Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ако сакаш да жртвуваш мускулна маса слободно.
http://suppversity.blogspot.com/2014/06/true-or-false-occasional-weekend.html
Enough of the ranting - Let's take stock, now: Alcohol impairs protein synthesis, specifically in the fast-twitch "easy-growing" type II fibers. Alcohol nullifies the anabolic and anti-catabolic effects of insulin and IGF-1 on skeletal muscle. Alcohol increases myostatin and puts a break on muscle growth. Alcohol intoxicates the testes, reduces testosterone production in men and messes with the estrogen to androgen ratio in men and women. And, last but not least, alcohol impairs post-workout glycogen re-synthesis (Burke. 2003) and augments the loss of force associated strenuous eccentric exercise (Barnes. 2010a,b).

You can hardly need more reasons to be convinced that this true of false article is dealing with a "false" hypothesis. Alcohol will hamper skeletal muscle hypertropyh, it will decrease your testosterone levelsand it will impair your strength and recovery. So, do you really want more good reasons to stay away from booze in general and "above-threshold" doses of 1.5g/kg, in particular?

Да го знаеше Шварценегер ова, ќе беше поразвиен :))))

Дајте ми препорака за да пијам нешто со млеко по што пиев гејнерче еден период и мавав по литро на ден а сега немам со што да го пијам,нешто како несквик или слично нешто само да биде вкусно млекото

Стевија, какао и кокос у цимет.

Каде може да купам такво нешто ? и што уште друго би можел да пијам со млеко ? незнам дали да ги јадам оние како несквик што се едни како топчиња ако знаеш

Другар имаш маркети, оди и прошетај.
Бодибилдинг не е само да јадеш и да вежбаш, има и логистика малце.

Другар имаш маркети, оди и прошетај.
Бодибилдинг не е само да јадеш и да вежбаш, има и логистика малце.

Знам многу добро што е бодибилдингот,само прашав со што може да пијам а дека ќе одам да проверам фала богу :)

Кажете вежби за да го исправам рбетот, сеа дури приметив дека ми е накрив малце ама не е страшно не е многу??

Мртво кревање,згибови,стомачни и вежбање на раменици.

Кажете вежби за да го исправам рбетот, сеа дури приметив дека ми е накрив малце ама не е страшно не е многу??

Најубаво ти е да одиш на медицински масажи,заеби мртво подигање

Користиш ли движење со Колкови.
Ако не почни сумо мртво кревање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom