- Член од
- 5 април 2013
- Мислења
- 3.432
- Поени од реакции
- 7.187
Брат што ако е топ 5 играч Лав, па вреди ли пола тим да го дадеш за него? Не ми се верува ова да го направат Чикаго, премногу глуп потег би бил. Само мислам дека нема шанси да се деси ова, не за џабе го потпишаа Миротич кој патем е најскапиот европеец во руки сезоната, а и МекДермот за кој се претпоставува дека ќе биде еден од најдобрите шутери во лигата.
Се поизвесно е дека ќе оди во Кливленд, и нормално Леброн пак ќе си има тип топ тим, as always.![]()
1. Не го даваат пола тим. Два играчи кои воопшто не ни играа минатата сезона и еден од ротацијата е пола тим?
2. Тие играчи се колку толку заменливи. Можеби не сите веднаш, ама идното лето гарант комплетно ќе можат да бидат заменети со слични играчи кои сосема задоволително ќе ги пополнуваат нивните улоги.
Ротацијата на Чикаго може да биде ваква:
Rose / Brooks
Butler / Hinrich
Snell / Dunleavy
Love / Gasol
Noah / Gasol
Тоа ти е стандардна 9члена ротација. Дури и со Brooks и Hinrich имаат backup ако Rose пак се повреди. Три плејмејкери, три крилни играчи, три внатрешни играчи. Совршен костур на тимот. Остатокот од тимот може да се пополни со играчи на минималец кои можат да пополнуваат помали улоги. Ако Snell продолжи да шутира добро и Rose e колку толку здрав и во пристојна форма, ова е една од најјаките екипи во лигата и совршено вклопена која може многу добро да игра и во напад и во одбрана (има од се по нешто). Алтернативата која ти ја заговараш е оваа:
Rose / Brooks / Hinrich
Butler / Dunleavy
Snell / McDermott
Gasol / Mirotic
Noah / Gibson
Ова според тебе е појак тим?
П.С. И онака мене не ми е многу јасна визијата на Чикаго со потпишувањето на Гасол. Точно е дека вака ја имаат најјаката внатрешна линија во лигата (може да биде уште појака со Love), ама 4ца играчи кои бараат 30+ минути не ми е логично да чуваш (Noah, Gasol, Mirotic, Gibson), кога не е јасно што ќе биде со Rose, а и 2те крилни позиции се под голем знак прашање (макар што еден од 3 потребни ротациски играчи на крило имаат во Butler).

[DOUBLEPOST=1406196608][/DOUBLEPOST]