Јасно е за машкото его, се слагам, ама не секој го прави тоа. Исто така се слагам дека машкото прво треба да превземе иницијатива, #Jer машко си или што си.

Али има ситуации каде машкото нема поима дека го свиѓа некоја, а таа што го свиѓа за жива глава не сака да даде некој знак или да пише прва. И на крај нормално следи жалење за тоа како немала среќа во љубовта, дека ништо не и оди и слично.
Јасно де, не реков дека сите се такви, но заради таквите, на многу девојчиња им е глупаво први да пишат. И така се вртат во круг до бескрај. И гледаш после 30 години се сретнуваат и оваа му вика: Ех на времето колку те свиѓав и овој и вика: Еј и јас исто...

Ма да, дури и машко да нема поим дека некоја го свиѓа, по логиката - ако му се свиѓа, ќе и пише, ќе проба... што знам, барем така мислам.
Не е така лесно тоа така.. Баталија, тури и курот... Али ајде веќе неколку дена пробувам..
Sent from my Samsung Galaxy S4 using Tapatalk
Де бе, како кажа, ко 5 години да сте биле во врска.

Неколку дена пробувал... а бе, прв чекор е да престанеш сам на себе да си даваш лажна надеж и да се одалечуваш од неа и да не буљаш во зеленото од страна на фејсбук кога е онлајн, надевајќи се дека ќе ти пише. Стаи се офлајн ако треба, не се измачувај.[DOUBLEPOST=1407630497][/DOUBLEPOST]
Тоа не е до полот, веќе е до, царство: цицачи; вид: човек. И женските и машките се фалат кога некој им пишува, секој човек знае да се пофали со тоа кај некој кога ќе види заинтересираност за него/неа. Не е ништо лошо, такви сме сите

.
Затоа и во првата реченица напоменав дека не ги бранам девојките и реков дека не се цвеќиња за мирисање.

Си кажав, со дисклејмер уште од почеток.
Муабетот ми беше во контекст на тоа зошто девојките воопшто или ретко први пишуваат, инаку се согласувам со тебе. Ма да, има разлика од тоа да се пофалиш дека некој е заинтересиран, до тоа (на кое јас мислев) да се фалиш со муабетот: А бе види ја како е залетана, ми пишуе нешто, а јас не и се замарам и слични муабети. Демек она трча по него, а он е искулиран. Шоу за пред другари.
Тоа што луѓето се замараат кој што ќе мисли и збори за нив, тоа е веќе сосема друг проблем.