колку што знам може но ти треба да имаш бугарско државјанство барем од 3 години или да сте во брак толку време(незнам), штом веќе сте во брак има олеснета процедура за да може постојано да живее со тебе во бг, но не сакам да те излажа затоа мора да прашуваш или во амбасадата или и јас не знам каде.Дали сопругата моја може да извади бг документи бидејќи јас имам,колку би траело тоа,какви документи и се потребни?
Ако има некој што посредува и знае како иде тоа нека ми пише пп.
vo red toa , dali na makedonski mozis da cepis ?Интервјуто го прават за да го видат нивото на бугарски јазик, да видат дали ќе те фатат у лага и слично.. должината на одговорот не игра никаква улога само да не си кажал нешто што не треба, треба да знаеш неколку празници од почит па нели бараш БГ државјанство....
Fali.Ако знае некој да објасне ке ве молам што значи ова Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи. дали ке треба да се доставе доказ за потекло или пак фале некој докумнт
Ili ti fali nekoj dokument od tie sto treba da se podnesat,ili nemas potpisano nekoj dokument,ili nemas nesto popolneto. Mene mi pisuvase isto kako na tebe samo zaradi sto ne mi bese deklaracijata potpisana. Za eden potpis odev do sofija[DOUBLEPOST=1406067553][/DOUBLEPOST]Ако знае некој да објасне ке ве молам што значи ова Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи. дали ке треба да се доставе доказ за потекло или пак фале некој докумнт
Sekoj dokument sto e zaveden od bugarska institucija e validen,i so nego si cekor poblisku do celta. A toa sto Kjelav trola ne go slusaj. Nema covekot popametna rabota pa siri dezinformacii.Дали документ за распределба на имот помеѓу таткото и децата од 1944 година заверен од бугарски нотар, со залепени таксени марки е валиден ако те вратат на дополнителна проверка ?
Joke's on them, ние сме антички, не сме славски.И тука ли почнавте да тргувате со македонци (како навремето Б'лгарите од Волга што тргувале со Славски робови).
Република Кајгана I dissapoint.
Е па лажи ги луѓето бе. НЕ е секој документ валиден. Ќе се консултира во Амбасада и ќе му кажат.Ili ti fali nekoj dokument od tie sto treba da se podnesat,ili nemas potpisano nekoj dokument,ili nemas nesto popolneto. Mene mi pisuvase isto kako na tebe samo zaradi sto ne mi bese deklaracijata potpisana. Za eden potpis odev do sofija[DOUBLEPOST=1406067553][/DOUBLEPOST]
Sekoj dokument sto e zaveden od bugarska institucija e validen,i so nego si cekor poblisku do celta. A toa sto Kjelav trola ne go slusaj. Nema covekot popametna rabota pa siri dezinformacii.
Ja ne lazam nikogo,tuku sakam kolku mozam da pomognam,za razlika od tebe,koj sto fakja samo seir i tropa gluposti. Kako moze da ne bide validen dokument izdaden od bugarska institucija za raspredelba na imot i toa na bugarski jazik,so bugarski pecat???? I ako imas nesto pametno da kazes na temava,kazi,ako ne ne im odmognuvaj na lugeto koi prasuvaat za da im se pimogne.Е па лажи ги луѓето бе. НЕ е секој документ валиден. Ќе се консултира во Амбасада и ќе му кажат.
Си имаат амбасада. Во документот мора да пишува дека е Бугар. Така да тука нема конструктивна дискусија. А ти ако си чекаш чекај си. Не ни лечи фрустрации тука.Ja ne lazam nikogo,tuku sakam kolku mozam da pomognam,za razlika od tebe,koj sto fakja samo seir i tropa gluposti. Kako moze da ne bide validen dokument izdaden od bugarska institucija za raspredelba na imot i toa na bugarski jazik,so bugarski pecat???? I ako imas nesto pametno da kazes na temava,kazi,ako ne ne im odmognuvaj na lugeto koi prasuvaat za da im se pimogne.
цитат од ДАБЧСамо ако ГЕРБ ја формира следната влада имаме шанси да добиеме државјанство.Доколку под сплет на околности владејачкава коалиција во оставка формира повторно влада(што е малку веројатно,но не и невозможно),шансите за државјанство тогаш ни се никакви,тогаш не помага ни уверение од клубот,бидејќи тие бараа стриктно документ издаден од Бугарски или странски државен орган,Бугарска православна црква и Бугарски или странски суд, а не од организација на Бугари,иако запишана во регистарот на ДАБЧ.Целта им беше јасна што помалку државјанства да издадат,па не ги признаваа уверенијата издадени од ДАБЧ,која е државен орган и според законот издава уверение за произход,така да тешко би признале уверение од организација.