Фан Клуб: Јувентус

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.771
Поени од реакции
9.567
Мислам дека Ди Марцио има потврдено дека Манчестер пројавил интерес за Видал, ама Јуве ги одбил. После тоа ништо немало. Последно што изјавил Ди Марцио околу ова е тоа дека во моментов нема никакви разговори за Видал.

И да си оди Видал (а нема да си оди ама ај хипотетички), гарантирам дека приоритет би му била екипа која ќе игра ЛШ (Реал, Барса, Баерн, Сити...).
А да оставиме наредниве денови што ќе се случи...Глупаво е стварно солење на памет од наша и од ваша страна околу ситуацијава што е настаната околу Видал, ќе кажат баш наредниве денови.
Само би прокоментирал околу тоа дека ако бега Видал ќе оди во тим кој игра ЛШ. Јунајтед од моја гледна точка во овој случај би го намамил со тоа што ќе му понуди подобри финансии за надомест од отсуство на ЛШ, како и проектот кој го има со ЛВГ во наредниот период. Има Јунајтед средства да си го дозволи тоа во моментов, али да оставиме да кажи времето кога ќе излезат порелевантни информации околу тоа.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
А да оставиме наредниве денови што ќе се случи...Глупаво е стварно солење на памет од наша и од ваша страна околу ситуацијава што е настаната околу Видал, ќе кажат баш наредниве денови.
Само би прокоментирал околу тоа дека ако бега Видал ќе оди во тим кој игра ЛШ. Јунајтед од моја гледна точка во овој случај би го намамил со тоа што ќе му понуди подобри финансии за надомест од отсуство на ЛШ, како и проектот кој го има со ЛВГ во наредниот период. Има Јунајтед средства да си го дозволи тоа во моментов, али да оставиме да кажи времето кога ќе излезат порелевантни информации околу тоа.
Таман работа, само кажуваме мислење, дискутираме. :) На крај краева, за тоа е форумов. Далеку од тоа дека ние или вие знаеме што ќе се деси.

Богами и да знаеш дека ќе требаат пари за Видал. Aj за плата, па и за купување. Еве да реши да си оди, гарантирам дека нема само Манчестер да загризе. Ќе има во тој случај наддавање, знаат Мурињо, ван Гал, Анчелоти, Гвардиола итн за каков играч станува збор. Муабетите дека Видал не е квалитетен газел во најбедна лига што ти ја знам таму ми се смешни.. Човекот е феномен, класа играч. Во ЛШ константно гази, на светсково со оперирано колено газеше. Мое мислење е дека годинава остануваат и тој и Погба. Догодина, еден од нив не би ме чудело да си оди.

Во случај да оди, ако отиде за помалце од 60 милиони јас лично ќе бидам изненаден и разочаран од управата на Јувентус. Додуша во секој слулај ако отиде ќе бидам разочаран, ама за испод 60ка ако го дадат...

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Амин ![DOUBLEPOST=1405217556][/DOUBLEPOST]
Таман работа, само кажуваме мислење, дискутираме. :) На крај краева, за тоа е форумов. Далеку од тоа дека ние или вие знаеме што ќе се деси.

Богами и да знаеш дека ќе требаат пари за Видал. Aj за плата, па и за купување. Еве да реши да си оди, гарантирам дека нема само Манчестер да загризе. Ќе има во тој случај наддавање, знаат Мурињо, ван Гал, Анчелоти, Гвардиола итн за каков играч станува збор. Муабетите дека Видал не е квалитетен газел во најбедна лига што ти ја знам таму ми се смешни.. Човекот е феномен, класа играч. Во ЛШ константно гази, на светсково со оперирано колено газеше. Мое мислење е дека годинава остануваат и тој и Погба. Догодина, еден од нив не би ме чудело да си оди.

Во случај да оди, ако отиде за помалце од 60 милиони јас лично ќе бидам изненаден и разочаран од управата на Јувентус. Додуша во секој слулај ако отиде ќе бидам разочаран, ама за испод 60ка ако го дадат...
Фала богу има уште некој паметен :)

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.682
Поени од реакции
88.610
Колку евра не кошташе Евра? :icon_mrgr:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.331
Поени од реакции
6.013

Наводно, член од Чилеанскиот медицински состав, дал информација дека треба да се обрни огромно внимание на повредата на Видал. Чилеанскиот весник а и Тутоспорт пишува дека тоа ги двоуми Манчестер, да не дадат толку пари за повреден играч. Само Јуве е клубот кој може да ги разгледа медицинските извештаи од Чилеанската репрезентација, и само тој ја знае сериозноста на повредата.

Ако веќе ако се решени да го продадат Видал, тоа е во согласност со Конте. Свеж е примерот кога Конте го продолжи договорот со Бари во Јуни, а во Август си замина бидејќи Управата не му ги исполнале ветувањата, така да ништо чудно ако тоа го направи и тука.

Инаку, Видал е еден од столбовите на Јуве, и мое мислење е дека треба да биде на листата недопирливи за никоја цена. Но,единствено ќе им го оправдам продавањето, ако земат сума од 60 милиони, и ги реинвестираат парите паметно, како во случајот со Зинедин Зидан. Се друго и поинакво, оди на штета на Јувентус.

Конте е на одмор, и го застанале фанови на улица за да се фотографираат, и го распрашувале за Јуве. Тој им рекол „Не грижете се, градиме многу посилен Јуве“..

Агентот на Итурбе изјави дека денеска ќе се сретне со челниците на Јувентус.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Juventus has the advantage on Iturbe , they have a deal with every party involved , but they need to close the deal soon to advert the interveniance of other teams for the player. They will try to close the deal between monday-tuesday .
-Di Marzio
Итурбе е во Бразил за финалето,така да иднава недела кога ќе се врати би требало да се реализира трансферот

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.331
Поени од реакции
6.013
Извадок од книгата на Моџи :) Бетега на Моџи му рекол, мора да го купиме ова дете, секогаш постигнува голови против Јуве (за Недвед) :pos:. Вели полесно му било да го договори Недвед со Лацио отколку да го убеди Недвед. Недвед викал постојано дека му е супер во Рим и во Лацио, дека е среќен, и зошто да заминува? Уште тогаш забележал дека покрај тоа што е голем играч, бил и вистински човек.
Nedved
This guy always scored against us. “We’ll buy him, so we can resolve this problem” is what I told Bettega and Giraudo in 2001. On top of being a nuisance to Juventus, Pavel Nedved was truly a great player: offensive midfielder, great technical qualities, no difference between left and right foot, great on set pieces too. All this on top of having a body that would never tire. He never stopped running, I remember we had to stop him during training, if not he would never stop. In short he was a Juve type player: all about football and family”
“We decided to get Nedved since we wanted to sell Zidane to have a faster and more athletic team. Nedved was the right man for us. But bringing him to Turin wasn’t easy. The negotiation with the Lazio owned by Sergio Cragnotti went smoothly, we shook hands on 70 billion lire, with a contract signed in May of 2001. But convincing Nedved was much more difficult, he didn’t want to hear anything about joining Juve. It wasn’t a matter of money but a life choice. I called him many times, but he didn’t listen “Thank you direttore but I’m comfortable at Lazio and I’m great in Roma: I live at the Olgiata, close to the golf courses, it’s the best. My family and I have everything why should I leave?” The reasons Pavel gave me confirmed to me that behind the player there was a real man.
“I knew the negotiation with Real Madrid for Zidane would end well, so we risked not getting Zizou’s replacement. So I played along and said in a press conference:” Lazio won’t sell Nedved” It wasn’t a lie since that is how things stood. I lied to myself, I knew the hunt wasn’t over. But I needed a great idea to get him to agree to the move. I called him while he was on vacation “Pavel, do me a favor, why don’t you come to Torino. I’m not telling you to necessarily come to Juve, but to at least take a look. Then if you decide to say no we are still friends. I’ll send you a private plane from Italy so nobody sees you” Pavel feel into my trap, I put the phone down and called the newspapers and televisions and told them :”Nedved is on his way” Nedved arrived the following day and as he got off the plane there were numerous reporters waiting. He asked “How could they know of my arrival?” I pretended to be angry and surprised, but inside I was overjoyed and I could already taste victory. Pavel got his smile back when we visited the Circolo Golf Torino, amongst the best golf courses in northern Italy. He was impressed by the beauty and he was closer to Juve. The rest was done by the Lazio fans who turned Pavel from a hero to a traitor after that surprising trip to Torino. He had to go through many days of protests in Rome, on July 4th he gave up :”Okay I’ll sign with Juve” It was great for us, he won almost everything at Juve, including the Ballon d’Or in 2003”

Moggi's book
[DOUBLEPOST=1405242066][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.682
Поени од реакции
88.610
:pos:

must buy :pipi:[DOUBLEPOST=1405244075][/DOUBLEPOST]Инаку утре почнуваат со тренинзи фудбалерите што не беа на СП... ќе има маста да им ја извадат :icon_mrgr:

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
BBC Sport пренесува дека Јуве доставиле понуда од 20 милиони фунти за Паулињо.

Ете колку се веродостојни англиски извори :icon_mrgr:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.682
Поени од реакции
88.610
Ние едвај го купивме Итурбе за 24 милиони, а сега како од пушка даваме 20 милиони за Паулињо.... мора тоа да се парите од Видал :LOL:

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Vidal zadovoljan
Juventus veznjak Arturo Vidal je izrazio zadovoljstvo s čileanskom novina u jednom intervjuu na pitanje o navodnom interesu Manchester Uniteda.

"Da, čuo sam neke glasine, ali ne želim govoriti o njima" - rekao je Vidal. "Mi smo trenutno na godišnjem odmoru, te će se vratiti u Italiju, a onda vidjeti što se događa. Manchester United? Ja sam super, ali tko ne bi svidjelo, ako je jedan od najboljih klubova na svijetu zainteresiran za vas? "

Prema izvješćima, najmanje 50.000.000 € Bianconeri su spremni odbaciti chileitől, čije mjesto u brazilskom Paulinho potpisao za Tottenham za 20 milijuna funti.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Juventus confirms they've not received any offers for Arturo Vidal & they are not willing to sell the Chilean midfielder. [GdS]

Kajgana Shop

На врв Bottom