А што придонесе ти за оваа тема?
Кои докази, тврдења, теории, хипотези, какви информации ти придодаде на оваа тема?
Па уште изиграваш шериф и ќе заќутуваш.
Ако имаш нешто за темата да пишеш пиши, темава не е тука за лични напади, shitposting у играчница, сериозни теми се тука.
Ti ili dobivash finansiska pomosh za ova shto go pravish na forumov ili od drvjata ne ja gledash shumata.
Brkash nekoi videa so lansirni rampi, pa bilbordovi i slichni, twiter akaunti i tn izvori koj mozhe da gi postuva koj saka i kako saka
Sakash teorii i hipotezi....
Koko prvo i prvo sluchajot so avionot e false flag. Na vakvi fals flag veke naviknavme i gi chitame kako bukvar i veke ne pominuvaat, avionot e urnat namerno i ne e nikakva greshka i pokraj toa shto ima "blagi" obidi da se obvinat Malorusite so toa shto, demek, bilo greshka, priznaj i pola ke ti se oprosti.
E sega zamisli situacija...Avionot se dvizhi so okolu 1000 km/h i beshe urnat na okolu 60km od ruskata granica, shto znachi deka za 4-5 minuti ke navlegol vo ruskata vozdushna zona, a leta na visina od 10 000 metri. Koga ke razmislish, avionot ne pretstavuval nikakva zakana za Novorusite, pa makar toa bilo voeno letalo, i od nivna strana nemalo nikakva potreba da go rushat.
Drugo...Treba da sme epten naivni pa da veruvame deka nema postojana komunikacija megju Ruskata armija i Novoruskite borci, ili armija, ili militants..narechi gi kako sakash. Nema teorija deka Malorusite ke se osudat da urnat avion bez blagoslov na Rusite, i veruvam deka ima snimki na megjusebni komunikacii ...neshto vo stilot:
-Ej kontrola na letovi vo Rusija, shto da pravime so ovoj avion, leta nad nasha teritorija i za 7-8 minuti vleguva vo vashiot vozdushen prostor..
- Tak normalno, komercijalen avion, skrshnal od trasata, everithing is under control.
Od razbirlivi prichini vakvi records na komunikacii Ruskata armija nema da obelodeni, zatoa shto vo Ukrainskiot konflik oni se na pozicija "ni luk jal, ni luk mirisal".
Ili- Rushete go, pa ke ja nabedime Ukrainskata Voena komanda (ova scenario e od Holivud i specijalitet na CIA, MI-5, MOSSAD i slichni)...Da ne redam false flags vo rezhija na ovie agencii vo minatoto...Se sluchuvaat sekojdnevno, od relativno mali kako Rachak, Bombata na pazarot vo Saraevo pa se do pomornicata Liberty, i kulite vo New York, ne znam koj ushte mozhe da ja veruva prikaznata za Bin Laden i 9/11.
Shto ti e poverojatno, the choice is yours.
Da rezimiram, Novorusite znaeja deka se raboti za komercijalen let i ne mozhe nekoj da me ubedi deka go simnaa avionot...Kako i da zavrtish so toa nishto ne dobivaat, samo ke se najdat vo deep shit.
Ako imaa plan da ja nabeduvaat Ukraina ke go srushea avionot na kievska teritorija, se razbira ako imashe mozhnost za toa, a ne vo svojot dvor.
A i onaka nemaat potreba da ja nabeduvaat Ukraina za bilo shto, vojnata ja vodat bez nekoi problemi, Ukrainskata armija gubi, duri i EU chlenkite mnogu- mnogu ne gi mirisaa,t posle site onie zlostorstva shto se napraveni nad civilnoto naselenie, i Kiev ima i toa kolku golem motiv da storai vakvo neshto i vinata da ja prefrli na Novorusija i Rusija pa EU da se vkluchi i da gi pomaga protiv strashnite teroristi od Novorusija i da gi prekini biznisite na EU so Rusija ( Vlazhni snishta na USA)...
Putin javno veli deka imaat dokazi i dokumentacija za se kako se sluchilo, shto i ne e neverojatno ako ja zemesh predvid deneshnata tehnologija.
" Amerikancite znaat deka nie znaeme deka znaat.
Ete toa e mojata teorija, hipoteza ili kako sakash narechi ja.
P.S. Ete i jas se obidov da doprinesam neshto za ovaa tema.