Насилства во Македонија

колку што разбрав на газдата на Њу Орлеанс му било роденден дента. Дали да знае за ова шверцери ќе му дозволеа да пушти погласна музика дента и нема да го искршеа кафичот? наче во сите кафичи во чаршија се пушта македонска музика, па повелете кршете од следната недела. Или ова ви беше само предупредување за другите?

Фактот останува дека на македонците* им пречел газдата албанец па го запалиле објектот.

*македонците- ти ме навреди со ш.иптар, сакав и јас да те навредам со к.јаур ама ми текна дека како во државава така и тука нема еднаквост и за тебе е нормално а јас би бил баниран.

Нема еднаквост за вас....Ја нема да се претварам,ќе те растуру од ќутек да ми едеш г*мна на улица како што едеш туј на форум.Да ти ебу племе да ти ебу.

E pa bas ova so mislis deka mene ne mi e jasno vsusnost tebe ne ti e jasna edna rabota: Ustavot na R. Makedonija vika
"Член 9
Граѓаните на Република Македонија се еднакви во слободите и правата независно од полот, расата, бојата на кожата, националното и социјалното потекло, политичкото и верското уверување; имотната и општествената положба. Граѓаните пред Уставот и законите се еднакви."
Togas kazi mi zosto e normalno spored tebe da se slusa na makedonski duri i srbski, angliski a ne bilo normalno na albanski?
Океј.
У дотичниот кафич имале право да слушаат македонска музика, но немале слобода да го прават истото.
Парадокс?

Едноставно вие како албанци не правите ништо за да си ја промовирате вашата музика кон македонците. Само на ваши си продавате и тоа е тоа. Гаџа пример одамна не направил концерт за македонци.
Сеа ќе речеш, вие нејќете дека бил туѓ јазик. Самиот знаеш има еден куп ромски и турски па дури и грчки песни што се популарни меѓу македонците.

Последно уредено:
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Никојпат не е во живо. Дури и касетата му е наместена на тајмер сама да се оклучува , оти го мрзи сечениот да стане.

Сега ова се оди преку youtube :) Ептен назад во времето сте. Евентално имаат бекап опција локално од компјутер да си бираат, за ако искочи дека тој македонски компљутер нешто го зајебавал интермец.

Ништо ново и чудно за нив, тие така функционираат и ќе функционираат така се додека не бидат издоминирани од наша страна.
Ова е страшна ситуација....затоа треба секој втор да носи ган со себе во случај на вакви случаеви, кога автоматски си беспомошен колку твојата девојка.

Одамна реков дека Скопје со сите случки во него ми личи на Тетово при крајот на 90-тите. Во блиска иднина очекувам протести на 300+ лица кои ќе шетаат низ него и ќе извикуваат дека Скопје е македонски град. Во исто време, Македонците кои живеат во населбите каде што мнозинство се албанците ќе сакаат да ги продадат становите и да се преселат во помирно место, каде ќе можат да го пуштат детето во училиште и да знаат дека нема да биде тепано зошто е Македонче. Албанците ќе добијат чисто албански населени места (како што денес во Тетово речиси се блок 82, Горна Чаршија, улица Штипска, половина од блок 70 (а немаше ниту едно албанско семејство до пред 15 год), улица Караорман, Дреновец, Цетинска, селата Д. Палчиште, Лисец, Требош, Џепчиште, Слатино, Копачин Дол, Долна Лешница, Челопек, Сараќино...)
И не, не е крива ниту една влада - народот си е. Едната половина сеуште мисли дека не се сите исти, додека другата изгледа почна да ужива во улогата на жртва.
Македонија има само 2 избора - или полека но сигурно да се подели и да не постои како Македонија, или народот да ја превземе улогата од Албанецот т.е. да глуми жртва а да врши терор.

0_6bf34_72178a44_orig.jpg

Едноставно вие како албанци не правите ништо за да си ја промовирате вашата музика кон македонците.

Како не? А нумерата "Тргни се од Каље да не ти јебем све", последниот крик на соживотот?

ТИ ТРЕБА ДА БИДЕШ ГОРД ШТО МАКЕДОНЕЦОТ ТИ СЕ ОБРАЌА НА ТВОЈОТ ЈАЗИК И ТЕ ВИКА Ш*ПТАР/ШЌИП.ТАР БЕ ГЛУП! Тоа треба да го сметате за почит, а не он се налутил за тоа. А како се викате меѓу себе "Албаниш/ен"? :vozbud::facepalm:http://sq.wikipedia.org/wiki/Shqiptarët

Е драги Господе, со какви живееме овде. :pos: Иначе го има целото сведоштво. Читајте од кои извор сакате. http://grid.mk/news/508272896/nekom...ija-mu-smeta-i-pesnata-raspukala-shar-planina Јасно се гледа што е мотивацијата. Етничка омраза.
Распукала Шар планина ги потсетила на загубата во Бродец, за тоа им сметала. Може на некој од нив му го чившале братот

Само едно ќе кажам, битката со шипт арите треба да биде во струга, тетово, дебар а не во скопје. Штом дошло дотаму, чарето е само војна, ама вистинска!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom