Прашање за Христијанството III

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Не знам дали знаеш и што знаеш, ама барем не го прескокај редот од нештата во животот и смртта.
Знаев се тоа што рече,само кажав дека кога човек умира престанува да постои и духовната копонента или неговиот дух/душа се враќа кај Бог и таа како таква не постои туку слично на ''информација''..

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Гле‘аш, мене ми се придодало...слава на Бога во Висините!
1. Јован 2:
15. Не сакајте го светот и сè што е во него. Ако некој го сака светот, во него нема љубов од Отецот.
16. Зашто, сè што е во светот – похотата на телото, желбата на очите и гордоста на животот, не е од Отецот, туку од овој свет.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Па јас токму за таа политеистичка религија, т.е. митологија и пишувам: дека токму таа митологија ги произведе и педерастијата и баханилиите.
А денес нема Христијани хомо, хетеро и сл.?!
Најлесно е вината да ја префрлиме да другиот, нели?

Ај, ти си во право дури и кога си грешка. Не би можел ништо да ти докажам, колку и да се трудам. Разбираш но си тераш по старо.
Мисла....да веруваш дека планетата Земја е стара само 10.000 г. е смешка. А ако се докаже (А Е ДОКАЖАНО) дека е постара, тогаш целата Библија паѓа во вода. :P

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Исто така и виличари сакам кога ме цитираат па уште едно задоволство ми укажа.За образот,нема мојот образ врска но зошто да не "извалкам'' нечив образ на некоја граѓанка од нашето соседство или и ти си ХУМАНИТАРЕН па не ти смета ако би имал или имаш сестра па да се растура таму во Чаир,по Халкидики или во некој Софиски факултет ? да бе вас атеистите супер ви е тоа,што ви рекол шкорпион I DONT GIVE A FUCK.. јака атеистичка логика.
За мојот живот,кажувам само кога некој ќе ме испровоцира да кажам,и кажувам само минимално а тоа е 0000000,1% од мојот приватен живот.И не ме цитирај за ова веќе имаш тема друга.
Човечкиот говор сеуште нема изнајдено доволно софистициран и прецизен начин да се долови магнитудата на глупоста изнесена во овој пост.....

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643

Ај, ти си во право дури и кога си грешка. Не би можел ништо да ти докажам, колку и да се трудам. Разбираш но си тераш по старо.
Мисла....да веруваш дека планетата Земја е стара само 10.000 г. е смешка. А ако се докаже (А Е ДОКАЖАНО) дека е постара, тогаш целата Библија паѓа во вода. :P
Пред некој ден случајно пуштам Дискавери(ги вртев каналите да најдем нешто интересно),и таму емисија се вика Космос и се збореше општо за црни дупки,хипернови,супернови итн.. и за животот на земјата како настанал,овој црнецов зема грозје,се врти накај камерава и вика ,,They are like us,star dust''.Нели бевме мајмуни? па после риби.. па сега ѕвездена прашина.. во Библијата го нема тоа,на секој 10 години се менува потеклото на човекот..

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
„Вруќ„ брат па уште и рисјанин?...Ајде де. :icon_lol:

Види во Левит, 20.13.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601

Пробано е веќе до сега (да не си барам постови) како и со 99,99% грешка во науката, никако не може да испадне неговата математика. А да биде трагедијата поголема, ги користи добивките од науката, и се крсти во неа, ама кога ќе дојде моентот дека таа наука ги побива неговите верувања, тогаш одма не чини. ................ имаше еден збор за таквите луше, ама не ми текнува;)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А ако се докаже (А Е ДОКАЖАНО) дека е постара, тогаш целата Библија паѓа во вода. :P
Да де, и мојата паста за заби е „докажано„ најбоља у Вселената, ама не знам кој, каде и како тоа го докажал...:icon_lol:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Човечкиот говор сеуште нема изнајдено доволно софистициран и прецизен начин да се долови магнитудата на глупоста изнесена во овој пост.....
А гледаш јас совршено добро разбираш зошто ти го мислиш тоа.. патем,зошто ако другите употребуваат,ете како суарез таков речник да неможам и јас.. ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
1. Јован 2:
15. Не сакајте го светот и сè што е во него. Ако некој го сака светот, во него нема љубов од Отецот.
16. Зашто, сè што е во светот – похотата на телото, желбата на очите и гордоста на животот, не е од Отецот, туку од овој свет.
Лука 12:
29. Па затоа и вие, не барајте што ќе јадете или што ќе пиете; и не се загрижувајте!
30. Сето тоа го бараат и незнабошците на овој свет; а вашиот Отец знае дека тоа ви е потребно.
31. Но барајте го царството Божјо, и сето тоа ќе ви се придаде![DOUBLEPOST=1406316512][/DOUBLEPOST]
Отиде во казаните МиКИ!!
Има кој да суди за мене...само праведниот Судија, а не самоповиканиот судија.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А гледаш јас совршено добро разбираш зошто ти го мислиш тоа.. патем,зошто ако другите употребуваат,ете како суарез таков речник да неможам и јас.. ?
Затоа што ти сакаш да се е*еш ама да не ти влезе. Сакаш да си припишуваш религија која повикува да ги сакаш непријателите, да не користиш насилство, да не се стремиш кон материјалност, да не судиш.....А од друга страна да го правиш спротивното од сето тоа.[DOUBLEPOST=1406316768][/DOUBLEPOST]
Лука 12:
29. Па затоа и вие, не барајте што ќе јадете или што ќе пиете; и не се загрижувајте!
30. Сето тоа го бараат и незнабошците на овој свет; а вашиот Отец знае дека тоа ви е потребно.
31. Но барајте го царството Божјо, и сето тоа ќе ви се придаде![DOUBLEPOST=1406316512][/DOUBLEPOST]

Има кој да суди за мене...само праведниот Судија, а не самоповиканиот судија.
Дволичник! Зошто ги премолчуваш и стиховите што следат и што многу јасно кажуваат што е тоа што ќе се придаде?!

Лука 12:
32. Не бој се, мало стадо! Зашто волјата на вашиот Отец е вам да ви го даде царството.
33. Продајте ги имотите ваши и давајте милостина! Згответе си ќесиња, што нема да изветват, сокровиште на небото, каде крадец не се приближува и кое молец не го јаде;

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Затоа што ти сакаш да се е*еш ама да не ти влезе. Сакаш да си припишуваш религија која повикува да ги сакаш непријателите, да не користиш насилство, да не се стремиш кон материјалност, да не судиш.....А од друга страна да го правиш спротивното од сето тоа.
Лајк за ова што покажа памет со тоа и култура.Јас не препишувам туку припаѓам и тоа е едно,второ прочитај што пишав до еден од предходните постови,трето.. немој со ова првиов дел од реченицава.. клише е тоа веќе,старо ка Библија.... не ме разочарувај.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Да де, и мојата паста за заби е „докажано„ најбоља у Вселената, ама не знам кој, каде и како тоа го докажал...:icon_lol:
Па кажи рецепт. И клај патент, за секој случај, ако е твоја иновација.
„Вруќ„ брат па уште и рисјанин?...Ајде де. :icon_lol:

Види во Левит, 20.13.
Нема што да видам таму. Јас ти кажав. Одговорите на прашањата се кријат во книгите. Како за тебе, така и за мене.
Црквата е таа која во минатото палела книги, тоа е еден вид ограничување па дури и забрана. И ај читни нешто плус дали имало педери во Европа од 7-14 век, и дали имало потоа. И која религија е претходник на тие настани?! Грчката митологија, нели?!![DOUBLEPOST=1406317313][/DOUBLEPOST]
Пред некој ден случајно пуштам Дискавери(ги вртев каналите да најдем нешто интересно),и таму емисија се вика Космос и се збореше општо за црни дупки,хипернови,супернови итн.. и за животот на земјата како настанал,овој црнецов зема грозје,се врти накај камерава и вика ,,They are like us,star dust''.Нели бевме мајмуни? па после риби.. па сега ѕвездена прашина.. во Библијата го нема тоа,на секој 10 години се менува потеклото на човекот..
Ја следам, но не редовно.
Не се менува потеклото на човекот. Има и таква теорија. Панспермијата. За мене е невозможна како абио. Но за некој е возможна.
И од друга страна размисли. Тука се мисли на првиот живот на планетата Земја. А не за тој пат на настанокот на човекот што е сосем друга тема за дискусија. :)

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Дволичник! Зошто ги премолчуваш и стиховите што следат и што многу јасно кажуваат што е тоа што ќе се придаде?!
Не премолчувам ништо: тоа што ти не го разбираш, не значи дека јас го премолчувам.[DOUBLEPOST=1406317411][/DOUBLEPOST]
Црквата е таа која во минатото палела книги,
Кога и кои книги се запалени?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ја следам, но не редовно.
Не се менува потеклото на човекот. Има и таква теорија. Панспермијата. За мене е невозможна како абио. Но за некој е возможна.
И од друга страна размисли. Тука се мисли на првиот живот на планетата Земја. А не за тој пат на настанокот на човекот што е сосем друга тема за дискусија. :)
Добро,но го спомнав бидејќи да беше нешто против Бог,тоа имаше овде на форумов еден куп атеисти да го слават.. да не заборавиме каков е ставот на ''иконата на Атеизмот'' за Бог :)

Kajgana Shop

На врв Bottom