NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Брат што ако е топ 5 играч Лав, па вреди ли пола тим да го дадеш за него? Не ми се верува ова да го направат Чикаго, премногу глуп потег би бил. Само мислам дека нема шанси да се деси ова, не за џабе го потпишаа Миротич кој патем е најскапиот европеец во руки сезоната, а и МекДермот за кој се претпоставува дека ќе биде еден од најдобрите шутери во лигата.

Се поизвесно е дека ќе оди во Кливленд, и нормално Леброн пак ќе си има тип топ тим, as always. :icon_lol:

1. Не го даваат пола тим. Два играчи кои воопшто не ни играа минатата сезона и еден од ротацијата е пола тим?
2. Тие играчи се колку толку заменливи. Можеби не сите веднаш, ама идното лето гарант комплетно ќе можат да бидат заменети со слични играчи кои сосема задоволително ќе ги пополнуваат нивните улоги.

Ротацијата на Чикаго може да биде ваква:

Rose / Brooks
Butler / Hinrich
Snell / Dunleavy
Love / Gasol
Noah / Gasol

Тоа ти е стандардна 9члена ротација. Дури и со Brooks и Hinrich имаат backup ако Rose пак се повреди. Три плејмејкери, три крилни играчи, три внатрешни играчи. Совршен костур на тимот. Остатокот од тимот може да се пополни со играчи на минималец кои можат да пополнуваат помали улоги. Ако Snell продолжи да шутира добро и Rose e колку толку здрав и во пристојна форма, ова е една од најјаките екипи во лигата и совршено вклопена која може многу добро да игра и во напад и во одбрана (има од се по нешто). Алтернативата која ти ја заговараш е оваа:

Rose / Brooks / Hinrich
Butler / Dunleavy
Snell / McDermott
Gasol / Mirotic
Noah / Gibson

Ова според тебе е појак тим?

П.С. И онака мене не ми е многу јасна визијата на Чикаго со потпишувањето на Гасол. Точно е дека вака ја имаат најјаката внатрешна линија во лигата (може да биде уште појака со Love), ама 4ца играчи кои бараат 30+ минути не ми е логично да чуваш (Noah, Gasol, Mirotic, Gibson), кога не е јасно што ќе биде со Rose, а и 2те крилни позиции се под голем знак прашање (макар што еден од 3 потребни ротациски играчи на крило имаат во Butler).

1. Не го даваат пола тим. Два играчи кои воопшто не ни играа минатата сезона и еден од ротацијата е пола тим?
2. Тие играчи се колку толку заменливи. Можеби не сите веднаш, ама идното лето гарант комплетно ќе можат да бидат заменети со слични играчи кои сосема задоволително ќе ги пополнуваат нивните улоги.

Rose / Brooks
Butler / Hinrich
Snell / Dunleavy
Love / Gasol
Noah / Gasol

Тоа ти е стандардна 9члена ротација. Дури и со Brooks и Hinrich имаат backup ако Rose пак се повреди. Остатокот од тимот може да се пополни со играчи на минималец кои можат да пополнуваат помали улоги. Ако Snell продолжи да шутира добро и Rose e колку толку здрав и во пристојна форма, ова е една од најјаките екипи во лигата и совршено вклопена која може многу добро да игра и во напад и во одбрана (има од се по нешто). Алтернативата која ти ја заговараш е оваа:

Rose / Brooks / Hinrich
Butler / Dunleavy
Snell / McDermott
Gasol / Mirotic
Noah / Gibson

П.С. И онака мене не ми е многу јасна визијата на Чикаго со потпишувањето на Гасол. Точно е дека вака ја имаат најјаката внатрешна линија во лигата (може да биде уште појака со Love), ама 4ца играчи кои бараат 30+ минути не ми е логично да чуваш (Noah, Gasol, Mirotic, Gibson), кога не е јасно што ќе биде со Rose, а и 2те крилни позиции се под голем знак прашање (макар што еден од 3 потребни ротациски играчи на крило имаат во Butler).
:pos::pos::pos::pos: Ќути бе, кај гаѓаш тука. :D
Не реков дека ќе бидат слаби, ама ти викам мене лично не ми е сфатлив тој трејд.
Зошто да го зимаат Лав кога веќе го земаа Гасол? Гасол бара да игра прва петорка, Лав ако го земат ќе биде неизводливо да не игра прва петорка, а Ноа е недопирлив на петка.
Иначе тенки се само на тројка, ама мислам дека ќе надокнадат тука, мора да земат уште нешто. На кец Роуз и Брукс, на двојка Хајнрих и Батлер со тоа што Хајнрих и кец ќе игра во одредени ситуации а Роуз двојка, на тројка Снел и Данливи... Е тука се тенки, Данливи е добар шутер ама слаб одбранбен играч и иако Тибодо вади 110% од него кога е во прашање одбраната сепак не е тоа тоа, он природно нема физикус за да ги чува тројките во НБА. Снел е одличен шутер, и има одличен физикус за одбрана и затоа очекувам повеќе од него сезонава. Што се мене тиче ја би го дал Данливи за некој добар одбранбен играч, но не толку скап. Е сега поима немам како стојат Чикаго со селари кепот, затоа кажав моја произволна процена.

:pos::pos::pos::pos: Ќути бе, кај гаѓаш тука. :D
Не реков дека ќе бидат слаби, ама ти викам мене лично не ми е сфатлив тој трејд.
Зошто да го зимаат Лав кога веќе го земаа Гасол? Гасол бара да игра прва петорка, Лав ако го земат ќе биде неизводливо да не игра прва петорка, а Ноа е недопирлив на петка.
Иначе тенки се само на тројка, ама мислам дека ќе надокнадат тука, мора да земат уште нешто. На кец Роуз и Брукс, на двојка Хајнрих и Батлер со тоа што Хајнрих и кец ќе игра во одредени ситуации а Роуз двојка, на тројка Снел и Данливи... Е тука се тенки, Данливи е добар шутер ама слаб одбранбен играч и иако Тибодо вади 110% од него кога е во прашање одбраната сепак не е тоа тоа, он природно нема физикус за да ги чува тројките во НБА. Снел е одличен шутер, и има одличен физикус за одбрана и затоа очекувам повеќе од него сезонава. Што се мене тиче ја би го дал Данливи за некој добар одбранбен играч, но не толку скап. Е сега поима немам како стојат Чикаго со селари кепот, затоа кажав моја произволна процена.
Данливи за Марион :D добро сеа Марион е слободен агент но само да се ослободат од платата на данливи ќе можат да го земат Марион и комплетни ќе се скроз...

Данливи за Марион :D добро сеа Марион е слободен агент но само да се ослободат од платата на данливи ќе можат да го земат Марион и комплетни ќе се скроз...
Ете гледаш, имало одличен слободен агент во моментов. Одлична опција е Мерион место Данливи, добиваат на атлетицизам и уште поцврста одбрана а губат на шут, али тука се Снел и МекДермот така да тоа нема да е проблем. Е уште само да се реализира ова и Роуз да не се повреди пак и се ќе биде океј. :D

Ете гледаш, имало одличен слободен агент во моментов. Одлична опција е Мерион место Данливи, добиваат на атлетицизам и уште поцврста одбрана а губат на шут, али тука се Снел и МекДермот така да тоа нема да е проблем. Е уште само да се реализира ова и Роуз да не се повреди пак и се ќе биде океј. :D
Па марион иако е во години е еден од реткиче играчи ( Он и денг) на 3ка што можат доста добро да ги затворат Мело и Леброн...башка што ќе иаме еден офанзивен Дермот и еден дефанзивен Марион...башка што и марион не е воопшто лош и во офанзива...не е одличен шутер ама доста е солиден...е сеа уште ова да им текне да го направат управата можам комотно да кажам дека шансите да гледаме финале Спарс-Булс се доста големи...ах какво финале ќе е тоа... :)[DOUBLEPOST=1406196608][/DOUBLEPOST]

Rose / Brooks
Butler / Hinrich
Snell / Dunleavy
Love / Gasol
Noah / Gasol

Тоа ти е стандардна 9члена ротација. Дури и со Brooks и Hinrich имаат backup ако Rose пак се повреди. Три плејмејкери, три крилни играчи, три внатрешни играчи. Совршен костур на тимот. Остатокот од тимот може да се пополни со играчи на минималец кои можат да пополнуваат помали улоги. Ако Snell продолжи да шутира добро и Rose e колку толку здрав и во пристојна форма, ова е една од најјаките екипи во лигата и совршено вклопена која може многу добро да игра и во напад и во одбрана (има од се по нешто). Алтернативата која ти ја заговараш е оваа:

Rose / Brooks / Hinrich
Butler / Dunleavy
Snell / McDermott
Gasol / Mirotic
Noah / Gibson

Таџ е многу битен играч за Булс...можеби нема учинок 26 12 како лав ама пак стандартно си вадеше дабл дабл а и башка што е многу подобар дефанзивец на 4ка...доколку го трејдаат освен Ноа ќе немаме добар дефанзивец на високите позиции ...затоа не вреди толку да се даде ...башка што и Миротич е одличен шутер и знае да дава 3ки.... А и не верувам толку се мачеа за дермот да го земат на драфт за сеа да го дадат...

Овој потег ќе ми беше логичен пред да го земат Гасол и ондак би подразмислил да го понудеа Бузер и уште некој ( не таџ) ондак би бил супер трејд...мене ми е омилен играч Лав...ама нејкам да дојде по ваква цена....

Неколку работи да разјасниме.

1. Не велам јас ниту дека се слаби играчи Гибсон, Миротиќ и евентуално МкДермот, ниту дека Чикаго ќе биде слаб тим без Love. Едноставно појаки ќе бидат со тој трејд за Love. Играчи од рангот на Gibson, Mirotic и McDermott има доволно во НБА и можат да се доведат на еден куп различни начини (драфт со понизок пик, слободни агенти, трејдови). Играчите од рангот на Love е исклучително тешко да се доведат и пола лига нема намирисано таков играч едно 10 години наназад.

2. Проста е математиката. Според начинот на кој функционира НБА со драфтот, сите математики околу salary cap-от и слично се исплаќа скоро се да се даде за оние 5-10 најголеми ѕвезди. Освен Noah, се се исплаќа да даде Чикаго за Love. Ако Rose e здрав и барем делумно добар, околу Rose, Love и Noah може да се изградат кандидати за титула за следните 10 години на еден куп различни начини. Многу полесно е. Дури и само Love и Noah да ги имаш можеби е доволно со оглед на тоа колку квалитетни плејмејкери има моментално (и заради тоа може да се добијат поевтино). Вака каков што е тимот на Чикаго, не сум сигурен колку е кандидат за титула. Се зависи од Rose. А искрено, иако ќе ме пцуете, се сомневам дека ќе го видиме пак некогаш во она МВП издание....

3. Просто е прашањето до вас навивачите на Чикаго. Која од овие две постави според вас е појака:

опција 1:
Rose / Brooks
Butler / Hinrich
Snell / Dunleavy
Love / Gasol
Noah / Gasol

опција 2 (двајца веројатно нема ни да играат бидејќи особено во плејоф, ретко се оди со ротација поголема од 9 играчи):
Rose / Brooks / Hinrich
Butler / Dunleavy
Snell / McDermott
Gasol / Mirotic
Noah / Gibson

И ова е пред да се земе во предвид дека идното лето пак ќе може барем еден посолиден играч да се потпиши за околу 6 милиони по сезона. Со втората постава таков не е ни потребен бидејќи нема минути за него...

П.С. Love е едно 10 пати подобра опција од Мело.

Неколку работи да разјасниме.

1. Не велам јас ниту дека се слаби играчи Гибсон, Миротиќ и евентуално МкДермот, ниту дека Чикаго ќе биде слаб тим без Love. Едноставно појаки ќе бидат со тој трејд за Love. Играчи од рангот на Gibson, Mirotic и McDermott има доволно во НБА и можат да се доведат на еден куп различни начини (драфт со понизок пик, слободни агенти, трејдови). Играчите од рангот на Love е исклучително тешко да се доведат и пола лига нема намирисано таков играч едно 10 години наназад.

2. Проста е математиката. Според начинот на кој функционира НБА со драфтот, сите математики околу salary cap-от и слично се исплаќа скоро се да се даде за оние 5-10 најголеми ѕвезди. Освен Noah, се се исплаќа да даде Чикаго за Love. Ако Rose e здрав и барем делумно добар, околу Rose, Love и Noah може да се изградат кандидати за титула за следните 10 години на еден куп различни начини. Многу полесно е. Дури и само Love и Noah да ги имаш можеби е доволно со оглед на тоа колку квалитетни плејмејкери има моментално (и заради тоа може да се добијат поевтино). Вака каков што е тимот на Чикаго, не сум сигурен колку е кандидат за титула. Се зависи од Rose. А искрено, иако ќе ме пцуете, се сомневам дека ќе го видиме пак некогаш во она МВП издание....

3. Просто е прашањето до вас навивачите на Чикаго. Која од овие две постави според вас е појака:

опција 1:
Rose / Brooks
Butler / Hinrich
Snell / Dunleavy
Love / Gasol
Noah / Gasol

опција 2 (двајца веројатно нема ни да играат бидејќи особено во плејоф, ретко се оди со ротација поголема од 9 играчи):
Rose / Brooks / Hinrich
Butler / Dunleavy
Snell / McDermott
Gasol / Mirotic
Noah / Gibson

И ова е пред да се земе во предвид дека идното лето пак ќе може барем еден посолиден играч да се потпиши за околу 6 милиони по сезона. Со втората постава таков не е ни потребен бидејќи нема минути за него...

П.С. Love е едно 10 пати подобра опција од Мело.
2рата во секое време ќе ја изберам од неколку опции..со првата останува само со 3ца добри високи играчи од кој 1 е ГАСОЛ...сите знаеме дека си има проблеми со повреди и тешко е дека цела сезона ќе ја изигра здрав..А и Лав не е нешто посјаен се мачи со повреди и он ...рачунај еден да се повреди од нив и со што остануваме? само со 2ца да играат под кошеви без замена? а не дај боже некад да се погодат и двајцата повредени остануваме со 1....додека пак со вториов избор и доколку Гасол се повреди на период има двајца квалитетни играчи да го земанет и миротич и гибсон...многу сме подлабоки и многу попокриени со вториов избор...и лани Мајами имаше подобра прв петорка од спарс ама затоа спарс беа подлабоки играчите им беа поодморени маклу од тие на Мајами и видовме што се случи...

п.с Лав за чикаго во никој случај не е подобра опција од мело пошто нас очајно ни требаше 3ка шутер..додека под кош воопшто не е алармантна ситуацијата...

Јакото е што и двете страни сте во право. :D

Нелогично е само потпишувањето на Гасол, ако имале намера да запнат за Љубовта.

И ебати човекот овој Гасол, си отиде намерно у Чикаго за да игра повеќе, сеа ќе го заебат ко ЛАЛ што го дриблаа три сезони.

Јакото е што и двете страни сте во право. :D

Нелогично е само потпишувањето на Гасол, ако имале намера да запнат за Љубовта.

И ебати човекот овој Гасол, си отиде намерно у Чикаго за да игра повеќе, сеа ќе го заебат ко ЛАЛ што го дриблаа три сезони.
тоа и ја викам...доколку не се земеше гасол ондак овој трејд ќе имаше смисла...башка што можеа бузер да го понудат и уште некој играч за Лав ондак без расмилување би се земал...а вака ама ич ми нема логика потегов и воопшто нема да ја подобри ситуацијата за булс...резултатот би бил ист само што без трејдов Булс ќе биде многу подлабоки и ќе можат да покријат евентаулни повреди...а богами ќе има ..... пошто знаеме каков фанатик е Тибс и дека секад бара 100 % и ретко дава одмор на играчите доколку се запне....при што доведува до повреди повремено...

Rose / Brooks
Butler / Hinrich
Snell / Dunleavy
Love / Gasol
Noah / Gasol

Rose / Brooks / Hinrich
Butler / Dunleavy
Snell / McDermott
Gasol / Mirotic
Noah / Gibson

Од овие 4ца само Ноа ќе има 30+ минути. Нема логика Гасол да го оптоваруваат со толку минути, Гибсон мислам дека ќе си биде задоволен со 25-28, колку што имаше и до сега, што е и перфектна улога за него. А Миротич, иако е доста платен и се очекува многу од него, сепак на крајот на краиштата е руки и сигурно нема да добива некои огромни минути.

Се поизвесно е дека ќе оди во Кливленд, и нормално Леброн пак ќе си има тип топ тим, as always. :icon_lol:

7 години играње со Дониел Маршал, Буби Гибсон, и Саша Павловиќ у прва постава, и 4 године со Д-Вејд и Бош не би рекол дека е ас олвејс !!

Вие што сте навивачи на Чикаго стварно не сакате да земете еден од топ 5 играчи у лигата, тип што гарантинра 20/10 секоја утакмица, за два руки играчи и еден рол плејер??

Боже Петра !!

7 години играње со Дониел Маршал, Буби Гибсон, и Саша Павловиќ у прва постава, и 4 године со Д-Вејд и Бош не би рекол дека е ас олвејс !!

Вие што сте навивачи на Чикаго стварно не сакате да земете еден од топ 5 играчи у лигата, тип што гарантинра 20/10 секоја утакмица, за два руки играчи и еден рол плејер??

Боже Петра !!
Не по таа цена незнам што не ви е јасно ...Со Лав ако дојде остануваме на Ноа, Гасол и Лав под кошеви...лав и Гасол знаат да се повредуваат почесто башка што ЛАВ сеуште нема изиграно фул сезона здрав и не е ни приближно добар во одбрана како Таџ башка што таџ беше одличен во плеј оф прошла сезона... и кој ќе ни бидат замени кога ќе се повреди некој од овие? а ќе се повреди гарант...

Боже Петра !!
Russ-Troll_medium.gif

Дечки многу ја иступивте вие со ова трејдовите. :D
Прво, ова се вика класичен smokescreen од Минесота или leverage talk со што повеќе да извадат од Кавс во евентуален трејд. Кавс земаа незагарантирани пикови од Јута кои Минесота ги бараше да бидат вклучени во трејдот за да ги отпуштат и да ослободат место во капот.
Второ, не викам дека е лош трејдот, едноставно нема да се случи. Ќе одат на подлабок ростер, во овој случај даваат 3 играчи за еден. Знам, еден ама вреден, но не ми е тоа поентата. За џабе не направија прес конференција да ги претстават Миротич за сега да го трејдуваат. Како што памтам, по новата CBA од 2011, руки потпишан на договор не може да се трејдува во наредните 30 дена. МекДермот е потпишан официјално, но Вигинс не е.
Ќе се случи трејд, ама помеѓу Минесота и Кливленд, а не Минесота и Чикаго.

П.С За чнм, Лав е x3 подобар од Грифин. Чисто мое мислење.

Заборавив да потенцирам, Миротич сам си го платил обештетувањето но барал да не биде трејдуван. Значи нема шанси да се случи трејдот, барем не со овие играчи.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom