Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Има многу добри избори од аспект на брендови, тоа е веќе личен избор. Исто и моделите се секој со свои предности и мани.
Мислам дека gree change е добар од аспект на односот пари/перформанси.

Инаку искуството на Горан0505 е специфично, ќе треба да прочиташ поназад на темава за да разбереш. Накратко, кај него просторијата е мала ама со стаклени ѕидови (дуќан), и со прилично висок плафон (не ми текнува точно).... некои проблеми беа со тенденцијата на топлиот воздух да оди нагоре, а нас луѓето (осетливи на ладно) гравитацијата има тенденција да не држи долу, цврсто на подот. ;)
Мислам имаше и уште нешто со случајот на Горан, но не ми текнува точно што. Може и тој самиот да ме потсети ако сака.

Epa ajde uste edno potsetuvanje za prostorot koj go gree @goran0505

I ako moze edna inforamcija kolku iznesuvaat smetkite za struja vo green period za tvojot brat @Vanlok??

@CrniBitola
Мислам дека окулу 3 илјади денари им беа во зима сметките. Целата месечна потрошувачка за станот. Ај ќе го прашам брат ми денес на ручек, ако сум погрешил ќе поправам.

^
За тие да.
Двата дела се ужас.
Првиот едвај го догледав од досада.
Вториов дел досаден исто така, овие двајцава као демек скарана - смирена си играа цело време, овие што беа негативци ..но комент.

Ај бе што, исто така и Каптн Америка е тапа.
Посебно вториов дел Винтер Солџ, оваа Скарлет на живци почна да ми иде.

*Знам дека не правилно ги напишав сите ликови ме мрзеше

ЕДИТ. Зошто ми е префрлено мислењето тука?

Последно уредено:
@CrniBitola
Мислам дека окулу 3 илјади денари им беа во зима сметките. Целата месечна потрошувачка за станот. Ај ќе го прашам брат ми денес на ручек, ако сум погрешил ќе поправам.

Таа цифра е само за загревање или вкупно за се?

Без добра топлинска изолација на надворешните зидови заборавете на греење со топлински пумпи(климатизери).Јас пред месец ипол завршив со фасадата надвор 8см. тврдо пресуван стиропор.За разлика од лани ова време кога климата ми работеше без прекин после 13 часот, сега немам потреба да ја палам, не крева повеќе од 26с. во соба.Здравје на зима ќе видам како ќе се покаже фасадата, ама планирам со обичен он/офф уред да загревам 22м2. без никакво друго додатно греење.

Таа цифра е само за загревање или вкупно за се?
Само што зборував, сметките иделе од 3.800ден до 4.500ден. Се вкупно за електрична енергија за цел стан (трособен, 1 бања, 1 wc), четиричлено семејство.
@CrniBitola

Информацииве се разбира, може само ориентационо да му користат на некој друг. Многу работи зависат од изолацијата. Во стамбена зграда сигурно нема којзнае каква надводешна изолација, но затоа надворшен ѕид има само од една страна, од другите 5 страни има станови (кои исто се греат) и ходници (потопло од надвор).

Vcera pak go gledav Evil Dead, i kolku da go sakam originalot, mnogu mi se dopaga i noviot.
U domaco kino, na otvoreno, so drustvo.

Scenava e epic!

maxresdefault.jpg

Почина најкул бејбиситерката...RIP Robin :(

Легенда ,огромна легенда си отиде. Почивај во мир.[DOUBLEPOST=1407804251][/DOUBLEPOST]прво појавување кај Карсон :cuc:

Последно уредено:
Elite Squad: The Enemy Within филмиштее, колку само најако е претставена корупцијата на полицијата и политиките што се водат позади завесата, постоењето на еден корумпиран систем неговата флексибилност и неизлечивост. Нарација врв.
Детализирана суровата реалност во политиката, ме потсети на The Wire.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom