Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.455
Поени од реакции
39.102
Има едно две години како раксинавме, сеа сме добри пријатели може да се каже најдобри, но неможам да ја преболам никако, треба да престанам да се дружам со неа?
Престани , или во подобар случај најди си некоја друга. Јас не ја среќавам редовно веќе 5 години , односно во рок на тие 5 години дали ја имам видено 3-4 пати. Бев со многу после неа , но ниту една не ми го даде тоа чувство "не ни треба ништо , двајцата си се имаме". Твојот случај е уште позаебан од мојот , чим сте најдобри пријатели. Верувај ако продолжиш да ја гледаш никојпат нема да ја преболиш , не дека и ако не ја гледаш ќе ја преболиш туку само ќе се навикнеш на чувството дека е отсутна и секој пат кога случајно ќе ја среќаваш ќе се осеќаш како најголемиот промашај на светот без разлика колку си успешен во други полиња во животот , и стиховите од Wicked Game на Chris Isaak "I never dream that I'd miss somebody like you" ќе ти ги превртуват цревата и ќе мораш да ги лажеш другарите дека очите ти солзат бидејки си алергичен на поленот од липите што цветат.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.459
Поени од реакции
43.324
Не може.
Нејзе и се допаѓа друг, ти си и пријател само. И таа верувај, додека не наполни 25 или порано/покасно од тоа, во зависност колку и фаќа црпката, таа нема да те погледне на поинаков начин.
добар совет му даде сеа да ја чека до 25:icon_lol:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.731
Поени од реакции
13.478
добар совет му даде сеа да ја чека до 25:icon_lol:
Јас па ја сфатив донекаде што значи кога има човек 25 години.
Но ако кај човекот по 25та барем не му се створи желба за осамосталување, тогаш и на 30 ќе му биде проблем.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Да се дообјаснам.
Ваљда децава се сега средно, а девојчињата не гледаат на 16-7 години кои дечки им се материјал за мажење, ами кои им се интересни за добар провод.
Дечково е фин кон неа и ја почитува, али некој друг нејзе моментално и е поинтересен. Тоа е тоа. Со тек на време кај сите се менуваат критериумите, во случај на девојчињата, како стануваат повозрасни, ако се паметни, ќе си бараат некој ко детево. Тоа ми беше муабетот, не дека му давам совети да и свети над глава нејзе и да ја чека ламбата да и се запали.

Член од
20 јули 2014
Мислења
5
Поени од реакции
1
вака дечко ми моментално е во Америка тој замина јуни и таму ќе биде уште 3 месеци.. Инаку сме во врска 1 година и 2-3 месеци.. тој на секаков начин ми покажуваше дека ме сака и сеа тоа ми го вели ама од кај да знам може ме лаже , зашо кога и да го прашам кај е ми кажува дека е со женски од секаде, од ваму од таму... интересно му било... ама тие ко демек ги гледал на другарска база...
Ми вика ваму ке бидам 4 месеци без секс кога ке си дојдам наесен нема да те оставам на мира, ја не верувам дека би издржал таму толку време а да не ме изневери.. Мн ретко ми пишува на фб и скору никогаш нема време на скајп као демек мн е зафатен.. ја разбирам на работа оди ама не знам...... таму уште 3 месеци цели ќе биде милион километри сме оддалечени... не знам дали да му верувам сето тоа шо ми го кажува...
И ја ако не му пишампрва нему не му текнува и вчера последно му пишав ја пак прва кај си те нема да пишеш, и ми вика еве сум бе седам мувикам не си наработа ми вика не денес слободен сум, мувикам што ќе правиш денес ми вика не знам ќе шетам со една другарка.. зошто башш па другарка?? не знам дали вака ми пишува само за да ме изнервира и направи љубоморна или сепак некои авантури си прави таму јас и онака не го гледам ......:(

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.710
Поени од реакции
34.251
вака дечко ми моментално е во Америка тој замина јуни и таму ќе биде уште 3 месеци.. Инаку сме во врска 1 година и 2-3 месеци.. тој на секаков начин ми покажуваше дека ме сака и сеа тоа ми го вели ама од кај да знам може ме лаже , зашо кога и да го прашам кај е ми кажува дека е со женски од секаде, од ваму од таму... интересно му било... ама тие ко демек ги гледал на другарска база...
Ми вика ваму ке бидам 4 месеци без секс кога ке си дојдам наесен нема да те оставам на мира, ја не верувам дека би издржал таму толку време а да не ме изневери.. Мн ретко ми пишува на фб и скору никогаш нема време на скајп као демек мн е зафатен.. ја разбирам на работа оди ама не знам...... таму уште 3 месеци цели ќе биде милион километри сме оддалечени... не знам дали да му верувам сето тоа шо ми го кажува...
И ја ако не му пишампрва нему не му текнува и вчера последно му пишав ја пак прва кај си те нема да пишеш, и ми вика еве сум бе седам мувикам не си наработа ми вика не денес слободен сум, мувикам што ќе правиш денес ми вика не знам ќе шетам со една другарка.. зошто башш па другарка?? не знам дали вака ми пишува само за да ме изнервира и направи љубоморна или сепак некои авантури си прави таму јас и онака не го гледам ......:(
Vrati mu duplo. Ebavaj se so sekoj vtor, cisto da si u plus ako toj se ebava so drugi.

Posesivnost i ljubomora e zaebana stvar. Disi, odma podrugo ke ti bide.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Поголем дел од случаите што ја ги знам, кога одат така во туѓина (во Америка посебно) изневеруваат, но ако можеш премини преку тоа, и така шо и да се десило таму нема да влече последици кога ќе се врати назад, тоа ќе бидат некои минливи зезања.

Член од
11 јуни 2013
Мислења
11
Поени од реакции
2
Многу се мали шансите да не те изневери мое мислење, а дали ти би го чекала 4 месеци, мислам дали ти 4 месеца ќе останеш без секс, ако веќе ти си го изневерила си имала секс со рандом особа тогаш не очекувај и од него да остане без секс..

Член од
20 јули 2014
Мислења
5
Поени од реакции
1
vcera mi vika mu mesala nekoja meksikanka mn dobro se vozbudl ja mu se nalutiv mu vikam bravo prodolzi taka i mi vika da mi mesase ama ja pak tebe te sakam ti me najmn vozbuduvas... me lazi ?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
vcera mi vika mu mesala nekoja meksikanka mn dobro se vozbudl ja mu se nalutiv mu vikam bravo prodolzi taka i mi vika da mi mesase ama ja pak tebe te sakam ti me najmn vozbuduvas... me lazi ?
Ако му мешала, не значи дека и го опнал...

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Јас мислам дека те лажи за да ти ја види реакцијата, но не мора да значи дека е така. Можеби сака да те натера да му расќинеш па потоа да биде тој жртвата а не ти. Ама можеби грешам. Само тој знае. И од сега чекај тој да ти пише прв, не мораш да бидеш иницијатор секогаш за разговор.

Член од
11 јуни 2013
Мислења
11
Поени од реакции
2
Можно е да те прави љубоморна сака да види каква реакција ќе имаш, пробај и ти со таа карта па види негова реакција онда процени дали е за тебе или не.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613

Ќе згрешиш ако го изневериш, мислејќи дека тој те изневерува.

Ако те изневери, нема да ти каже дека ќе биде 4 месеци без секс и дека нема да те остави на мира кога ќе се врати. Наместо тоа, ќе ти кажува како е сè во ред и дека многу те сака и дека не погледнува ниту една друга (што е тешко лажење).

Ти кажува дека се пали на други... па кој не се пали на други? Ти демек не се палиш на згодни дечки кога ќе ги видиш во град? Или на плажа?

Палењето е една работа, реагирањето на палењето е на друга работа. Типот имал три чисти да ти каже на кои сè девојки се пали, но и дека ништо нема да направи со нив, туку сето тоа ќе го искористи на тебе. А ако ти мислиш дека те лаже со тоа што е искрен со тебе, не го заслужуваш.

Типот те сака и го почитува фактот што е во врска со тебе. Ако ти не го почитуваш тој факт, базирано само на твоја љубомора, споствена несигурност и сопствени претпоставки дека тој прави нешто со некоја, тогаш, повторно, не го заслужуваш.

Па ти види си понатаму.

Член од
7 јули 2014
Мислења
1.243
Поени од реакции
1.162
Се разбира дека ќе ја искористи секоја прилика за секс. СЕКОЈА. Ако ти смета тоа, раскини му одма ако не коа ќе дојде напрај му хив тест за сваки случај ;)

@macyy

Kajgana Shop

На врв Bottom