Падна малезиски авион во Украина.

• Креатор на темата templar55
  • Време на започнување
Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
Мене не ми е јасно како за 1 саат најдоа снимка со комуникација меѓу проруските сили, но не можат да слушнат комуникација кога Русија им "испорачува" воена опрема на истите..
Хахахаххахахахах :) контрадикција у п.м.
И плус ако до толку ги шпиунираат нели и све им слушат..до сеа требаше да биде уништенa проруската армија.

Последно уредено:
N

NikolaMKD91

Гостин
Иако сеуште не е завршена истрагата за малезискиот авион ( т.е незнам ни дали воопшто започна) западната спин машинерија е веќе сложна дека е Путин виновен . Абе дали се нормални, деца и мртви луѓе злоупотребуваат во нивната агенда за демонизација на Путин и Русија . Ова е најдегутатното нешто што сум го прочитал во светскиот печат , искористување на трагично загинатите за политички цели . Мрши погани, ми се гади од нив ! Грам човечност и етика да не се имало . Хитлер од гроб стане ќе им каже аферим бољи пропаганда од мене правите. .

Последно уредено од модератор:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Иако сеуште не е завршена истрагата за малезискиот авион ( т.е незнам ни дали воопшто започна) западната спин машинерија е веќе сложна дека е Путин виновен . Абе дали се нормални, деца и мртви луѓе злоупотребуваат во нивната агенда за демонизација на Путин и Русија . Ова е најдегутатното нешто што сум го прочитал во светскиот печат , искористување на трагично загинатите за политички цели . Мрши погани, ми се гади од нив ! Грам човечност и етика да не се имало . Хитлер од гроб стане ќе им каже аферим бољи пропаганда од мене правите. .
Хитлер би се гордеел на своите ученици.

А

Атлантист

Гостин
Абе таблиоди се ови два Daily mail и Sun, некој пандан кај нас би биле на пр. Свет или Вест.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ти изгледа не си запознаен со англиски таблоиди.
Душата ќе си ја продадат за поголем тираж.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Otkriveno zašto je oboreni Boeing letio 500 km sjevernije od plana

Čuo sam da su promijenili rutu zbog nekakvih pljuskova. Vjerujem da je riječ o grmljavinskim oblacima. U takvoj situaciji obično pitate kontrolu leta hoće li vas preusmjeriti lijevo ili desno, a onda od kontrole stiže odobrenje', priča predsjednik Europske udruge pilota Nico Voorbach. On je, inače, zaposlen kao pilot u nizozemskom KLM-u i nedavno je i sam za tu kompaniju letio baš na liniji Amsterdam-Kuala Lumpur.

http://www.jutarnji.hr/misterij-promjene-kursa-otkriveno-zasto-je-oboreni-boeing-letio-500-km-sjevernije-nego-sto-je-trebao/1207639/

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Нормално. А еден "објективен медиум" од Запад да напише колку невини цивили имаат умрено под наливот на "Америчката Демократија"? Свесни се самите? Или сите во светов се шизофреничари освен нив? Животите на НЕ-АМЕРИКАНЦИТЕ помалце вредат од другите? Животот на овие цивили убиени е помалце вреден од Американскиот? 18+ https://www.facebook.com/groups/491209804248832/permalink/529495103753635/

Последно уредено од модератор:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
MA над Сирија, вистина на 12000 метри и без официјално затворен воздушен простор, ама очигледно само тие одат од тука :cool:

N

NikolaMKD91

Гостин
Абе таблиоди се ови два Daily mail и Sun, некој пандан кај нас би биле на пр. Свет или Вест.
Ти изгледа не си запознаен со англиски таблоиди.
Душата ќе си ја продадат за поголем тираж.
А што правиме со Си - ен - ен пријатели. Прееска бегајќи од македонските вести и домашната политика свртев на ЦНН . Ми се слоши искрено да ви кажам . Прилозите им се како Обединети Нации и сите релевантни меѓународни институции со 100% сигурност да потврдиле дека Путин лично со граната го срушил авионот .

Не навлегувам во тоа дали навистина Русија има одговорност во рушењето на малезискиот авион. Можеби има , а можеби не . Работите станаа толку комплицирани што веќе таму не се знае кој пие кој плаќа . Ама неможе пред меѓународната истрага темелно да го истражи случајот и официјално да го открие виновникот да се рипа на насловни со слики од починати деца и трагични судбини и за тоа да се посочува вина кон еден претседател на држава ! И сето тоа за политички цели . Ми се гади! Па макар бил и таблоид . Тоа што весниците се жута штампа не ги амнестира што немаат грам етика и злоупотребуваат човечки судбини .

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.902
Поени од реакции
13.026
MA над Сирија, вистина на 12000 метри и без официјално затворен воздушен простор, ама очигледно само тие одат од тука :cool:

Немој со вакви постови жити се. Ти си платеник на Русите. Кажи колку те плаќаат бе?

Читајте и чудете се.

http://ukraine.usembassy.gov/statements/asmt-07192014.html

United States Assessment of the Downing of Flight MH17 and its Aftermath
We assess that Flight MH17 was likely downed by a SA-11 surface-to-air missile from separatist-controlled territory in eastern Ukraine. We base this judgment on several factors.

Over the past month, we have detected an increasing amount of heavy weaponry to separatist fighters crossing the border from Russia into Ukraine. Last weekend, Russia sent a convoy of military equipment with up to 150 vehicles including tanks, armored personnel carriers, artillery, and multiple rocket launchers to the separatist. We also have information indicating that Russia is providing training to separatist fighters at a facility in southwest Russia, and this effort included training on air defense systems.

Pro-Russian separatist fighters have demonstrated proficiency with surface-to-air missile systems and have downed more than a dozen aircraft over the past few months, including two large transport aircraft.

At the time that flight MH17 dropped out of contact, we detected a surface-to-air missile (SAM) launch from a separatist-controlled area in southeastern Ukraine. We believe this missile was an SA-11.

Intercepts of separatist communications posted on YouTube by the Ukrainian government indicate the separatists were in possession of a SA-11 system as early as Monday July 14th. In the intercepts, the separatists made repeated references to having and repositioning Buk (SA-11) systems.

Social media postings on Thursday show an SA-11 system traveling through the separatist-controlled towns of Torez and Snizhne, near the crash site and assessed location of the SAM launch. From this location, the SA-11 has the range and altitude capability to have shot down flight MH17.

Ukraine also operates SA-11 systems, but we are confident no Ukrainian air defense systems were within range of the crash. Ukrainian forces have also not fired a single surface-to-air missile during the conflict, despite often complaining about violations of their airspace by Russian military aircraft.

Shortly after the crash, separatists – including the self-proclaimed “Defense Minister” of the Donetsk People’s Republic Igor Strelkov – claimed responsibility for shooting down a military transport plane on social media.

In an intercepted conversation that has been widely posted on the internet, a known-separatist leader tells another person that a separatist faction downed the aircraft. After it became evident that the plane was a civilian airliner, separatists deleted social media posts boasting about shooting down a plane and possessing a Buk (SA-11) SAM system.

Audio data provided to the press by the Ukrainian security service was evaluated by Intelligence Community analysts who confirmed these were authentic conversations between known separatist leaders, based on comparing the Ukraine-released internet audio to recordings of known separatists.

Video posted on social media yesterday show an SA-11 on a transporter traveling through the Krasnodon are back to Russia. The video indicated the system was missing at least one missile, suggesting it had conducted a launch.

Events on the ground at the crash site clearly demonstrate that separatists are in full control of the area.

Сите докази им се на база на социјалните медиуми. Wow.
Фактички аргументиве им се од Укрански извори, не свои.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.213
Поени од реакции
22.844
Да ама the Sun е најпродаван таблоид во Англија со над 2 милиона примерока.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.732
Поени од реакции
42.320
Да ама the Sun е најпродаван таблоид во Англија со над 2 милиона примерока.
10% вистина нема во нивните статии, пишуваат само бомбастични наслови и измислени текстови од рекла казала статуси на твитер. Еден статус им треба само да најдат цврсти докази.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.213
Поени од реакции
22.844
10% вистина нема во нивните статии, пишуваат само бомбастични наслови и измислени текстови од рекла казала статуси на твитер. Еден статус им треба само да најдат цврсти докази.
Јас го знам тоа но дали го знаат тоа сите што го читаат. Луѓето сакаат готови информации и ги мрзи да размислуваат.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.902
Поени од реакции
13.026
Јас неможам да ги проголтам лагиве од Укранскиве служби кои ги сервираат пред Европската јавноста.
Еве официјално соопштение со кое се тврди дека на сликата е трага од испалениот проектил.
Screen Shot 2014-07-20 at 9.12.09 PM.png
Еве го и соопштението.
http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article;jsessionid=B584B39E777B8595FB359B57B206789D.app1?art_id=129099&cat_id=39574

Како смееат да лажат во ваков случај?

Еве ја снимката од моментот на оборениот авион.

Разликата од атмосферските прилики се повеќе од видливи за голо око. На сликата е чисто небото без облаци. На видеото се гледа дека небото е полно со облаци.
Здрав раузм веднаш,секундарно ќе се убеди за каква лага станува збор.
Зборуваме за дело речиси што може да се карактеризира како масакар.
А украинската служба за безбедност по трет пат ни сервира лага.
Покрај тоа и Американскиот врв се повикува на овие докази. Како смеат.
Па ова е играње мајтап, несериозност крајна.
Зошто лаги? Каков mindfuck. На здрав разум некој да те работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom