Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.292
Поени од реакции
3.665
Некој има добри снимки изгледа што направиле овие 6 и ги пушија на одмор во Идризово. Друг пат пак нека кршат суд и маваат по џандари и пак да се надеваат дека како на Кале ќе им извадат лисиците. Сега го јадеа за сите пари :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.933
Поени од реакции
83.204
Bas me interesira tie sto palea i diveea vo Gjorce kolkava kazna dobieja ?
Иако не беа толку насилни како бранителите на убијците, сепак, колку што чув, двајца имаат по две години затвор, а повеќемина со казни од неколку стотини евра. Кој знае поточно нека каже.[DOUBLEPOST=1406728608][/DOUBLEPOST]
Готово затварај тема се јавија и партиските

Да. Нашиот премиер Груевски ги ослободува од секаква вина оние кои извршиле воени злосторства врз неговиот народ, неговата полиција има двојни аршини (повторно на штета на неговиот народ) и накратко со години замижува пред теророт кој се врши врз неговиот сопствен народ.[DOUBLEPOST=1406728911][/DOUBLEPOST]
ova ne go ocekuvav od sudot,se mislev ke gi oslobodat ili nekoja uslovna ke mu dadat
prezadovolen sum :D
LOL, чекај малку, зборуваме за нашите судови тука. ако власта можеше да ги ослободи хашкине воени злосторници, ако може да применува со години, двојни аршини на штета на Македонците, верувај дека може да среди овие да бидат ослободени, а убијците да не лежат доживотна.

Последно уредено:
Член од
5 јули 2013
Мислења
85
Поени од реакции
37

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.933
Поени од реакции
83.204
Да, да.. све максимални казни, строго нема што.
Но, нас не интересира колку ќе лежат осудените за стореното (и овие од Смилковско мачениците, и овие пизди кои ги бранеа).

Нас не интересира дефинитивната судска пресуда и вистинската казна, а не PR вести.

Член од
5 јули 2013
Мислења
85
Поени од реакции
37
Да, да.. све максимални казни, строго нема што.
Но, нас не интересира колку ќе лежат осудените за стореното (и овие од Смилковско мачениците, и овие пизди кои ги бранеа).

Нас не интересира дефинитивната судска пресуда и вистинската казна, а не PR вести.
Tocno e toa,ali ne veruvam deka ovoj pat taka lesno ke pominat,sepak krsenje na sudot so sudii na visoki pozicii koj bea vnatre koga se krsese zgradata,samiot cin na napad na drzavna istitucija, i toa edna od najvisokite vo drzavata se smeta za terorizam,napad na samata drzava,plus triest povredeni policajci,isto napad na drzava,jas mislam deka imaat i sreka, i pak im e progledano nis prsti,zasto ako gi osudea za ovie dela koj gi nabrojav, ke imaa mnogu pogolemi zatvorski kazni,zatoa mislam deka nemozat pomalce od ova da dobijat...

Член од
23 декември 2007
Мислења
314
Поени од реакции
165
Во секој случај казната неможе да биде иста со таа на протестантите од бит пазар . Затоа што во Ѓорче немаше напад на држави институции и обиди за убиство на полициски службеници. Taka што не се исти кур за да ги споредуваш . Нашиот е поголем . :P
Licemerstvoto vi e pogolemo nisto drugo. Institucia ti e MVR isto... da izlezea albanci da palea po tetovo makedonski dukani sto vikas ?

Vandalizam ti e i toa i toa ... potoa filmovi demek izigravame kalimero ... eve ti nepravda na lice mesto.

Koga imas sistem vo race odlucuvas sto ke imenuvas obid za ubistvo a sto kamenuvanje ...

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.274
Поени од реакции
6.989
Licemerstvoto vi e pogolemo nisto drugo. Institucia ti e MVR isto... da izlezea albanci da palea po tetovo makedonski dukani sto vikas ?

Vandalizam ti e i toa i toa ... potoa filmovi demek izigravame kalimero ... eve ti nepravda na lice mesto.

Koga imas sistem vo race odlucuvas sto ke imenuvas obid za ubistvo a sto kamenuvanje ...
така е многу сме јаки,утре Вашингтон го бомбардираме око не ни трепнува

време е да ги фатите калашите и да одите в планина да ги барате правата,гледаш обесправени сте немате никаква права на жалба,не знам шо чекате..........

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.861
Поени од реакции
4.805
Na nekolku navrati protestiravte palevte i kresevte ...Nemase osudeni.

Ovoj so belata majca sigurno trgnal da ja predava betonskata kocka na policijata da ne nastrada nekoj de.

Mesto da ja podrzis odlukata za vo idnina da ne slucuvaat vakvi raboti...ti go ukluci Nacinalizmot i pocna da si go meris na drzavno nivo ...aka tresis zeleni ....Kamenuvanje ne e obid za ubistvo ne be neee ...povik za tolerancija i mir e.

Член од
5 јули 2013
Мислења
85
Поени од реакции
37

Urban84 se sekavas na tragicnata slucka vo Gostivar,So policaecot Jakimovski,sto napravija Albancite togas!?Ne krsea kuki i dukani i koli na Makedonci!?ili si so slaba memorija mozebi!?Daj da napravime ednas objektiven muabet,ednas sogledaja situacijata nepristrasno i ke ja vidis celata vistina i igra...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Еден од најчитаните германски весници јавно истапи со предлог за селективност за давање визи и азил, да не се дава на муслимани. Ми пречат Муслиманите!- ќе рече уредникот на веста.

Ние тоа го нарекуваме: Она кога ќе ти дојдат преку тасета.
Во превод овде.

А во реалноста муслиманите за да добијат азил од испуканиве земји се конвертираат на писмено во христијани. Тоа на времето беше за кило компири денес за азил.

Овде ми се виде најсоодветно, @blue ladybug премести ми го кај Николо ако не :)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.541
Поени од реакции
5.095
Сега се надевам дека нема да има негодувања. Полицијата инфилтрирала провокатори да фрлаат бекатон и да ги претстават протестите за насилни, судот ги осуди провокаторите. Албанците треба да се најзадоволни од пресудиве.
Ако се осудени провокаторите, да.
Но што ако се осудени некои рандом протестанти за повеќе да има протести?
*За тие кои им веруваат слепо на институциите ова е спојлер и нека го игнорираат, и ти спаѓаш во таа група но, чим ме спомна де....[DOUBLEPOST=1406736846][/DOUBLEPOST]
Еден од најчитаните германски весници јавно истапи со предлог за селективност за давање визи и азил, да не се дава на муслимани. Ми пречат Муслиманите!- ќе рече уредникот на веста.

Ние тоа го нарекуваме: Она кога ќе ти дојдат преку тасета.
Во превод овде.

А во реалноста муслиманите за да добијат азил од испуканиве земји се конвертираат на писмено во христијани. Тоа на времето беше за кило компири денес за азил.

Овде ми се виде најсоодветно, @blue ladybug премести ми го кај Николо ако не :)
Немаме верски проблеми овде, темата ти е утната скрос...[DOUBLEPOST=1406736902][/DOUBLEPOST]
Тие треба да се наградат за борба против исламска експанзија...
Атеисти беа сопствениците на локалите...[DOUBLEPOST=1406736959][/DOUBLEPOST]
Во секој случај казната неможе да биде иста со таа на протестантите од бит пазар . Затоа што во Ѓорче немаше напад на држави институции и обиди за убиство на полициски службеници. Taka што не се исти кур за да ги споредуваш . Нашиот е поголем . :P
Да де, молотовиот коктел само ќе запали нешто...

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.265
Поени од реакции
26.134
Ако се осудени провокаторите, да.
Но што ако се осудени некои рандом протестанти за повеќе да има протести?
*За тие кои им веруваат слепо на институциите ова е спојлер и нека го игнорираат, и ти спаѓаш во таа група но, чим ме спомна де....
Нормално дека повеќе ќе им верувам на институциите врз кој индиректно имам контрола (иако не е совршена и се тоа), кои се составени од луѓе кој ги знам (повторно не се совршени и не секогаш најдобрите ги бираат за таму) и раководени од луѓе кој во најголем дел ги бирам на избори (иако дел од нив не ми се допаѓаат), отколку на Муки од Алсат, Беким од Чаир и Пуно од Куманово.

И покрај се тоа во заградите, уште 1000 пати да бирам, уште 1000 пати би избрал да им верувам на институциите пред да им верувам на вториве. Затоа што вториве дури и да има снимки од делото (како што имаше во случајов) ќе одбиваат да веруваат на институциите и ќе серат дека тоа биле некои рандом сироти луѓе кои биле испровоцирани од провокаторите кои не се осудени. Бајато и досадно.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Сите нормални Албанци (како Пуно) немаат ништо против сторителите да бидат осудени. Ама оние вистинските да бидат осудени, а не овие што биле приведени додека пиеле кафе и во живот не фрлиле бекатонка. Сериозно, половина од осудените воопшто и не знаеле што е тоа бекатонка.

Протести кога?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.933
Поени од реакции
83.204
Сите нормални Албанци (како Пуно) немаат ништо против сторителите да бидат осудени. Ама оние вистинските да бидат осудени, а не овие што биле приведени додека пиеле кафе и во живот не фрлиле бекатонка. Сериозно, половина од осудените воопшто и не знаеле што е тоа бекатонка.

Протести кога?
Пуно не е нормален Албанец.

Ова ти е нормален Албанец:
Lavdrim Muhaxheri, najpoznatiji kosovski pripadnik Islamske države nakon paljenja pasoša prešao na klanje
Lavdrim Muhaxheri, najpoznatiji kosovsi pripadnik Islamske države u Iraku i Siriji prošlog mjeseca je zbog paljenja pasoša Kosova bio predmet interesiranja medija u regiji. Lavdrim Muhaxheri je ovaj put otišao dalje, na svom Facebook profilu jutros je objavio fotografije na kojima se vidi kako kolje nekog čovjeka, a poslije toga u rukama drži njegovu glavu. Ubrzo nakon postavljanja fotografije su blokirane. Lavdrim Muhaxheri nije naveo gdje je počinio klanje, ali se može pretpostaviti da se radi o Siriji.

Kajgana Shop

На врв Bottom