Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
Само да знаеш, командирот на ЕБР е поранешен припадник на ЕСЗ. Дека немаат врска. Исто, не знам дали знаеш дека ЕБР постојано бара поддршка дали теренска дали логистичка од ЕСЗ.

Не велам дека ЕСЗ биле на стадион, немаатдруга работа, со навивачи ќе се замараат туку дека многу плукате по специјалната единица.

И не сфаќам што е со ;)? Демек, „ти кажав, те заебав“?

;)

Кој е сега таму, Антонио или Сашо?

Само да знаеш, командирот на ЕБР е поранешен припадник на ЕСЗ. Дека немаат врска. Исто, не знам дали знаеш дека ЕБР постојано бара поддршка дали теренска дали логистичка од ЕСЗ.

Не велам дека ЕСЗ биле на стадион, немаатдруга работа, со навивачи ќе се замараат туку дека многу плукате по специјалната единица.

И не сфаќам што е со ;)? Демек, „ти кажав, те заебав“?

;)
А тебе навивачите те имаат искомплексирано па затоа лечиш фрустрации овде?

Плукам зошто сум ја осетил нивната бруталност за безврска. А ти ако си уште едно од тие дрклиња што се палат на набилдани момци во униформа тоа си е твој проблем.

Не ни пробувам да те заебам, очиглледно имаш некој близок кој површински те информира за специјалниве единици.

Знаеш како иде редоследот?
ЕСЗ - кога си најспремен
ЕБР - кога не ги исполнуваш критериумите за ЕСЗ
Па иде оваа новата што е нешто како Алфи само со унифрома, и ако добри приметувам тие што се кај Комити не се ПЕП туку се членови на новата едница која е составена од бивши тигри и припадници на ЕБР кои не ги исполнуваат нивните критериуми

Толку време беше забрането гостување во Битола ради нивната неспособност и повторно не се подготвиле доволно за факинг 90 минути.И пак ја прават истата таа глупост со изнесување на гостинските навивачи пред крајот на натпреварот.Па кај се видело тоа бе, ја сум дошол сум платил карта и сакам да си ја изгледам утакмицата до крај.Освен навивачи кој друг бркаат пред време жити се , класична дискриминација и неспособност а и токму ради оваа причина се случуваат најголемите гужви од кој што пати не некој друг туку навивачите.Да сум таму и да е до мене јас би ги пукал а не бомбата да му ја земам.Тој човек кој знае колку пати јадел ќутек од кур зошто овие се неспособни.Далеку од тоа дека ја оправдувам постапката како постапка,ама во оваа ситуација итекако го разбирам човекот.Сабајле прочитав дека само два прста всушност му се ампутирани и ми олесна колку толку.А овие што се јавуваат по емисии и ќењаат само или се партиски војничиња или ограничени идиоти.Нека е со помин и нека пројде човеков без некоја поголема казна зошто кај нас у државава може и за обид за самоубиство да го осудат од што се забегани.

најдобри ми се овие што пишуваат...ок кај него во рака е...ама како е кај него в рака, гарант овие пукале па тој ја фатил/земал ....:pos:

A sto ako bombata mu padnala na dzandarot? A sto ako ja frlil namerno ? A sto ako ja ukral navivacot? Milion prasanja, no nieden odgovor. Ne si pravete scenarija kako sto vam vi odgovara ili kurir kako sto ke pisat. Na videoto nisto ne e prikazabo osven kako mafta so nea. Moze ja zel, moze mu padnala, moze bila frlena, moze docnela so aktivacija poradi neispravnost. Milion situacii mozat da se izreziraat. Toj sto bil tamu i sto go poznava Turcin znae kakva e situacijata. Ostanatite vase si e. Samo ne napagajte navivaci i be pisuvajte kako zasluzil, zatoa sto toa ve pravi 10 pati polosi od toa kako ne karakterizirate i pokazuvate kolku "covecnost" ima vo vas.

A sto ako bombata mu padnala na dzandarot? A sto ako ja frlil namerno ? A sto ako ja ukral navivacot? Milion prasanja, no nieden odgovor. Ne si pravete scenarija kako sto vam vi odgovara ili kurir kako sto ke pisat. Na videoto nisto ne e prikazabo osven kako mafta so nea. Moze ja zel, moze mu padnala, moze bila frlena, moze docnela so aktivacija poradi neispravnost. Milion situacii mozat da se izreziraat. Toj sto bil tamu i sto go poznava Turcin znae kakva e situacijata. Ostanatite vase si e. Samo ne napagajte navivaci i be pisuvajte kako zasluzil, zatoa sto toa ve pravi 10 pati polosi od toa kako ne karakterizirate i pokazuvate kolku "covecnost" ima vo vas.

После снимката, едино, ЕДИНО оправдување што можам да го дадам за него, е дека во туркањето некако раката му се заглавува на бомба па тој пробува да се ослободи.....

Толку време беше забрането гостување во Битола ради нивната неспособност и повторно не се подготвиле доволно за факинг 90 минути.И пак ја прават истата таа глупост со изнесување на гостинските навивачи пред крајот на натпреварот.Па кај се видело тоа бе, ја сум дошол сум платил карта и сакам да си ја изгледам утакмицата до крај.Освен навивачи кој друг бркаат пред време жити се , класична дискриминација и неспособност а и токму ради оваа причина се случуваат најголемите гужви од кој што пати не некој друг туку навивачите.Да сум таму и да е до мене јас би ги пукал а не бомбата да му ја земам.Тој човек кој знае колку пати јадел ќутек од кур зошто овие се неспособни.Далеку од тоа дека ја оправдувам постапката како постапка,ама во оваа ситуација итекако го разбирам човекот.Сабајле прочитав дека само два прста всушност му се ампутирани и ми олесна колку толку.А овие што се јавуваат по емисии и ќењаат само или се партиски војничиња или ограничени идиоти.Нека е со помин и нека пројде човеков без некоја поголема казна зошто кај нас у државава може и за обид за самоубиство да го осудат од што се забегани.
sakaa da gi izvadat pred posleden svirez zasto sakaa da isprovociraat incident od niv, cel den gi provocirale na kraj im uspea, zasto nitu eden covek sto platil kartna i e golem navivac na svojot klub, ne bi se soglasil da si odi pred posleden svirez, i toa na gostuvanje za koe se ostavil od patuvanje, i davanje pari, baska vecno derbi protiv golem rival.

nemaat dadeno nikakvo objasnuvanje zasto gi vadat pred da zavrsi mecot, koja e taa praksa ? prethodno gi shetale normalno za da kasnat, da gi iznerviraat, ama dzabe, na kraj im uspea, ko i sekoj normalen navivac sto bi odgovoril negativno na baranje da si odi pred posleden svirez. Odgovornosta sekako lezi kaj MVR, protivzakonski e da im se zabrani da sledat mec za koj imaad dozvola da se tamu, do kraj ke sedat i toa e toa, osven ako nema pricina da gi vadat a tuka nemase, edinstvena pricina za taa nivna odluka e da se isprovociraat Komitite, znaea deka toa konecno ke im zapali.

Има видео Тера, бомбата ја зема друг член, веројатно помлад, слечен беше гол. Искрено овај посериозно ми делува постар човек, сигурен сум дека никој не мислел дека ќе експлодира. Точно напиша некој погоре никогаш не сме виделе бомба па да знаеме како работи.
Има кривица и човекот што ја одзел и џандарот кој шо то го дозволил.
Како и да е,ова е цврст доказ дека дали он,повредениот,или пак член од Комити,сигурно е дека Полицијата НЕ Е КРИВА,во гужвата,грабната е шок бомба од страна на член на Комити,кој се заврши со фатални последици,еден човек без палец и показалец ... Убеден сум,колку и да се мрчи како вчера,виновни се Комити,ова не е прв пат дали член или нечлен кој е заедно во групата Комити во тој момент,да направи скандал,од столчето,до ова ... Цврст доказ е дека Комити имаат слаб контрола врз самите себе,меѓу своите членови ... Комити,извинете,колку сум за Вардар,но самите сте си виновни ...

Па тоа зборам јас цело време. Каде им е сигурноста на МВР дека навивачите на трибина ќе бидат бубалчиња а кога ќе излезат (на поголем простор) нема да направат проблеми?
Услоно кажано, проблеми.

Или тогаш ќе треба да трчаат до база да зимаат опрема, па да бидат за потсмев и да следат коментари „абе, колку сте глупи, ни опрема не знаете да земете, не знаете што ви треба“.

значи другар навистина паламудиш.Извини вака.

На толку мала трибина нема теоретска шанса да се фрли шок бомба или топовски удар.Само солзавец.Камоли да земеш со себе некое такво опасно орудие кое носи опасност по сите на толку мал простор.
Таквите луѓе,на пример во Германија како најорганизирана на стадионите,се надвор од трибина и посматраат што се случува.Ако увидат дека не можат да излезат на крај со навивачите кои им покажуваат значителен отпор,фрлаат СОЛЗАВЕЦ,а не шок бомба.Се размислува на се.Солзавецот на пример полицајците не може да ги повредат бидејќи имаат гас маски,навивачите барем поголемиот дел немаат шалови преку лице и тука настанува нивната акција каде што ги протеруваат од трибина.
Кој земал,зошто земал шок бомба за толку мало место треба да одговара.
Неговото место не било на трибина,туку надвор од трибина или пред стадион спремен да одговори на наредбите од претпоставениот ако ситуацијата евентуално ескалира.

Сега не ме цитирајте дека навивачот ја земал.Ок е тоа,може тука да има милион претпоставки.Кривицата е во неорганизираноста на МВР,а ова не е ни прв ни последен пат,но овој пат е со страшни последици со предвид да бидат поголеми во иднина на некоја друга утакмица.

Мене на пример и на сите останати навивачи МВР треба да ни гарантира безбедност,а не да бидат наоружани до заби ЗА НА ТРИБИНА,мал простор каде што ситуацијата може да се реши со неколку пендраци и буткање со штитовите.Не сме ние Полска бе или Србија па да се носат шок бомби на трибина.Ниту една полиција не носи шок бомби на трибина.Надвор од неа каде што просторот е поголем и неограничен,може,не викам не.Затоа како пример ги дадов протестите во Ѓорче и на Бит Пазар.Тогаш се употребуваа шок бомби на велико,посебно во Ѓорче

За такво нешто да носиш треба да имаш завршено факултет,треба да си психички стабилна личност и да не подлегнуваш на притисок.И да,не одат тие во први редови,туку позади остатокот од џандарите и реагираат на наредба кога треба да се исфрли шок бомба.

Само едно не разбирам кај одредени... Од кај ви таа информација дека не смеат да носат шок бомби на спортски натпревар? Тотална дезинформација е ова, тоа е нивна стандардна опрема, е сега во кои услови треба да се искористи е сосема друг муабет. Солзавец, пиштол, пендрак, шок бомба и шта год таму, се составен дел од опремата.
abe on smee i zolja da nosi, ke se najde nekoja regulativa, ne e rabotata dali smee ili ne, tuku na koja osnova na tribina odis so shok bomba, koj go preciziral toa ? Sega eden profesor govorese, shok bombite se upotrebuvaat za masovni demonstracii na otvoreno, ne na tribina i na tolkav mal prostor, tamu nema sto da bara covek opremen so shok bomba, zasto i sebesi se stava vo opasnost, i kolegite okolu nego u paket so navivacite.

Toa deka smee, smee, ama na koja osnova ?! Nadvor od stadion da, moze da ima golemi neredi, ama tuka ne, a i nema golema masovnost be makedonsko provenstvo e ova ne delii vs grobari. Tebe nema da ti bide jezivo utre ides na gradski i u taa guzva vidis covek nakiten so shok bombi ? I Komitava sto vika, neispravnost ako e vo prasanje, od cista mira da se aktivira, ne e ni bitno toa, fakt e deka mestoto na shok bombite ne im e na tribini, preopasno e.

Сепак полицијата не лажел вчера кога кажа дека навивачот ја украл шок бомбата,епа сега вие прашувајте се сега како можел да му ја зема,едноставно му ја земал не гледате дека има гужва во такви ситуации санодилвите се снаоѓаат најдобро,за дечкото многу ми и е жал што и се случи,јас да бев на негово место сега ке бев во таква депресија што немаше ни да зборам со никого. Можеби вчера денеска една недела, нема да ја чуствува загубата но после тоа не знам дали ке се помири со тоа, се надевам дека е до толку храб и силен.
Гледај го на снимките ни паника да го фати што му е раката таква ни да падне у несвест..ништо. Гледај го на сликата со Чкембари што се сликале, се смее. Мислам и дека за време на војната бил да се бори. Едно мора да му се даде респект. Дечково има срце и муда планина ама нема мозок.

значи другар навистина паламудиш.Извини вака.

На толку мала трибина нема теоретска шанса да се фрли шок бомба или топовски удар.Само солзавец.Камоли да земеш со себе некое такво опасно орудие кое носи опасност по сите на толку мал простор.
Таквите луѓе,на пример во Германија како најорганизирана на стадионите,се надвор од трибина и посматраат што се случува.Ако увидат дека не можат да излезат на крај со навивачите кои им покажуваат значителен отпор,фрлаат СОЛЗАВЕЦ,а не шок бомба.Се размислува на се.Солзавецот на пример полицајците не може да ги повредат бидејќи имаат гас маски,навивачите барем поголемиот дел немаат шалови преку лице и тука настанува нивната акција каде што ги протеруваат од трибина.
Кој земал,зошто земал шок бомба за толку мало место треба да одговара.
Полицијата беше да обезбедува натпревар со неколку иљадна публика. Секакви сценарија можеа да се случат. И до нереди на терен и до нереди кај помногубројна публика на Пелистер и нереди по пат низ град.... нема ваљда да речат, “Чекајте да се пресоблечиме и опремиме за ситуација на мал простор...“
На видеото кое се прикажува на Тера ТВ снимено е многу јасно како бомбата е во рацете на комити, се гледа како неколку пати мафка со неа па ја спушта па пак ја крева мафка па негови другари пуштаат раце по неа па како да се грабаат околу неа кој да ја земе... сосема можно е во тоа тргачње некој случајно да го извадил осигурачот и 1-2 секунди по тоа бомбата да пукне. Се надеввам наскоро ќе го има и тоа видео на интернет па види и сам.

Дај заклучите ја темава. Истиот муабет се врти цело време, џабе дискусија.
Крај краева, јасно ни е на сите каков ќе биде крајниот исход, кој ќе биде кривецот и кој ќе ги сноси последиците. Тоа ти е Македонија.

Ми враќа мемории кога познаник фати крадец како му краде точак, и го олеши од ќотек, па го тужеше лоповот и го доби. :facepalm:
Мислам, у реду е, дечкото останал без палец и показалец, практично инвалид, ја научил лекцијата. Фали уште затвор да лежи.

Без палец како без рака да си.
Да имаше големи повреди и кај други луѓе ништо чудно и затвор да лежеше, но за негова среќа (условно кажано) - никој друг не е посериозно повреден (иако има двајца други со повреди на нозете).

abe on smee i zolja da nosi, ke se najde nekoja regulativa, ne e rabotata dali smee ili ne, tuku na koja osnova na tribina odis so shok bomba, koj go preciziral toa ? Sega eden profesor govorese, shok bombite se upotrebuvaat za masovni demonstracii na otvoreno, ne na tribina i na tolkav mal prostor, tamu nema sto da bara covek opremen so shok bomba, zasto i sebesi se stava vo opasnost, i kolegite okolu nego u paket so navivacite.

Toa deka smee, smee, ama na koja osnova ?! Nadvor od stadion da, moze da ima golemi neredi, ama tuka ne, a i nema golema masovnost be makedonsko provenstvo e ova ne delii vs grobari. Tebe nema da ti bide jezivo utre ides na gradski i u taa guzva vidis covek nakiten so shok bombi ? I Komitava sto vika, neispravnost ako e vo prasanje, od cista mira da se aktivira, ne e ni bitno toa, fakt e deka mestoto na shok bombite ne im e na tribini, preopasno e.
Тој ја носел оти ситуацијата беше ппотенцијално ризична. Имаше повеќе од 5000 навивачи. Имаше секакво сценарио... кој можеше да предвиди кое ќе се оствари... дали 2000 бесни чкембари ќе влетаат н атерен?? дали по пат до автобууска че се случи судир на поголеми групи.... дали ќе треба 5000 навивачи да се смируваат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom