Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Прв пат ќе патувам со wizzair и ме интересира дали е битна големината на куферот за чекираниот багаж или само да биде до 32 кг. и дали во чекираниот багаж може да се носи пудра, парфем,креми итн и дали треба да бидат во ќесе?
Битна е големината (димензиите) на чекираниот багаж, во него може да се носат производите што ги наведе, но најдобро е да си ги спакуваш во посебно ќесе во багажот.

Прв пат ќе патувам со wizzair и ме интересира дали е битна големината на куферот за чекираниот багаж или само да биде до 32 кг. и дали во чекираниот багаж може да се носи пудра, парфем,креми итн и дали треба да бидат во ќесе?

http://wizzair.com/mk-MK/useful_information/baggage

Максималните димензии за едно парче багаж за да го собере низ вратата за карго се:
Ширина: 1,499 m
Висина: 1,194 m
Должина: 1,715 m
Поради здравствени и безбедносни причини тежината на едно парче чекиран багаж не смее да надминува 32 килограми.

Не сфаќам што е работата со ова.
Ќе може некој да ми објасни?
Дали ова значи дека на веќе купените карти и багажот што го имам платено можам да добијам попуст, или само за летови и багаж купени на овие дати?

The 33% discount applies to the checked-in baggage fee if you add it to a new or existing booking via wizzair.com, the WIZZ Air mobile app or the WIZZ Air call centre 3 hours prior to the scheduled departure time. This offer is valid if the checked-in baggage is added to a new or existing booking on 30th or 31st July 2014 only.

Попустот од 33% важи за надоместот за чекиран багаж ако го додадете на нова или постојна резервација преку wizzair.com, мобилната апликација Wizz Air или повикувачкиот центар на Wizz Air 3 часа пред закажаното време за поаѓање. Понудата важи само ако чекираниот багаж се додаде на нова или постојна резервација на 30 или 31 јули 2014.

The 33% discount applies to the checked-in baggage fee if you add it to a new or existing booking via wizzair.com, the WIZZ Air mobile app or the WIZZ Air call centre 3 hours prior to the scheduled departure time. This offer is valid if the checked-in baggage is added to a new or existing booking on 30th or 31st July 2014 only.

Попустот од 33% важи за надоместот за чекиран багаж ако го додадете на нова или постојна резервација преку wizzair.com, мобилната апликација Wizz Air или повикувачкиот центар на Wizz Air 3 часа пред закажаното време за поаѓање. Понудата важи само ако чекираниот багаж се додаде на нова или постојна резервација на 30 или 31 јули 2014.
Одговоров како Јанкуловска изјави ко ќе дава на Сител :LOL:
Имам купено веќе карти во два правци, со по една торба во багаж, останува уште да се чекирам. Дали ми важи попустот и како може да го активирам?

Имам купено веќе карти во два правци, со по една торба во багаж, останува уште да се чекирам. Дали ми важи попустот и како може да го активирам?
Па прочитај бе, убаво е објаснето. Значи ако имаш купено карта и немаш додадено багаж кога ќе додадеш ќе имаш попуст, или сега ако купуваш карта и багаж одеднаш ќе ти важи.

Малце сме разгалени чинам :cool:

@Tranquilis ај ако можеш одговор на следново: Купувам карта за 30 септември кон Скопје, 20 октомври назад во Германија. Пасошот истекува на 10 октомври и во меѓувреме ќе биде изваден нов. Дали е проблем ако едниот лет биде со стариот, а повратниот лет со новиот пасош? Пасошот е важен само за чекирањето така? И се пишува пред чекирањето, па може да се впише новиот? Кажувајте најитно што можете, да знам дали да се зема повратна или???

@Tranquilis ај ако можеш одговор на следново: Купувам карта за 30 септември кон Скопје, 20 октомври назад во Германија. Пасошот истекува на 10 октомври и во меѓувреме ќе биде изваден нов. Дали е проблем ако едниот лет биде со стариот, а повратниот лет со новиот пасош? Пасошот е важен само за чекирањето така? И се пишува пред чекирањето, па може да се впише новиот? Кажувајте најитно што можете, да знам дали да се зема повратна или???
Ако картата не си ја чекирал тоа е добро само таа карта ќе ја чекираш со новиот број од новиот пасош и тоа е

После плаќање и резервација преку кредитна картица,за колку време стигнуваат картите на акаунт маилот?

Картите не ти стигнуваат на маил, туку после чекирањето (значи не после плаќaњето) на картите веднаш можеш да ги испринташ или да ги зачуваш како PDF.
После плаќањето добиваш само потврда преку маил, а по неколку дена ти праќаат и фактура.

Да резервирам карта за Лондон од Скопје, на чекирањето кој пасош треба да го пишам, македонски или бугарски?
За враќање знам дека е бугарски, ама за на таму не знам

Да резервирам карта за Лондон од Скопје, на чекирањето кој пасош треба да го пишам, македонски или бугарски?
За враќање знам дека е бугарски, ама за на таму не знам

Со македонски пасош за Лондон ти треба виза, така да пиши го бугарскиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom