СП 2014 - ФИНАЛЕ | Германија - Аргентина | 13.07.2014 (21:00) Маракана -Рио де Жанеиро

• Креатор на темата Креатор на темата Rigel Kent
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи во финалето ?

• Вкупно гласачи
    183
  • Гласањето е завршено на .
МТВ и се е можно

BsczH5AIEAA25mT.jpg

Заради вакви глупости нема никад да биде сметан за најдобар на сите времиња...исто како што воопшто не заслужи златна топка 2010 и сега ова му го дадоа сосема незаслужено...

Што е он крив што овој пат испаднаа дебили од ФИФА со наградава ? Јасно дека требаше некој германец да ја освои, Милер можеби, Швајни или Ноер исто, иако немаше и од кај нив некој изразит фаворит што се истакнуваше повеќе од другиве. Општо на целово првенство немаше играч што константно повеќе се истакнуваше од другите, и кога веќе нема таков, најчесно ќе беше некој од германската репрезентација да ја добие.
Глупо е да се хејта Меси заради ваквата одлука на ФИФА.

Друго, глупо е да се збори за 2010 год сега, само ова...Ако не ја заслужи он таа топка тогаш Кристијано годинава па ич, ова според твоја логика, иако за мене и двете топки, и таа од 2010 за Меси и оваа од 2013 на Роналдо се потполно заслужени и оправдани заради тоа што беа индивидуално над сите тие сезони ( 2010 и 2013 ) иако титулите им избегаа, мада Меси освои бар Шпанско.
Едноставно дечките индивидуално беа далеку пред другите. Разликата во индивидуален квалитет да не беше толку голема тие сезони можеби ќе освоеа и Снајдер и Рибери, вака потполно заслужено според мене и за Кристијано и за Меси.

Сеедно ми беше кој ќе победи, иако имав една причина повеќе да тепаат Германците: некој цитат од Филе да пренесевте? :D

Capture.PNG

Уште не откривме кој е лавот... :confused:

бонус, во текот на мечот:

FileXFile · 3h
Вие со "германската машина" што отековте 4дена, да не забораивте масло да стаите? Или сфативте дека машината е ОК само за "село без кучиња"?

FileXFile · 2h
Не сакам да верувам дека лингуриве од Италија и ФИФА пак ќе дуваат за Германија како 1990. Не сакам.Зш ова со Ноер е за затвор не за картон.

preach.gif

Е тоа ти е хипокризија на ниво . Вејн Руни во ник , оргазмира на Германија . Секоја чест . Ах заборавив баба му е Германка .
Руни е Ирец по потекло :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom