Ја претеше некој првата прес конференција на Енрике?
Прво бараше состав со 25 играчи. На ова Зуби му одговори.
Zubizarreta: "We won't have a squad of 25 players like last season. We want a smaller squad, because some B players are ready to help out."
Тоа е тоа. Повторно ќе гледаме деца од Масиа. Останува на Енрике да извади некој тален.
Интересно, доста изјави кои ги даде ја акцентираше одбраната. Нешто ново е ова за мене.
Luis Enrique: "I want a team hungry for victory, true to the style of these last years, going out to win from minute one and defending well"
Иако најавија презентација без разлика на се, Барса се повлекува и ретерира.
Zubizarreta (sports director): "Luis Suarez ban?
Our lawyers told us that we have to be extremely careful with what we say."
Интересна изјава, Маске ќе го ротира.
Luis Enrique: "I like Mascherano a lot, I like versatile players. He'll play at centre back or as midfielder
depending on what we need.
Епик фејл став, покрај голман како Браво кој веќе е искусен во лигата.
Luis Enrique: "Goalkeeper who'll play first game? If I'd have to chose today, I'd say Masip, because I know him perfectly. We'll see.
Нешто што мене посебно ме загрижува. По одењето на старите категории во тренинг кампот, среќа е што вакви работи се детектираа на време.
Official: Barcelona full back Adriano is out for 4 to 6 weeks with a
heart rhythm problem.
Од оние новинари кои биле дел од затворениот прв тренинг на Енрике, некои од нив изјавиле дека виделе работи кои не ни замислувале дека можат да бидат тренирани. Радио Каталуња со кратка репортажа истакна дека Енрике посебно се посветил на кондиционите, што релано минатата сезона беа слаба алка.