Падна малезиски авион во Украина.

• Креатор на темата templar55
  • Време на започнување

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Братјушка, сами русите се фалеа дека собориле авион уште пред да знаат дека е патнички. Тоа за мене е најголем показател за тоа што се случило.

Ополченцы сообштили о сбитом Ан-26 на востоке Украины

http://lifenews.ru/news/136801
Ај што не разбираш руски, ама до толку не знаеш кој беше типот на Малезискиот авион велиш АН-26?

И најинтересно е што изигравате ПР-и на Москва и после Путин лично ќе излезе и ќе ве демантира за 50 страни уназад што сте пишувале. Исто како што некои не убедуваа дека нема руски војници на Крим, дека тоа се локални револуционери, па излезе Путин и си призна и јас се чудев зошто сум изгубил неколку сати од животов да ве убедувам поинаку.
Еве денес и некои од русите почнаа да даваат оставки, Пушилин, новинарката од РТ. Не им се лаже за вакви несреќи.
Јас порачав неколку пати да се почека на официјалниот извештај, меѓутоа гледам добро уиграната западна пропаганда не губи време да ја реши мистеријата без да чека на некакви извештаи, исто како во случајот со снајперите на Мајдан за кои некако престана да се расправа.

Драматичните но скрајно ефтини новинарски признанија пред камерите на конкуретските екипи на СНН се добра претстава за дебелите американци, дежа ву. Нека напредува во кариерата.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Кога е сликан БУК-от во градот? Како знаеш дека била направена за време на сепаратистите а не прошлото лето? Доколку воопшто земеме дека ова може да е точно.

Како беше идентификуван БУК-от кој се повлекувал од позицијата?
Истовремено имаше детектирано и потврдено дека единица на БУК од украинската армија исто така била таму стационирана.

Немаш ниту елементарни познавања за воената техника, како впрочем и 99% од луѓето овде кои препишуваат бесмислици и шират шпекулации врз основа на своите искуства од филмот Топ Ган.
Ок, бидејќи повеќе се разбираш од мене, кажи ми како може 2 воени транспортери клои летаат 6500 метри височина да бидат урнати од земја со оглед дека MANPAD не стигаат до таму?

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Ај што не разбираш руски, ама до толку не знаеш кој беше типот на Малезискиот авион велиш АН-26?
Тие си мислеле дека срушиле украински АН-26 и така се пофалиле.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ок, бидејќи повеќе се разбираш од мене, кажи ми како може 2 воени транспортери клои летаат 6500 метри височина да бидат урнати од земја со оглед дека MANPAD не стигаат до таму?
Сега треба ја да ти ја потврдам контра-хипотезата која ТИ самиот си ја претстави?

Не напињај со тврдења за кои немаш блага везе што збориш. Мене не ме импресионира познавањето на 2-3 типови на ракети и кратката спецификација од интернет, ОК.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Околу Украинците.
Да имаа сигурни извори дека авионот е срушен од прорусиките сили или од страна на Русија до сега ќе имаше бум на пропаганда со обвинување на една од наведените страни.
При тоа не зборам за муабети меѓу јателе и тителе преку телефон.

Сигурно постои разговор меѓу украинска контрола на летање и малезискиот авион.
До сега таков разговор не е презентиран во јавноста. Напротив снимките се конфискувани од страна на службите за безбедност на Украина.
Некој нешто крие.

Околу БУКОТ, разгледав неколку видеа, сите проектили испукани од тој систем оставаат бела трага зад себе. Видлива за голо око.
Е сега има снимки од паѓање на авинот а нема ниту очевидец кој видел трага од проектил на бук, ниту пак снимка.
Плус кога се испалува ракета од Букот има доста силна бучава.

Прашав и првиот пат кој губи а кој профитира од сето ова?
Сите мотиви се дека Украина можеби го има соборено.

Можеби па од друга страна соборен е од прорусите.
Којзнае, матна цела работа излезе.
Ќе се гледа да се профитира пред јавноста. Вистина тешко дека ќе излезе пред јавноста, можеби после 20 години.

Сепак мене овие 2 работи не ми се јасни кои ги наведов погоре.
Мене не ми е јасно како тие очевидци биле спремни со вперени мобилни кон небото и баш тогаш го снимиле падот на авипнот, или ударот или ударот на ракетата. Такво нешто може само ак ое некоја намештаљка. Кој шета по улица со укључена камера кон небо?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Тие си мислеле дека срушиле украински АН-26 и така се пофалиле.
Аха, тоа ја објаснува грешката, бидејќи тоа била изјава на локалните очевидци, а не на бунтовниците :

"Мы видели, как в него врезалась ракета, раздалсја взрыв, самолет пошел к земле, оставлјаја за собој черныј дым. С неба посыпались какие-то обломки", - рассказал один из местных жителеј.

http://ria.ru/world/20140717/1016409306.html

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Аха, тоа ја објаснува грешката, бидејќи тоа била изјава на локалните очевидци, а не на бунтовниците :

"Мы видели, как в него врезалась ракета, раздалсја взрыв, самолет пошел к земле, оставлјаја за собој черныј дым. С неба посыпались какие-то обломки", - рассказал один из местных жителеј.

http://ria.ru/world/20140717/1016409306.html

17 ијулја близ поселка Рассыпное над городом Торезом Донецкој области был сбит транспортныј самолёт Ан-26 украинских ВВС, сообштили ополченцы.

.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Има многу видеа кои се лажни, не заборавајте се води медиумска војна за да се придобие обичниот човек што ќе се праша на улица да покаже со прст кон една страна.

Еве на пример ова видео е лажно. дента кога падна боингот беше облачно, а овде е сончево.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
17 ијулја близ поселка Рассыпное над городом Торезом Донецкој области был сбит транспортныј самолёт Ан-26 украинских ВВС, сообштили ополченцы.
.
Нема врска тоа, таа вест оригинално беше пренесена само од риа новости, ти пастирав линк. Врз основа на исказите од очевидците се претпоставува дека авионот бил соборен од бунтовниците.

Ние сега за истото расправаме, кој бил тој што пукал.

Дополнително читав за случајот од 2001 кога Украинската Армија исто така по грешка сруши патнички авион и тогаш Пентагон одма излезе со информации за целата траекторија на проектилот, кој од каде истрелил и слично, врз основа на податоците од Аваксот на НАТО кој тогаш бил во воздух.
Како сега никој нема никакви евиденции, кога разбирливо сета клучна воена заинтересираност е за Украина.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
И во врска со информацијата дека во исто време во близина летал и авионот на Путин, официјално од Москва ја отфрлија како неточна.

Нема врска тоа, таа вест оригинално беше пренесена само од риа новости, ти пастирав линк. Врз основа на исказите од очевидците се претпоставува дека авионот бил соборен од бунтовниците.

Ние сега за истото расправаме, кој бил тој што пукал.
Нема да ја решиме овде. Се надевам несреќата ќе послужи како потсетник за двете страни дека мирот е најдобра опција и дека во секоја војна најмногу страдаат невините.

А во врска со тоа кој пукал, сигурен сум дека тој дел од Украина е сниман од руски, американски, европски сателити и шпионски авиони - 24/7, особено сега кога е толку геополитички важен. Сигурно за неколку дена ќе излезат уште поконкретни информации.

На сателитска слика може да се види чад од ракета, место од каде била испукана и други подробности.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Има многу видеа кои се лажни, не заборавајте се води медиумска војна за да се придобие обичниот човек што ќе се праша на улица да покаже со прст кон една страна.

Еве на пример ова видео е лажно. дента кога падна боингот беше облачно, а овде е сончево.

Ова видео е од уривањето на АН-26 воен транспортер на 14-ти Јули.

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73
Очевидци тврдат дека зад авионот Боингот се движел авион на Украинската Армија.
Очевидци
Очевидци
Очевидци
Очевидци
Очевидци
Очевидци

Ozbilno go mislis ova sto go napisa?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Очевидците не само што гледале патнички авион на 10.500 метри височина во облачен ден, па уште виделе и ловци позади авионот.
Очи соколови не им се рамни.[DOUBLEPOST=1405743985][/DOUBLEPOST]Уште една слика од сепаратистичкиот БУК во градот Снижне.

Координати и локација на сликата-
http://old.wikimapia.org/#lat=48.0168134&lon=38.7547745&z=18&l=0&m=s

Сликата е наводно од 17-ти.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.496
Поени од реакции
23.503
Ова е офф топик но веќе кога зборуваме за едната страна и нејзините репортери ај да ја прикажеме и другата. Запомнете Русија е scum не Израел. Репортеркава тоа го научи на потежок начин.
CNN boots reporter from Israel-Gaza conflict after 'scum' tweet
CNN moves reporter from Israel-Hamas story after ‘scum’ tweet

Назад на темава ;
TEN QUESTIONS FOR THE UKRAINIAN AUTHORITIES
1. Immediately after the tragedy, the Ukrainian authorities, naturally, blamed it on the self-defense forces. What are these accusations based on?

2. Can Kiev explain in detail how it uses Buk missile launchers in the conflict zone? And why were these systems deployed there in the first place, seeing as the self-defense forces don’t have any planes?

3. Why are the Ukrainian authorities not doing anything to set up an international commission? When will such a commission begin its work?

4. Would the Ukrainian Armed Forces be willing to let international investigators see the inventory of their air-to-air and surface-to-air missiles, including those used in SAM launchers?

5. Will the international commission have access to tracking data from reliable sources regarding the movements of Ukrainian warplanes on the day of the tragedy?

6. Why did Ukrainian air traffic controllers allow the plane to deviate from the regular route to the north, towards “the anti-terrorist operation zone”?

7. Why was airspace over the warzone not closed for civilian flights, especially since the area was not entirely covered by radar navigation systems?

8. How can official Kiev comment on reports in the social media, allegedly by a Spanish air traffic controller who works in Ukraine, that there were two Ukrainian military planes flying alongside the Boeing 777 over Ukrainian territory?

9. Why did Ukraine’s Security Service start working with the recordings of communications between Ukrainian air traffic controllers and the Boeing crew and with the data storage systems from Ukrainian radars without waiting for international investigators?

10. What lessons has Ukraine learned from a similar incident in 2001, when a Russian Tu-154 crashed into the Black Sea? Back then, the Ukrainian authorities denied any involvement on the part of Ukraine’s Armed Forces until irrefutable evidence proved official Kiev to be guilty.

Добро читање
The Plane That Radicalized Ukraine

Последно уредено:
А

Атлантист

Гостин

Kajgana Shop

На врв Bottom