СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
А ти си го ставил Вејн Руни во ник , оргазмираш на Германија , не знам кој тренира глупавост или е таков.
Rigel Kent е капитен на Аргентина?

Руни ми е омилен играч на Јунајте моментално затоа го имам на ник.
Ти пишав предходно, не сум еден од оние кој мора да навива за репрезентацијата каде му игра омилениот играч.
Ти пишав дека имам и аргентински пасош, ама пак не навивам за нив.
Е тоа ти е хипокризија на ниво . Вејн Руни во ник , оргазмира на Германија . Секоја чест . Ах заборавив баба му е Германка .
Па ни баба ми не е Германка. Тебе сигурно некој од фамилија те командира за кого ќе навиваш?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Само глуп човек може да е толку инает кога греши - Гери Линекер.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Абе се искаравте за Златната Топка?
Или во почетна фаза сте сеуште...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.453
Поени од реакции
30.973
Кој губи има право да се лути. -Народна поговорка.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Како успеа Меси да ја зема наградата пред играчи како Крос,Робен,Хумелс,Ноер и најмалку уште 10 играчи кои изгинаа на терен и дадоа 200% од себе стварно не ми е јасно.Меси на првенствово изигра за класа послабо од барем 3-4 играчи на Аргентина,а да не правиме споредби и со играчите од другите репрезентации.

Во финалево навивав за Германија затоа што според мене прикажаа подобар фудбал на светсково од Аргентина.Искрено очекував по 90 минути Германија да го добие мечот со 1:0 или 2:1,но за чудо Аргентина во регуларниот дел покажа фудбал каков што не играше на претходните 6 мечеви и можам слободно да кажам дека беа поквалитетен противник.Да беше поприсебен Игуаин во завршницата и да погодеше во првиот дел кога Крос му создаде шанса каква што не смее да се пропушти во финале мислам дека Аргентина ќе беше тимот кој што ќе го кренеше пехарот на крајот.Кога веќе не успеаа по 90 минути да го решат мечот бев 99,9% убеден дека Германија го добива финалето без разлика на тоа дали ќе има пенали или ќе падне гол во продолженијата од по 15 минути.Кога веќе го испушти возот Аргентина за да ја казни Германија реално беше да се очекува дека во првата посериозна можност Германците ќе казнат на најсуров начин за пропуштените шанси на нивниот противник.Геце во стил на Клосе ја смири топката која што доаѓаше од страна на гради и прецизно биеше за водство на Германија на 6 минути до крајот...фудбалски потег кој што не може да го направи било кој играч.

Мирослав Клосе. :cuc: Мислам дека ни самиот не е свесен каква кариера направи.Треба да сме среќни сите ние што сме имале шанса да го гледаме човекот кој што го држи првото место на вечната листа на стрелците на СП.На многу од денешниве напумпани ѕвезди човеков треба да им биде пример и сите треба да се обидат да постигнат барем 50% од она што го постигна Клосе во неговата кариера.

Лав Македонски ! :)

R

Rigel Kent

Гостин
Rigel Kent е капитен на Аргентина?

Руни ми е омилен играч на Јунајте моментално затоа го имам на ник.
Ти пишав предходно, не сум еден од оние кој мора да навива за репрезентацијата каде му игра омилениот играч.
Ти пишав дека имам и аргентински пасош, ама пак не навивам за нив.

Па ни баба ми не е Германка. Тебе сигурно некој од фамилија те командира за кого ќе навиваш?
Ахам па тоа ми беше целта , значи се потсмеваш на некој кој навива за Бразил и Аргентина , а во тие екипи играат моите омилените играчи од Барса и Интер . Мене срце не ми дава да навивам против Нејмар , Жулио Цезар , Меси и Маскерано . Ете Шпанија ја хејтав и мило ми беше што отпадна .
Е сега кога ти пишувам и омаловажувам твојот избор тебе ти е непријатно и се правдаш .
Ова е да знаеш како му е на другиот кога ти го правиш тоа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ригел друже не ме сфаќај погрешно ама да беше на англиски форум со крвавион хумор нивни мислам дека ќе беше пред нервен слом :D Не биди толку напнат :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Честитки за Германците, главни фаворити ми беа и пред почетокот на СП. Едноставно имаат најкомплетен тим од сите репрезентации, па ете и без Ројс без поголеми проблеми стигнаа до титулата. Сепак, Аргентина имаше 3 одлични шанси на овој меч, на сите до една се избрукаа напаѓачите, после такви промашувања едноставно следува казна.

За Меси најдобар играч не сакам ни да коментирам. Па и тој пизда испадна не ни ги испоштува, не ни го подигна трофејот.

Друго, мило ми е што го испоштуваа и Ројс, посебно Геце педерчето. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom