое прашање а притоа тој став да се разликува од онаа утврдена колективна матрица ?![DOUBLEPOST=1406477595][/DOUBLEPOST]
Иако ова твое цитирање се однесува за друг член(Ипсисимус) еве јас ќе ти одговорам никој на тебе не ти забранува да бидеш Муслиман и да веруваш во Исламот и да живееш на тој начин, баш никој, тука само правиме муабет и укажуваме на тоа дека твојата религија/идеологија вотева е тоталитарна и насилно се наметнува, мислам ок е ако некој сака доброволно да стане Муслиман тоа си е ок право на личен избор, но зашто насилно да се наметнува ?!
Зашто да летаат глави на некои што несакаат да прифатат Ислам или пак да лета главата на некој што е Муслиман но сака да го напушти Исламот т.е. да биде нерелигиозен или пак да помине во друга вера вотева !
Јас ко прво доволен ми е фактот дека ќе останам без пола од кожата на пенисот и да фатам штрафта од Исламот а да не збориме за сите останати работи кои ги налага таа религија клањањето во џамија, постењето 30 дена(Рамазан), правење на цели фудбалски екипи по дома(Х деца) и.т.н. и.т.н. јас на пр. овие работи не ги прифаќам и мислам дека се погрешни т.е. кој сака да ги прави ок право на личен избор но кој несака да ги прави зашто да ги прави ако му се спротивни од својата воља ![DOUBLEPOST=1406477861][/DOUBLEPOST]
Точно ... и јас се прашувам зашто Муслиманите кога ќе се разболат наместо во џамија одат право во болница на доктор, нели веруваат во господ(Аллах) зашто не му се молат нему и зашто он не ги излечи туку мора да трчаат по доктори, да бараат терапии и операции ко и сите други НеМуслимани т.е. кафири/каури на планетава !

Последно уредено:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Исламот се наоѓа на средина, претставува баланс, он ја пружа најсовршената слобода, таму секој има право да го следи својот правец и да биде заштитен под закрилата на тој систем, а доказ за тоа се горенаведените цитати од книгата, која проповеда мир, а самиот збор “Ислам“ во превод има такво значење, значи Мир.
Exactly ....!!!

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.360
Поени од реакции
84.582
Да, и јас видов во Сити Мол.
Не ме интересира причината поради која таа личност решила да се маскира како нинџа, али прашувам дали мене би ми било дозволено, дали мене би ме толерирале џандарите, така ако се шетам облечен?

Иначе со неа имаше и машко, кое нон стоп висеше на телефон. Сите збореа на чист македонски јазик.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Vauuuuu. Cudo. Namesto da se sekirate zasto vladee radikalen kurvizam i pederizam niz skopjevo.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Ne znam zosto bi me zagrizuvale curi vo minici. Od druga strana, svet vo koj sekoja zena e maskirana me plasi poveke od zona sumraka.

Kajgana Shop

На врв Bottom