Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Негова е салата што сака ќе си прави и никој нема право да се буни, а исто така ни црвено-црните не треба да глумат лудило ко оној Лико Фанс мочлето, без потреба да се ствара меѓусебна тензија.

Кривецот за ова е Ивица, и не знам дали е свесен али колку што ги воздигна МЗТ сега тродупло ги закопа под земја.
Не знам како би се извлекол од ова да не го кажам предатство педерско.
Во секој случај кај мене веќе не е спасител на МЗТ Скопје туку сега го ставам во рамки на Драги шиткачот, БЕЗ разлика дали ќе играме наредна сезона и во Евролига и освоиме све живо и диво.
Да го уништиш домот на МЗТ Скопје е нешто неповратно и неопростливо.

Педерче.
чекај малку друже сакаш да кажеш дека коневски си го продаде гзот??

Вија срушија старата сала ?

чекај малку друже сакаш да кажеш дека коневски си го продаде гзот??
Па он потпишуваше договори не јас.
salapromo.jpg

Кога ќе игра МЗТ столчињата ќе бидат со сини навлаки ама се збори дека на еден од ѕидовите ќе има амблем на Вардар. Е тоа незнам како ќе го покријат.

Што бидна со Станко и Тоше?
Веројатно двајцата во работнички ќе одат.

Се испраа многу пари со салава и со тоа Вардар што ќе игра во неа али ајде...

Не знам како не ви е јасно, Вардар нема да игра во оваа сала, туку ОВАА САЛА Е НА ВАРДАР.
Тоа што вас ве лажеле дека е сала на МЗТ само затоа што се наоѓа во Аеродром, ВИНАТА БАРАЈТЕ СИ ЈА КАЈ ВАШИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК.
Очидлегно не ви ги открил сите детали кога потпишувал договор.
Ради вас ваљда направиле некој компромис и ја крстиле Јане Сандански, али вистината е дека Коневски си видел шанса да добие МЗТ нова сала, со тоа повеќе седишта и повеќе пари од билети, плус ја добија на БЕСПЛАТЕН НАЧИН. Пополна капа за Ивица не може да има.

Лико што се пали е друга работа, се пали пошто сите вие викавте ние ќе сме биле кираџии, па пишувавте по ѕидови НЕМА МЕСТО ЗА ВАРДАР ВО АЕРОДРОМ, е сега брате ќе го трпите сеирот.
Што е до мене НЕ ТРЕБА НИ ДА ВИ ДАДАТ ДА ИГРАТЕ ВО САЛАТА, чим сте толкави газди НАПРАВЕТЕ СИ СВОЈА.

И мене не ми се допаѓа што ќе делиме со вас иста сала, што нема да играме веќе во Кале и што ќе се ствара ново ривалство меѓу ФА и Комити, ама вистината е дека салата во моментов е на ВАРДАР, кој ве заебал вас, кај кого треба да ги барате одговорите, обратете се во општината ваша.

А НЕЛИ ТИ НЕ ПРИЗНАВАШЕ ДРУГА САЛА ОСВЕН КАЛЕ , СЕГА ШТО СЕ ПАЛИШ НА ОВАА НОВАТА?

Стварно ова е чисто предавство од Ивица , ми иде да му отидам во канцеларијата и културно да му плеснам се' , како можеше на ваков начин да донесе одлука да ја сруши салата , кога има место и за старата и за оваа од Вардар !!

А НЕЛИ ТИ НЕ ПРИЗНАВАШЕ ДРУГА САЛА ОСВЕН КАЛЕ , СЕГА ШТО СЕ ПАЛИШ НА ОВАА НОВАТА?

Стварно ова е чисто предавство од Ивица , ми иде да му отидам во канцеларијата и културно да му плеснам се' , како можеше на ваков начин да донесе одлука да ја сруши салата , кога има место и за старата и за оваа од Вардар !!
Не се палам, Кале за ништо не би ја менувал, ама искрено и на Марс да играат не ми смета која е салата.
Муабетот е дека Аеродромци малце се залетаа со паметот мислејќи дека ако салата е во Аеродром тогаш сигурно ќе биде МЗТ привилегиран тим. Вистина никој не знаеше како стојат работите, ама сега се е јасно. Салата со нејзиниот ентериер е доказ дека претставува сала на РК и ЖРК Вардар, што беше и логично затоа што нашиот спонзор ја гради, а МЗТ ќе игра во истата сала како благодарност дека градоначалникот и воедно спонзор на МЗТ дозволил да се гради сала на земјиште на општината.

Затоа и се повеќе станува бесмислена одлуката за рушење на старата сала.
:(

Мора да има некоја комбинација направено, не ми се верува дека така клод го продаде клубот и фановите на МЗТ. Го замрзев преку ноќ. Залижано предавничко гејче.

Навистина е тапа што ќе трпи салава штети, нема вака да остане гарант.

Знам Сабја, затоа и викам дека се испраа многу пари. Јас немам ништо против Вардар, напротив за нив навивам, ама ова не смееше да им се случи на МЗТ. Се знае бре, Јане Сандански е свето место за овој тим, не смее некој друг да има предност пред МЗТ во нивна сала. Е сеа на крај испадна и дека немаат нивна сала, срам невиден.

Мора да има некоја комбинација направено, не ми се верува дека така клод го продаде клубот и фановите на МЗТ. Го замрзев преку ноќ. Залижано предавничко гејче.

Навистина е тапа што ќе трпи салава штети, нема вака да остане гарант.

Можеби имал некој договор претходно , но тој изгледа е прекршен од Вардар , а сега нема смелост да се спротивстави , мене така ми изгледа.

Не е бесмислена. МЗТ вон Аеродром имаше мизерен број на публика. Колку што знам во новата сала МЗТ ќе може да ги игра мечевите од АБА лигата (пред се) и оние од домашното првенство, со што сигурно ќе има повеќе публика и повеќе пари за клубот (или за општината Аеродром).
Салата они немаа намера да ја реновираат, вака ем си добија сала во која ќе играат и од која ќе вадат повеќе пари, сала која веројатно ќе ја добијат под концесија после 30 години, ама за тој период оваа сала е исклучиво на РК ВАРДАР и ЖРК ВАРДАР.
Или со други зборови ја оставиле гордоста на страна без да ги консултираат навивачите , а за тоа си добија разни други придобивки.

Не е бесмислена. МЗТ вон Аеродром имаше мизерен број на публика. Колку што знам во новата сала МЗТ ќе може да ги игра мечевите од АБА лигата (пред се) и оние од домашното првенство, со што сигурно ќе има повеќе публика и повеќе пари за клубот (или за општината Аеродром).
Салата они немаа намера да ја реновираат, вака ем си добија сала во која ќе играат и од која ќе вадат повеќе пари, сала која веројатно ќе ја добијат под концесија после 30 години, ама за тој период оваа сала е исклучиво на РК ВАРДАР и ЖРК ВАРДАР.
Или со други зборови ја оставиле гордоста на страна без да ги консултираат навивачите , а за тоа си добија разни други придобивки.

Претходно се зборуваше дека столчињата ќе бидат сиви , на тоа мислев како дел од договорот , не знам зошто тоа е прекршено . Приходите од влезници кај нас со таа цена се минорен дел од покривање на трошоците , екипите кај нас ги крепат спонзорите.

Можеби имал некој договор претходно , но тој изгледа е прекршен од Вардар , а сега нема смелост да се спротивстави , мене така ми изгледа.

Што е прекршено. Целата финта во „хаосов“ е во тоа што Самсоненко реши да ја ради салата за ЖРК Вардар. Заборавате дека во тоа време кога се потпишуваше, го немаше земено машкиот тим.

И со самото тоа што го немаше земено машкиот тим, не очекуваа да има тензии меѓу навивачката група на Вардар и МЗТ. Само женскиот тим тогаш го пратеа едвај по 300 души у просек, и нели сите од нив „обични“ фанови. Нека ви текне дека дури сакаа и името да го променат на женскиот тим во РК Вардар Аеродром, РК Македонија Аеродром и остали глупости.

Доколку Самсоненко го имаше земено и машкиот тим пред да ја гради салата, мислам дека немаше да гради во Аеродром и во таа сала да игра МЗТ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom