Падна малезиски авион во Украина.

• Креатор на темата templar55
  • Време на започнување
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.318
Поени од реакции
15.489
tocno e "xx" deka bukot ostava bel cad i deka pravi golema bucavost.licno sum videl i slusnal

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
бааѓи си пред мене,ама јас бев во многу незгодно време.заминав како војник на јна,а се вратив бегајќи `главом без обзира`
сме биле во иста армија, приштинскиот корпус беше во состав на Нишката армија
бев кратко и во Рајловац во 88ма

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Ни мене не ми е јасно зошто еден дел од местото на несреќата е затворен за истражителите на ОБСЕ и строго чуван од сепаратистите и зошто се чекаше цели 24 часа за истражителите да бидат пуштени на местото.[DOUBLEPOST=1405727969][/DOUBLEPOST]
Не е само твитер, имаш слики од БУК-от во град чуван од сепаратистите и имаш и видеа од БУК-от како се повлекува од позиција геолоцирана во непосредна близина на срушениот авион во непосредно време на несреќата.

Имаш и 2 украински воени авиони кои биле срушени на висина премногу голема за рачни MANPAD ПВО оружја и единствен начин да биле соборени е БУК.
парадоксален си, сепаратистите имаат infinite ammo за букот рушат авиони кај стигнат од друга страна постираш како букот го напушта градот со 2 ракети на него ... реши се среди си ги мислите !!!! колку проектили има букот ? да не начекале и подрумче со проектили за да срушат пола авиони на планетава ... доста срушени авиони со еден бук кој очигледно има 100% ефикасност !!!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.517
Поени од реакции
24.296
имаш и видеа од БУК-от како се повлекува од позиција геолоцирана во непосредна близина на срушениот авион во непосредно време на несреќата.
И ти сам ова го заклучи по видеото од јутуб што го прикачи.
Па тебе Баба Ванѓа може вода да ти носи.
Спортска играш ?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
парадоксален си, сепаратистите имаат infinite ammo за букот рушат авиони кај стигнат од друга страна постираш како букот го напушта градот со 2 ракети на него ... реши се среди си ги мислите !!!! колку проектили има букот ? да не начекале и подрумче со проектили за да срушат пола авиони на планетава ... доста срушени авиони со еден бук кој очигледно има 100% ефикасност !!!
3 се вкупно, 2 веони транспортери пред 7 дена и пред 5 дена и малезискиот од вчера. Видеото од БУК-от со 2 од 4 ракети ‘наседлани‘ е едно саат-два после инцидентот.
За муниција немаат проблем, имаат освоено или превземано напуштени бази и војни аеродроми, иако има голем сомнеж дека добиваат оружје и муниција од Русија.
Да немаа муниција немаше да се тепаат со цела армија со месеци.[DOUBLEPOST=1405729023][/DOUBLEPOST]
И ти сам ова го заклучи по видеото од јутуб што го прикачи.
Па тебе Баба Ванѓа може вода да ти носи.
Спортска играш ?
Од една страна имаш еден куп докази, слики, видеа, избришани изјави, од друга страна немаш апсолутно ништо освен лажни твитови за украински ловци. Каков заклучок очекуваш да добијам?
Burden of proof.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.269
Поени од реакции
13.810
Ни мене не ми е јасно зошто еден дел од местото на несреќата е затворен за истражителите на ОБСЕ и строго чуван од сепаратистите и зошто се чекаше цели 24 часа за истражителите да бидат пуштени на местото.[DOUBLEPOST=1405727969][/DOUBLEPOST]

Не е само твитер, имаш слики од БУК-от во град чуван од сепаратистите и имаш и видеа од БУК-от како се повлекува од позиција геолоцирана во непосредна близина на срушениот авион во непосредно време на несреќата.

Имаш и 2 украински воени авиони кои биле срушени на висина премногу голема за рачни MANPAD ПВО оружја и единствен начин да биле соборени е БУК.
Buk without Kupol can shoot only 4000-6000 km high.
Околу твоите нејаснотии за Теларот. Веќе и Лет 3 глеадам држел лекции, но ароганцијата во тебе е на високо ниво за тоа можам да ти признаам.

Истражувачите од Обсе беа веднаш пуштени кога дојдоа на терен.
Држеа истаржувачите од ОБСЕ пресконференција од лицеместо. Ништо од ова наведеново не беше споменато.

Еве го твитерот на мисијата. Ништо немаат напишано околу тоа наводно блокирање од страна на сепаратистите.
Сеа кој лаже ти или гардијан тоа незнам.
https://twitter.com/OSCE

Еве мал дел како само лажат во статијата на Гардијан.
Делот од Гардијан
The OSCE was trying to gain access to one part of the large crash site but the commander of a rebel unit, known as Commander Glum, blocked them. After the warning shot, the OSCE convoy departed.

А еве официјален твит од мисијата на ОБСЕ
In response to media reports our monitors were not shot at while visiting #MH17 crash site today. #Ukraine

Вистина, имаат видео како се повлекува Букот а немаат видео од траекторијата на проектилот испукан. Ниту пак сведоштва.

tocno e "xx" deka bukot ostava bel cad i deka pravi golema bucavost.licno sum videl i slusnal

Така и си мислев. Некои дилеми да се расчистат.

И те молам не ми цитирај, немам намера да се расправам со ароганти и луцидни суштества.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Игоре, ајде да ги видиме шпекулацииве од друга страна:

Ни мене не ми е јасно зошто еден дел од местото на несреќата е затворен за истражителите на ОБСЕ и строго чуван од сепаратистите и зошто се чекаше цели 24 часа за истражителите да бидат пуштени на местото.
Ни мене не ми е јасно зошто на авионот му било наредено да лета пониско од страна на украинските контролори и зошто не бил предупреден за опасноста доколку се знаело дека бунтовниците имаат БУК?

„Според планот на летот, боингот 777 на летот МХ17 требало над Украина да лета на висина од 10.660 метри, а пилотите се спуштиле на 10.050 метри по барање на украинските контролори на летот, рекол Гортер разјаснувајќи ја дилемата зошто несреќниот авион ја сменил маршрутата, пишува Раша тудеј.

Гортер одбил да каже зошто авионот не го сменил правецот за целосно да го избегне воздушниот простор на Украина, велејќи само дека немало никакви предупредувања на опасност.

http://www.mkd.mk/svet/vesti/maleziskiot-boing-777-letal-nisko-po-baranje-na-ukrainskata-kontrola-na-letovi

Кога е сликан БУК-от во градот? Како знаеш дека била направена за време на сепаратистите а не прошлото лето? Доколку воопшто земеме дека ова може да е точно.

Како беше идентификуван БУК-от кој се повлекувал од позицијата?
Истовремено имаше детектирано и потврдено дека единица на БУК од украинската армија исто така била таму стационирана.

Немаш ниту елементарни познавања за воената техника, како впрочем и 99% од луѓето овде кои препишуваат бесмислици и шират шпекулации врз основа на своите искуства од филмот Топ Ган.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.517
Поени од реакции
24.296
месеци.
Од една страна имаш еден куп докази, слики, видеа, избришани изјави, од друга страна немаш апсолутно ништо освен лажни твитови за украински ловци. Каков заклучок очекуваш да добијам?
Burden of proof.
Јас конкретно те прашав за видеото кое тука го постира каде се гледа тоа што се гледа( ништо посебно). Па ме интересира како дозна дека баш тој бук е тој бук и дека се движи на кај руската граница и е геолоциран. Ти да не го снимаше видеото?
Од каде си толку сигурен и како доказите ги класифицираш како вистинити или лажни. Што ти е критериум.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Ова не е сци-фи филм на кој системи како БУК се наоѓаат случајно у гаража или можат да бидат “набавени“ без никој да ги забележи.

Освен на Твитер профили (смех) нивната присустност меѓу бунтовнички редови никогаш не беше оперативно потврдена. За случаите кога беа срушени десетина хеликоптери и 1-2 авиона никогаш не беше наведено дека настрадале од БУК.
Од снимките на кои се гледаше рушењето на некои од хеликоптерите беше видливо како летаа премногу ниско или беа соборени при полетување/слетување.

Сега наеднаш нели, бунтовнициве се претворија од напуштени бедници во респектабилна воена сила, пошто нели беа многу слаби. Интересно како се менуваат и вашите ставови кога ви одговара тоа.
Братјушка, сами русите се фалеа дека собориле авион уште пред да знаат дека е патнички. Тоа за мене е најголем показател за тоа што се случило.

Ополченцы сообштили о сбитом Ан-26 на востоке Украины

http://lifenews.ru/news/136801

И најинтересно е што изигравате ПР-и на Москва и после Путин лично ќе излезе и ќе ве демантира за 50 страни уназад што сте пишувале. Исто како што некои не убедуваа дека нема руски војници на Крим, дека тоа се локални револуционери, па излезе Путин и си призна и јас се чудев зошто сум изгубил неколку сати од животов да ве убедувам поинаку.

Еве денес и некои од русите почнаа да даваат оставки, Пушилин, новинарката од РТ. Не им се лаже за вакви несреќи.

А

Атомската мравка

Гостин
Братјушка, сами русите се фалеа дека собориле авион уште пред да знаат дека е патнички. Тоа за мене е најголем показател за тоа што се случило.
Кај се фалеа на социјални мрежи, на твитер ? каде што секој може да го управува тој профил, и за шпанскиот контролор во киев не се важи оти е на твитер ама за прорусите се важи а ? Порошенко и неговите другарчиња се спремни на се за да победат во војнава, сеуште памтиме за снајперистите во киев или пак палењето на зграда во одеса и задавување со кабли на бремена жена. Реално и кај украинската војска е хаос и можно е да некој од нив направил ваква глупост (алудирам тука на слобода/десен сектор пред се), доказ дека е хаос и кај нив кажува тоа што дел од војниците им се заобиколени од сите страни, карго по грешка стигнува во раце на прорусите, им носат кутии со прва помош а внатре само упаство, сумњиви панцири, недостаток на храна итн..

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Кај се фалеа на социјални мрежи, на твитер ? каде што секој може да го управува тој профил, и за шпанскиот контролор во киев не се важи оти е на твитер ама за прорусите се важи а ? Порошенко и неговите другарчиња се спремни на се за да победат во војнава, сеуште памтиме за снајперистите во киев или пак палењето на зграда во одеса и задавување со кабли на бремена жена. Реално и кај украинската војска е хаос и можно е да некој од нив направил ваква глупост (алудирам тука на слобода/десен сектор пред се), доказ дека е хаос и кај нив кажува тоа што дел од единици им се заобиколени од сите страни, карго по грешка стигнува во раце на прорусите, им носат кутии со прва помош а внатре само упаство, сумњиви панцири, недосаток на храна итн..
Прочитај ја веста што ја постирав. Lifenews.ru е руски ТВ-канал со тесни врски со сепаратистите.
Тие први добиваат ексклузивни снимки од паднати авиони, мртви украинци итн.

Исто и од овој авион, први ја добија снимката од местото на настанот, снимана од руски сепаратисти.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Кога новинарка на руска пропагандна медиумска агенција ќе поднесе оставка, она уствари биле платена од Си-Ен-Ен да лаже против невините руси чија влада воопшто не апси новинари и политички неистомисленици. Воопшто не.
Видео снимките од БУК-от биле од лани, не од сега. :pos:
Немало слики од бел чад од БУК-от, пу пу не се важат доказите.

И после зборуваат за ароганција и луцидност и пропаганди.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.127
Поени од реакции
12.710

Ополченцы сообштили о сбитом Ан-26 на востоке Украины

http://lifenews.ru/news/136801

И најинтересно е што изигравате ПР-и на Москва и после Путин лично ќе излезе и ќе ве демантира за 50 страни уназад што сте пишувале. Исто како што некои не убедуваа дека нема руски војници на Крим, дека тоа се локални револуционери, па излезе Путин и си призна и јас се чудев зошто сум изгубил неколку сати од животов да ве убедувам поинаку.

Еве денес и некои од русите почнаа да даваат оставки, Пушилин, новинарката од РТ. Не им се лаже за вакви несреќи.
Разбери ја новинарката од Russia Today која си заминала.

Кутрата мома е наивна и верува во морал и етика, кои патем ги нема во денешните медиуми, а пример за тоа е фактот дека RT може вода да им носи на CNN, ABC, NBS, CBS, FOX News, BBC и сите останати западни медиуми од гледна точка на лажно известување и пропаганда. Или е наивна или некој и понудил повеќе пари отколку што и плаќале RT, па со парите си ги собрала парталите и си фатила џаде од телевизијата.

Бидејќи станува за - сега веќе поранешна - новинарка од Russia Today, одеднаш сите знаеме за нејзиното заминување, но ретко кој известува за новинар(к)ите кои си заминуваат од западните медиуми. И тие се ретки како овие новинар(к)иве од RT, но сепак ги има, а никој не известува за нивните заминувања.

А ти инаку чиј ПР изиграваш ?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Кај се фалеа на социјални мрежи, на твитер ? каде што секој може да го управува тој профил, и за шпанскиот контролор во киев не се важи оти е на твитер ама за прорусите се важи а ? Порошенко и неговите другарчиња се спремни на се за да победат во војнава, сеуште памтиме за снајперистите во киев или пак палењето на зграда во одеса и задавување со кабли на бремена жена. Реално и кај украинската војска е хаос и можно е да некој од нив направил ваква глупост (алудирам тука на слобода/десен сектор пред се), доказ дека е хаос и кај нив кажува тоа што дел од војниците им се заобиколени од сите страни, карго по грешка стигнува во раце на прорусите, им носат кутии со прва помош а внатре само упаство, сумњиви панцири, недостаток на храна итн..
Се избрзаа руските медиуми блиски до сепаратистите дека срушиле уште еден украински воен авион па после мораа набрзина да ги бришат сите видеа, твитови и изјави кога се дозна дека е патнички авион. И одма почнаа со ширење дезинформации за да се скрене вниманието со измислените теории за ловци и дека уствари Путин бил мета на ракетите.
Патем, избришаната изјава на Стрелков е од руска социјална мрежа, не од твитер.

Kajgana Shop

На врв Bottom