Фан Клуб: Барселона

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Овај Матје не беше сиромашна верзија од Мертезакер или така ми се чини? 20 мил за овај барат? 30 години има плус..

Дај ако не и Хангеланд нека го земат
Мертесакер освен висината нема ништо слично со играчов.Многу е побрз Матје,и башка и лев бек многу често игра.

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Matje e toa shto ni treba, pred se visok, kolku tolku brz i dobar so noga.. ama samo ako donesat uste eden od Markinjos ili Humels. Za vtor shtoper nikako, za tret e ok.. plus ima u nego uste 2-3 sezoni dodeka da se iskalapi Bartra.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.785
Поени од реакции
17.710
Сакате да се кладиме дека сега со Алегри ќе падниме заедно во групата и во нокаут фазата на ЛШ? Тоа е проклетствотна Алегри :D клетва која и кај нас ќе ја донеси

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
Сакате да се кладиме дека сега со Алегри ќе падниме заедно во групата и во нокаут фазата на ЛШ? Тоа е проклетствотна Алегри :D клетва која и кај нас ќе ја донеси
Па нема да биде лошо со Јуве да сме во група да расчистеме некој сметки :D одамна сакам да се паднеме со нив во Лш , последен пат пред околу 10-12 години ако не беше кога не отпаднаа во екстра тајм :place:

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Па нема да биде лошо со Јуве да сме во група да расчистеме некој сметки :D одамна сакам да се паднеме со нив во Лш , последен пат пред околу 10-12 години ако не беше кога не отпаднаа во екстра тајм :place:
со голот на залаета во 119 :D

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ја претеше некој првата прес конференција на Енрике?

Прво бараше состав со 25 играчи. На ова Зуби му одговори.

Zubizarreta: "We won't have a squad of 25 players like last season. We want a smaller squad, because some B players are ready to help out."
Тоа е тоа. Повторно ќе гледаме деца од Масиа. Останува на Енрике да извади некој тален.:)

Интересно, доста изјави кои ги даде ја акцентираше одбраната. Нешто ново е ова за мене.
Luis Enrique: "I want a team hungry for victory, true to the style of these last years, going out to win from minute one and defending well"

Иако најавија презентација без разлика на се, Барса се повлекува и ретерира.
Zubizarreta (sports director): "Luis Suarez ban? Our lawyers told us that we have to be extremely careful with what we say."

Интересна изјава, Маске ќе го ротира.
Luis Enrique: "I like Mascherano a lot, I like versatile players. He'll play at centre back or as midfielder depending on what we need.

Епик фејл став, покрај голман како Браво кој веќе е искусен во лигата.
Luis Enrique: "Goalkeeper who'll play first game? If I'd have to chose today, I'd say Masip, because I know him perfectly. We'll see.

Нешто што мене посебно ме загрижува. По одењето на старите категории во тренинг кампот, среќа е што вакви работи се детектираа на време.
Official: Barcelona full back Adriano is out for 4 to 6 weeks with a heart rhythm problem.

Од оние новинари кои биле дел од затворениот прв тренинг на Енрике, некои од нив изјавиле дека виделе работи кои не ни замислувале дека можат да бидат тренирани. Радио Каталуња со кратка репортажа истакна дека Енрике посебно се посветил на кондиционите, што релано минатата сезона беа слаба алка.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.730
Поени од реакции
22.881
Епик фејл став, покрај голман како Браво кој веќе е искусен во лигата.
Luis Enrique: "Goalkeeper who'll play first game? If I'd have to chose today, I'd say Masip, because I know him perfectly. We'll see.
Никако епик фејл! :)
Ова е ептен дипломатски одговор, баш си е на место. Ептен позитивно сум изненаден од Лучо, во врска со оваа изјава.

Или бил претходно спремен за вакво прашање, или е премногу паметен, па во моментот му текна ова да го одговори.

Последно уредено:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.785
Поени од реакции
17.710
Zalayeta kako go pamtam ubavo :)

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.225
Поени од реакции
7.309
Трансфер политиката на Пеп беше лоша , ама пак тој успеа да ги вклопи играчите на Ла Масиа.

Трансферите на Пеп:
Кеирисон
Мартин Касерес го купи , па го продаде во Јувентус.
Александар Хлеб
Дмитро Чигрински
Златан Ибрахимовиќ , купен со вклучен Ето .
Едно е да не ти требаат играчи, и тие што ги купуваш да бидат крпачи за на клупа, друго е 3 сезони очајно од сите страни да ти укажуваат дека треба засилување во одбраната и ти да маваш со глава в ѕид.
Пеп имаше екстремно уигран состав каде трансфери за прв тим само ќе ја разнишуваа таа уиграност.

R

Rigel Kent

Гостин
Едно е да не ти требаат играчи, и тие што ги купуваш да бидат крпачи за на клупа, друго е 3 сезони очајно од сите страни да ти укажуваат дека треба засилување во одбраната и ти да маваш со глава в ѕид.
Пеп имаше екстремно уигран состав каде трансфери за прв тим само ќе ја разнишуваа таа уиграност.
Затоа потенцирав дека најголемата позитивност кај Пеп беше тоа што ги вклопи играчите од Ла Масиа , а тоа и беше политика на клубот . Сега јас забележувам извесно балансирање помеѓу потребата по секоја цена да се форсираат младинците и потребата од купување играчи на одредени позиции во тимот.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Никако епик фејл! :)
Ова е ептен дипломатски одговор, баш си е на место. Ептен позитивно сум изненаден од Лучо, во врска со оваа изјава.

Или бил претходно спремен за вакво прашање, или е премногу паметен, па во моментот му текна ова да го одговори.
Со Масип беше кога ги водеше Барса Б, затоа и тоа го напишав, фејл во смисла на да го форсира за прв голман покрај Браво е нелогично.
Инаку во однос на одговорите, делува стабилно и самоуверено. Имаше зајадиливи прашања од Марка и добро се снајде.

Cristian Tello signed for Porto just hours ago and has already scored his first goal for them.:pos::pos:

Член од
7 септември 2010
Мислења
1.178
Поени од реакции
1.278
Во врска со Масип,изгледа мислеше за пријателскиве утакмици дека ке му даде шанса да се докаже,не ми се верува да го форсира домашно првенство или ЛШ па и купот.Иначе јас типувам дека Браво ке ни биде првиот голман,без разлика што го симпатизирам и Германчето.Најдобро ќе биде да им ги подели улогите,да го држи во форма Тер Штеген зошто дечкото има стварно голем потенцијал во него.

Kajgana Shop

На врв Bottom