Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
И ај читни нешто плус дали имало педери во Европа од 7-14 век, и дали имало потоа..

Не бе: од 7-от до 14-от век немало педери, ама потоа одеднаш и сами од себе се „појавиле„....:icon_lol:

Незнаев каде да прашам па ќе прашам тука, дали има некој католик на форумов? Ако има,нека ми прати порака.

И која религија е претходник на тие настани?! Грчката митологија, нели?!!

Тачно!
Зевс, имено, се „онадуел„ со Ганимед токму во грчката митологија, не во будизмот.

Добро,но го спомнав бидејќи да беше нешто против Бог,тоа имаше овде на форумов еден куп атеисти да го слават.. да не заборавиме каков е ставот на ''иконата на Атеизмот'' за Бог :)
Јас ќе го славам моментот кога Исламот ќе доживее една ренесанса. Тоа ќе биде најдоброто нешто кое му се случило на човечвото.
Друго ништо не славам, а каков е ставот, искрено не знам, нит не интересира. :)

Не премолчувам ништо: тоа што ти не го разбираш, не значи дека јас го премолчувам.
Па да! Секогаш кога некој ќе го разоткрие твоето лицемерие, тогаш тој неразбира ништо.
Како бре не ти е срам да лажеш? Намерно ги изостави стиховите што следеа со цел да ја измениш пораката која ја даваат....мизерија!:sick:

Тачно!
Зевс, имено, се „онадуел„ со Ганимед токму во грчката митологија, не во будизмот.
Не заборавај. Штосот за тоа дека Исус е полубог е земен од грчката митологија.

Јас ќе го славам моментот кога Исламот ќе доживее една ренесанса. Тоа ќе биде најдоброто нешто кое му се случило на човечвото.
Друго ништо не славам, а каков е ставот, искрено не знам, нит не интересира. :)
Дај изјасни се зашто вакви.. џихадистички ставови :D

Прочитај го новиот предлог на ретардоните ,на верски вести, ќе ти стане јасно. :)
Читам ама неможам да најдам ништо во склад со тоа твоето предходно мислење,ако не ти е тешко потенцирај ми на што точно мислиш.

Читам ама неможам да најдам ништо во склад со тоа твоето предходно мислење,ако не ти е тешко потенцирај ми на што точно мислиш.
За сакатењето на женските гениталии. Мислам дека е последно. Но што и да прочиташ во врска со исламот на таа тема, нема да биде надвор од контекст.

За сакатењето на женските гениталии. Мислам дека е последно. Но што и да прочиташ во врска со исламот на таа тема, нема да биде надвор од контекст.
Аха,и зошто тоа чекаш ренесанса на исламот ? :)

Не заборавај. Штосот за тоа дека Исус е полубог е земен од грчката митологија.

Штосот е во тоа што Христос Е Господ Бог, „она„ кое грчката митологија не го познава.
И пак си во криво...:icon_lol:

Штосот е во тоа што Христос Е Господ Бог, „она„ кое грчката митологија не го познава.
И пак си во криво...:icon_lol:
Штосот е во тоа што ти мислиш дека Исус е Бог. Ти си во криво. :P

Него, што мислиш за филмот на Монти Пајтон (1979). Инспирацијата потекнува од животот на Исус.

Штосот е во тоа што ти мислиш дека Исус е Бог. Ти си во криво. :P

Не е битно што јас мислам, туку битно е „што и како„ ни е од Небесата објавено.[DOUBLEPOST=1406327033][/DOUBLEPOST]
Него, што мислиш за филмот на Монти Пајтон (1979). Инспирацијата потекнува од животот на Исус.

Не знам за кој филм се работи, ама многу е веројатно дека се работи за нечие Богохулие, за што не сакам да си го арчам времето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom