Падна малезиски авион во Украина.

• Креатор на темата templar55
  • Време на започнување

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Наеднаш - русите се ангели светски или пак американците се жртвите. И двете страни се срање а вие сте будали што толку се зајадувате меѓу себе кој е во право, кога и на двете страни им е гајле за обичниот народ.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Во врска со муабетите за намештаљка со пренасочувањето на авионот над сепаратистите, секојдневно имало патнички авиони кои летале низ истото место како MH17, по 100ти пат - таа зона на таа висина не била рестриктирана или забранета.

A survey of flights to Asia from Europe in the last week found that some airlines had been flying over eastern Ukraine and some had been avoiding the area.

http://www.nytimes.com/interactive/2014/07/17/world/europe/maps-of-the-crash-of-malaysian-airlines-flight-mh17.html?_r=0

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.807
lol
Очевидци
Очевидци
Очевидци
Очевидци
Очевидци
Очевидци

Ozbilno go mislis ova sto go napisa?

А ти озбилно ми ја даваш оваа бедотијава како доказ?
ОО Арнатуско племе, за вас да ви даде и Пентагон изјава дека не се виновни Русите вие пак нема да верувате.

Oфицијален Пентагон еве што вели.
While admitting that he has no evidence, Pentagon Press Secretary John Kirby offered his opinion in today's press conference:

• *'STEADY, CONCERTED' EFFORT PROVIDES ARMS TO SEPARATISTS: KIRBY
  • *'STRAINS CREDULITY' SA-11 FIRED WITHOUT RUSSIAN AID: KIRBY
But still no proof... and then this - *'WE JUST DON'T KNOW' WHO FIRED SA-11 MISSILE AT PLANE: KIRBY

Да бе земра, озбилно го мислам. Исто како што мнозината свршува на видеа од како се движи некој си БУК. А вередостојноста е сведена на нула, ниту се сигурну дека тоа место е во тој регион.

Реков пак, и ми потврдија лица што имаат искуство во армијата со вакви системи.
Букот остава бела траекторија позади проектилот, и создава голема врева. Нема логика да има очевидци на лице место за паѓање на авионот и за движење на возила со БУК а да нема очевидци за проектилот.

Или можеби овие прорусиве некоја нова технолоогија користеле. Со невидливи проектили пукале?
А земра што викаш?

Отворите деновиве ДејлиМеил, Гардијан, Телеграф и Сан.
Ќе видите каква пропаганда се спроведува, а се уште нема ниту еден тврд доказ дека е проруската или руската страна.

Еве анкета во Чешки весник. Чесите па изненадуваат.

[DOUBLEPOST=1405763092][/DOUBLEPOST]Why did Ukraine’s Security Service start working with the recordings of communications between Ukrainian air traffic controllers and the Boeing crew and with the data storage systems from Ukrainian radars without waiting for international investigators?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Пензиониран е, така да ова не точно. Но каков сајт, таква и вест. Потруди се барем малку да разликуваш дезинформации и сајтови на кои што вреди да им се верува.
Можно е, медиумска војна се води и јас не проверив. Гледам само укринците го шират ова а сликата е од 2007 сега најдов.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.493
Поени од реакции
23.495
Еве анкета во Чешки весник. Чесите па изненадуваат.

[
Ќе беше добра идеја да се направеше анкета на почетокот на форумов чисто онака да се види нашето генералното мислење (+опција не знам). Размислувам гласно...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Во бомбардирањето на нацистичката хунта во Источна Украина досега загинаа повеќе стотици цивили. Што ги прави тие што летале со Авионот над воена зона поважни од другите жртви ?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Во бомбардирањето на нацистичката хунта во Источна Украина досега загинаа повеќе стотици цивили. Што ги прави тие што летале со Авионот над воена зона поважни од другите жртви ?
Било какви невини жртви се важни, но секако дека овој настан е поважен затоа што како прво и најважно се странски државјани кои немаат никаква врска со Украина, Русија и конфликтот кој се одвива. Второ, 298-те жртви од авионот е најголем биланс на цивилни жртви во еден ден од започнувањето на конфликтот во источна Украина.[DOUBLEPOST=1405766203][/DOUBLEPOST]
Малце околу видеово.

Looks like it was made in Krasnoarmiysk (city under UA army control) https://goo.gl/maps/gYDT9 Buk moving to NW by M04.
And camera angle

И сега што правиме?

Затоа не се истрчува со заклучоци.
Ти сериозно ова?
Аголот на видеото е премногу лош за да може да се види точната локација, три четвртини од видеото е гранки и грмушки. Било која раскрсница во Украина е можна локација.

Но, тоа не е важно затоа што да беше украински БУК-от ќе имаше јасно обележан сериски број и армиски ознаки на него.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.636
Поени од реакции
35.496
2. Can Kiev explain in detail how it uses Buk missile launchers in the conflict zone? And why were these systems deployed there in the first place, seeing as the self-defense forces don’t have any planes?

6. Why did Ukrainian air traffic controllers allow the plane to deviate from the regular route to the north, towards “the anti-terrorist operation zone”?

7. Why was airspace over the warzone not closed for civilian flights, especially since the area was not entirely covered by radar navigation systems?
Многу добри три прашања.
Дури и без одговорите, сами по себе прашањава одговараат многу работи.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ти сериозно ова?
Аголот на видеото е премногу лош за да може да се види точната локација, три четвртини од видеото е гранки и грмушки. Било која раскрсница во Украина е можна локација.

Но, тоа не е важно затоа што да беше украински БУК-от ќе имаше јасно обележан сериски број и армиски ознаки на него.
@The xx
Еве ти уште една геолокација на видеото на кое БУК-от оди накај Русија. Тоа видео е од повисоко и далеку попрегледно од видеото кое ти наводно го геолоцираше. (не, стварно сеуште ми е интересно како успеа ти или некој друг да геолоцираш видео од грмушки, бандери и еден билборд)

Координатите се впишани на сликата, во случај да сакаш да провериш дека патот навистина води кон руска граница.

Многу добри три прашања.
Дури и без одговорите, сами по себе прашањава одговараат многу работи.
2. Нема никакви докази дека украински БУК системи биле наместени во близина на бојното поле, двете слики на БУК-ови во артиклот на РТ што ги линкна се рандом слики на ТЕЛАР возилото.
6. Менување на траса воопшто не е невообичаено и најчесто се менува заради временски услови. Наводно имало лоши временски услови над Крим и Азовското море. Дури и да нема логично објаснување зошто трасата биле смената не е важно затоа што секојдневно патнички авиони летале низ истата траса како МХ17.
7. Тоа треба да се праша интернационалната асоцијација за аеро-транспорт.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.807
Било какви невини жртви се важни, но секако дека овој настан е поважен затоа што како прво и најважно се странски државјани кои немаат никаква врска со Украина, Русија и конфликтот кој се одвива. Второ, 298-те жртви од авионот е најголем биланс на цивилни жртви во еден ден од започнувањето на конфликтот во источна Украина.[DOUBLEPOST=1405766203][/DOUBLEPOST]
Ти сериозно ова?

Прво, информацијава е од украински извор. Сигурно тие ја знаат местоположбата подобро од тебе и од мене.
Второ еве ти украински нели бук во рацете на бунтовниците.
Обележан.
Нема логика тоа што го тврдиш дека ако не бил обележан, мора да е на бунтовниците.

Не мора да значи дека ако не бил обележан мора да е на бунтовниците.
Еве необлежани БТРовци па сепак се на Украинска армија.

Трето
Го имаше ставено видеово на темава.

Убаво,сончево време. Без облаци.

Е кажи ми како тогаш на лице место е облачно времево?

Последно, не ме цитирај. Гледаш јас со тебе не се ни обидувам да дискутирам.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Трето
Го имаше ставено видеово на темава.

Убаво,сончево време. Без облаци.

Е кажи ми како тогаш на лице место е облачно времево?

Последно, не ме цитирај. Гледаш јас со тебе не се ни обидувам да дискутирам.
Не се обидуваш да дискутираш со мене а ме цитираш.
И те молам немој да пробуваш да лажеш. Ќе го сметам ова за невина грешка. Тоа видео јас не го поставив. Јас реплицирав на тоа видео за да појаснам дека е видео од уривањето на украински воен транспортер од 14-ти Јули.

Kajgana Shop

На врв Bottom